Wyscout analysis: Το «τείχος» που ύψωσε ο Βλαχοδήμος στους Ολλανδούς μέσα από αριθμούς

ελλαδα

bet365

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν ο απόλυτος MVP κόντρα στην Ολλανδία και το Gazzetta με τη βοήθεια του Wyscout σας αναλύει όλες τις σημαντικές στιγμές του από εκείνο το ματς.

Η Ελλάδα στάθηκε όρθια απέναντι στα αστέρια της Ολλανδίας, πάλεψε μέχρι τα τελευταία λεπτά για να πάρει την πολυπόθητη νίκη αλλά εν τέλει... λύγισε μπροστά στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαν Ντάικ στο 90+3'.

Κάθε μονάδα από το σύνολο του Πογιέτ έδωσε ό,τι περισσότερο μπορούσε για να έρθει η υπέρβαση αλλά η ποιότητα των «οράνιε» ήταν αυτή που... μίλησε στο τέλος και πλέον η χώρα μας θα χρειαστεί- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τη δεύτερη ευκαιρία της στα play-offs του Nations League.

Ωστόσο το βραβείο του MVP πήρε (δικαίως) ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ο οποίος ήταν από τους κύριους λόγους που μέχρι το 90+3' το σκορ έμεινε στο... μηδέν καθώς νίκησε κάθε επιθετική προσπάθεια των Ολλανδών, μεταξύ αυτών και το πέναλτι του Βέγκχορστ στο 28'.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Wyscout σας δίνει στο... πιάτο την εμφάνιση του έμπειρου πορτιέρε και τα όσα πρόσφερε κάτω από την «γαλανόλευκη» εστία.

Συνολικά ο τερματοφύλακας της Νότιγχαμ Φόρεστ δέχθηκε πέντε σουτ από τους ποδοσφαιριστές της Ολλανδίας στα οποία χρειάστηκε να επέμβει και το μόνο που δεν απέκρουσε ήταν το πέναλτι του Φαν Ντάικ που χάρισε τη νίκη στους «οράνιε».

ελλάδα
Τα σουτ που έγιναν από την Ολλανδία στην εστία του Βλαχοδήμου

Το αξιοσημείωτο σε αυτό είναι πως το xCG ήταν στο 2.34 το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας και ισοφαρίζει κάπως το φιλικό κόντρα στο Βέλγιο το 2021 όταν είχε 2.39 και δέχθηκε πάλι ένα τέρμα. Μετά το 2.45 κόντρα στην Αρμενία το 2019, μόνο που τότε είχε δεχθεί τρία τέρματα.

Πέρα από το πέναλτι του Βέγκχορστ που απέκρουσε στο 28', το οποίο είναι 0.81 στον μετρητή του xCG, το εντυπωσιακό «stop» στο πλασέ του Μπερκβάιν στο 47' έχει επίσης υψηλή τιμή καθώς βρίσκεται στο 0.56. Από εκεί και πέρα έχει αποκρούσει με δυσκολία το μακρινό σουτ του Ράιντερς στο 21', άγγιξε όσο έπρεπε το βολέ του Μπεργκβάιν από πλάγια θέση στο 44' και νίκησε με τα πόδια τον χαφ της Μίλαν και στο 52' με πλασέ μέσα στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, ο Βλαχοδήμος έχει αποκρούσει τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά αλλά και στο κέντρο της εστίας τα σουτ των αντιπάλων.

ελλάδα
Οι αποκρούσεις του Βλαχοδήμου κόντρα στην Ολλανδία

Τέλος, ο Βλαχοδήμος είναι ένας τερματοφύλακας που βοηθάει και με τα πόδια καθώς δέκα εύστοχες πάσες από τις συνολικά έντεκα και από αυτές, οι τέσσερις σωστές μεγάλες μπαλιές από τις συνολικά πέντε που δοκίμασε.

ελλάδα
Οι πάσες που είχε στο παιχνίδι με την Ολλανδία ο Βλαχοδήμος

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα