«Μπάκα», «Δούβι» και γκολ (vids)

«Μπάκα», «Δούβι» και γκολ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 «Μπάκα», «Δούβι» και γκολ (vids)

bet365

Ο «κάπτεν» και ο νεαρός φορ μέχρι και τον αγώνα της Πρίστινα είχαν παίξει μαζί «σκάρτα» 10 λεπτά, αλλά «βρέθηκαν» στα 2 από τα 3 «γαλανόλευκα» τέρματα στα ματς με Κόσοβο και Σουηδία.

Πολλές φορές στην μπάλα στεκόμαστε, και σωστά, στον παράγοντα «ομοιογένεια» και στο πόσο σημαντικό είναι ένας παίκτης να γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις που προφανώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.


Πλέον τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί πλέον η περίπτωση των Τάσου Μπακασέτα και του συνονόματού του Δουβίκα, που ήταν εκ των κορυφαίων και σκόρερ της Εθνικής Ελλάδος στα παιχνίδια της με Κόσοβο και Σουηδία.


Μέχρι και την αναμέτρηση της Πρίστινα (1-1) οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στο γήπεδο μόλις για «σκάρτα» 10 αγωνιστικά λεπτά στο φιλικό της Θεσσαλονίκης με την Ονδούρα τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο νεαρός στράικερ είχε περάσει ως αλλαγή στο 46’ και ο «κάπτεν» στο 83’ σε έναν αγώνα δοκιμών και πειραμάτων.


Παρόλα αυτά παρουσιάστηκαν στο γήπεδο σα να γνωρίζονται, ποδοσφαιρικά πάντα, για χρόνια, λες κα και «μετρούν» 100 και πλέον ματς πλάι-πλάι και είναι χαρακτηριστικό ότι «βρέθηκαν» στα 2 από τα 3 «γαλανόλευκα» γκολ των συγκεκριμένων αναμετρήσεων.

Στο 45’+1’ εκείνου της Πρίστινα ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε με εξαιρετική κάθετη για τον νεαρό φορ στον κενό χώρο, εκείνος πάτησε περιοχή και με ψύχραιμο/ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ετσι βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με το εθνόσημο στο στήθος.


Χθες (8/9) στο 2-1 επί των Σκανδιναβών ήταν η σειρά του 22χρονου να περάσει σε ρόλο «πασέρ», καθώς οι δυο τους συνδυάστηκαν έξω από τα αντίπαλα καρέ, εκείνος έστρωσε για τον «Μπάκα» που απέφυγε δύο αντιπάλους και «εκτέλεσε» τον Ολσεν.


Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως τα παραπάνω συνέβησαν σε έναν νέο σχηματισμό, καθώς και στα 2 ματς η Ελλάδα έπαιξε 3-5-2, όπου αρχηγός ήταν ουσιαστικά εσωτερικός χαφ και ο Δουβίκας «9άρι» με παρτενέρ, ενώ μέχρι πρότινος η Εθνική μας έπαιζε συνήθως 4-2-3-1. Αρα υπήρχαν και για εκείνος νέα δεδομένα.

Οταν όμως υπάρχει ποιότητα, πάθος και το… μάτι γυαλίζει, όλα φαίνονται… τόσο εύκολα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα