Εθνική: Ο Φαν'τ Σχιπ ξέμεινε με τρεις χαφ και έχει τρεις πρώην βασικούς στα πιτς!

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Ο Φαν'τ Σχιπ ξέμεινε με τρεις χαφ και έχει τρεις πρώην βασικούς στα πιτς!

bet365

Ο Ολλανδός τεχνικός αποφάσισε να μην καλέσει αντικαταστάτη του Ζέκα και το Gazzetta αναλύει δεδομένα για τη μεσαία γραμμή της Εθνικής Ελλάδας ενόψει των κρίσιμων αγώνων με Γεωργία και Σουηδία.

Αλεξανδρόπουλος, Μπουχαλάκης και Σιώπης. Τρεις χαφ για τις θέσεις «6» και «8» ενόψει δύο δύσκολων και κρίσιμων αγώνων για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με Γεωργία (το Σάββατο) και Σουηδία (Τρίτη) αμφότερων εκτός έδρας, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Η τελευταία χρονικά μεγάλη απώλεια της Εθνικής είναι ο Ζέκα και ο Τζον Φαν'τ Σχιπ αποφάσισε να μην πάρει άλλον μέσο στην αποστολή για τους δύο αυτούς αγώνες.

Ζέκα

Ο Ζέκα υπέστη ως γνωστόν σοβαρό τραυματισμό και χάνει τη σεζόν. Ο Φαν'τ Σχιπ έχει ήδη στα πιτς τον Κουρμπέλη - που υπήρξε και βασικό στέλεχος της Εθνικής - αλλά και τον Γαλανόπουλο που θα μπει στο χειρουργείο για να αποκαταστήσει το πρόβλημα με τον χόνδρο του. Και ο Γαλανόπουλος ήταν μία λύση για τα βασικά πλάνα όταν ήταν ΟΚ και στο 100%. Με σίγουρα πολύ λιγότερους αγώνες βέβαια από Ζέκα και Κουρμπέλη.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχοντας χάσει καιρό τώρα τον Κουρμπέλη άρχισε να χρίζει βασικό τον Μπουχαλάκη αλλά τώρα χάνει και τον Ζέκα, που ήταν βασικός και αναντικατάστατος και πριν πάει στην Εθνική ο Φαν'τ Σχιπ. Άρα μένει με τρεις χαφ και σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα!

Αλεξανδρόπουλος

Η ώρα του Αλεξανδρόπουλου

Ο 19χρονος μέσος του Παναθηναϊκού - που είναι φυσικά στην αποστολή - είναι ένας παίκτης που καλύπτει και τη θέση του εξαριού και αυτή του οκταριού. Είναι σε νεαρή ηλικία, έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση πολύ καλά στοιχεία παρά το νεαρό της ηλικίας του και σίγουρα θα τον χρειαστεί ο Φαν'τ Σχιπ. Με δεδομένο ότι έχει παίξει μόνο στο φιλικό της Εθνικής με την Ονδούρα μάλλον ήρθε η ώρα για το επίσημο ντεμπούτο του.

Ποιές άλλες λύσεις μπορεί να έχει ο Ολλανδός για το κέντρο της Εθνικής

Βγάζοντας στην άκρη τους τρεις παραπάνω παίκτες υπάρχουν λύσεις αλλά με κάποια δόση ρίσκου για τον άξονα. Μία είναι να χρησιμοποιηθεί στη μεσαία γραμμή ο Ανδρούτσος που μπορεί να παίξει ως οκτάρι. Στην ίδια θέση - με διαφορετικά χαρατκτηριστικά - μπορεί να αγωνιστεί και ο Μάνταλος. Επίσης ως «εξάρι» μπορεί να παίξει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Από τους απόντες στην Εθνική έχουν:

Ο Κουρμπέλης: 23 αγώνες με 1 γκολ και 2 ασίστ
Ο Ζέκα: 33 αγώνες με 2 γκολ και 2 ασίστ
Ο Γαλανόπουλος: 6 αγώνες με 1 γκολ

Θυμίζουμε πως ο Φαν'τ Σχιπ είχε ανακοινώσει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών για τους αγώνες με την Γεωργία στο Μπατούμι (Σάββατο 9 Οκτωβρίου, 19:00) και την Σουηδία στην Στοκχόλμη (Τρίτη 12 Οκτωβρίου, 21:45) για την 7η και 8η αγωνιστική των European Qualifiers.

Οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι οι εξής: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης (αντί του Διούδη που είχε κληθεί αλλά έχει ίωση), Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κώστας Μαυροπάνος, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Λεονάρντο Κούτρης, Κάρλος Ζέκα (μένει εκτός λόγω του τραυματισμού του), Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Μασούρας Τάσος Μπακασέτας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Δημήτρης Λημνιός, Χρήστος Τζόλης, Πέτρος Μάνταλος, Βαγγέλης Παυλίδης και Τάσος Δουβίκας.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα