Λουτσέσκου: «Ο Κούτσιας μου έδειξε ότι μπορώ να ποντάρω πάνω του, με τη Λέφσκι θα χρειαστούμε και τον Νάραϊ»! (vid)

Λουτσέσκου: «Ο Κούτσιας μου έδειξε ότι μπορώ να ποντάρω πάνω του, με τη Λέφσκι θα χρειαστούμε και τον Νάραϊ»! (vid)

Λουτσέσκου: «Ο Κούτσιας μου έδειξε ότι μπορώ να ποντάρω πάνω του, με τη Λέφσκι θα χρειαστούμε και τον Νάραϊ»! (vid)

bet365

O Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει της πρώτης επίσημης υποχρέωσης του ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (21/7-20:00) απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας. Τι είπε για Κούτσια, Νάραϊ, Τόμας και τις… μεταγραφές.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν και στην συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της τελευταίας προπόνησης, ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλυσε τα πλάνα του ενόψει της αυριανής (21/7) αναμέτρησης στη Σόφια απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αρχικά, επιβεβαιώθηκε ότι ο Λευτέρης Λύρατζης είναι εκτός, λόγω του τραυματισμού του, δε θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά όπως είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου «θα είναι 100% έτοιμος για το δεύτερο παιχνίδι».

Ανέτοιμος κρίθηκε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που έχασε όλη την προετοιμασία στην Ολλανδία και είναι πιο πίσω, αντίθετα ο Κάλεντ Νάραϊ μπορεί να έχει μόλις τέσσερις ημέρες στην ομάδα, «αλλά έχει κάνει προετοιμασία με την προηγούμενη ομάδα του, από άποψη φυσική κατάστασης είναι έτοιμος και θα τον χρειαστούμε στη Σόφια».

Σ’ ότι αφορά τον Μπράντον Τόμας «δεν έχει ρυθμό, είναι πιο πίσω, καθημερινά πιέζει τον εαυτό μας και αναγκαστικά, λόγω θέσης και απουσιών, θα είναι μαζί μας», υποστήριξε ο 53χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο είναι πως στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς ο «Δικέφαλος» θα έχει στην κορυφή της επίθεσης τον Γιώργο Κούτσια για τον οποίο ο Λουτσέσκου μίλησε με τα καλύτερα λόγια. «Μου μοιάζει πιο χαλαρός με την καλή έννοια του όρου. Αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Θα ξεκινήσει στον αυριανό αγώνα και αυτό τον έχει απελευθερώσει. Είναι, πλέον, ένας πιο ώριμος ποδοσφαιριστής», είπε και πρόσθεσε:

«Μαζί με τον Κωνσταντέλια έχουν εξελιχθεί, έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με τα παιδιά που ήρθαν μαζί πέρσι στην προετοιμασία. Είναι πιο κοντά σ’ αυτό που θέλουμε. Βγάζουν μια προσωπικότητα. Αποφασίσαμε να τους κρατήσουμε στο γκρουπ και τους υπολογίζουμε για την υπόλοιπη χρονιά. Μιλάμε για δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν διδαχθεί καλά το πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται, αλλά έχουν μεγαλώσει και έχουν αποδείξει πως μπορούν να είναι σημαντικά κομμάτια της ομάδας».

«Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο»

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την εικόνα που θα έχει η ομάδα του στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ» και όπως εξήγησε ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

«Είμαι ανήσυχος και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα στο βαθμό που μου επιτρέπεται ως προπονητής πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Δεν μπορώ να σας πω τι θα συμβεί στο αυριανό παιχνίδι Πάντως, είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μας στα φιλικά προετοιμασίας. Είναι ένα γκρουπ που με οδηγεί να έρχομαι με θέληση στην προπόνηση. Πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να χτίσουμε τη νοοτροπία μας και να ξεπεράσουμε τα όρια μας. Υπάρχει ο ενθουσιασμός των νέων ποδοσφαιριστών και είμαστε στο σημείο που θέλουμε να κερδίζουμε είτε στο παιχνίδι, είτε στην προπόνηση. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Έχοντας παρακολουθήσει τη Λέφσκι ο προπονητής του «Δικεφάλου» ξέρει τι να περιμένει από τη βουλγαρική ομάδα και όπως επισημαίνει «κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο». Ποια στοιχεία έχει κρατήσει από την ανάλυση των αντιπάλων; «Είναι μια ομάδα που παλεύει για κάθε μπάλα, δεν προτιμά την καθαρή ανάπτυξη από την άμυνα, που παίζει τις… βρώμικες μπάλες. έχει γρήγορους παίκτες στο μπροστινό κομμάτι του γηπέδου. Δεν έχουν πίεση, αντίθετα έχουν ένα έξτρα κίνητρο παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα που πέρσι έφτασε στους «8» της διοργάνωσης και θα θέλουν να δείξουν κάποια παραπάνω πράγματα. Έχουμε αναλύσει το παιχνίδι της, ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, έχω μια καλή αίσθηση για την εικόνα μας».

«Περιμένω κάποιες μεταγραφές, αλλά δεν είμαστε υπό πίεση»

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε και για τις μεταγραφές, επαναλαμβάνοντας πάνω κάτω αυτά που είπε και το προηγούμενο διάστημα.

«Περιμένω κάποιες μεταγραφές, έχω πει που χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση. Η διοίκηση ξέρει. Δεν είμαστε υπό πίεση στο κομμάτι της ενίσχυσης, αλλά θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις. Θα ήθελα να έχω… χτες τους παίκτες που ζήτησα, ίσως να θέλαμε να πάρουμε παίκτες από τη Λίβερπουλ ή τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν μπορούμε και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες».

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα