Η εξήγηση για το κλειστό «πέταλο» στην OPAP Arena και το σενάριο περί συμφωνίας

Δημήτρης Τομαράς
Ολλανδοί μπροστά από άδεια εξέδρα
Η απόφαση για να μείνει κλειστό το «πέταλο» στην OPAP Arena στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία.

Στο χθεσινό παιχνίδι της Ελλάδας με την Ολλανδία, δεν ήταν μόνο ο αγωνιστικός χώρος που δημιούργησε κακή εντύπωση σε όσους είδαν τον αγώνα, είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση. Ήταν και το κλειστό «πέταλο», αυτό που κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που έχει ανακοινωθεί πως είναι sold out.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όσοι το είδαν αυτό αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο πάρθηκε μία τέτοια απόφαση, από τη στιγμή που οι φίλαθλοι που πάνε στα ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είναι θερμόαιμοι, ενώ το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τους φιλοξενούμενους οπαδούς που βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το πρώτο σενάριο που κυκλοφόρησε ήταν πως μεταξύ της ΕΠΟ και της ΑΕΚ υπάρχει μία άτυπη συμφωνία, προκειμένου να μην ανοίγουν οι συγκεκριμένες θύρες και προκληθούν φθορές από οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Η απόφαση

Απο την ΕΠΟ όμως έδειχναν την Ελληνική Αστυνομία ως υπεύθυνη για την απόφαση, παραπέμποντας μάλιστα τους ενδιαφερόμενους στην σχετική ανακοίνωση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου.

Σε αυτή λοιπόν, η απόφαση με αριθμό 5 αναφέρει πως «Οι κερκίδες των θυρών 19, 21, 23, 25 & του Α (κάτω) διαζώματος καθώς και των θυρών 20, 22 & 28 του Β (άνω) διαζώματος του γηπέδου OPAP Arena θα παραμείνουν κενές φιλάθλων, καθώς και τα αντίστοιχα τουρνικέ που οδηγούν στις συγκεκριμένες θύρες, με μέριμνα της ΠΑΕ και της διοίκησης του γηπέδου OPAP Arena».

Απόφαση

Βέβαια, μπορεί η ΕΛ.ΑΣ να πήρε εκείνη την απόφαση για να μείνει κλειστό το «πέταλο», ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να έχει γίνει μετά από προτροπή των ανθρώπων της ΑΕΚ και της ΕΠΟ που ήταν παρόντες στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγιναν την Δευτέρα 25/9 και την Τρίτη 10/10, όπως φαίνεται και στην σχετική ανακοίνωση.

Σύσκεψη

Κάτι ωστόσο που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από κάποια από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε, θέση για το θέμα πήρε με επίσημη ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζεται ότι υπεύθυνη για τα μέτρα τήρησης της τάξης διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων είναι η Ελληνική Αστυνομία και αυτό ισχύει και για το παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ελλάδας-Ολλανδίας στις 16 Οκτωβρίου 2023.

Σε αυτό τον αγώνα όλα τα μέτρα τάξης, μεταξύ των οποίων και το ότι παρέμεναν κλειστές οι θύρες 19, 21, 23, 25 και 27 του κάτω διαζώματος και 20, 22 και 28 του άνω διαζώματος, αποφασίστηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής με διαταγή που εξέδωσε στις 13 Οκτωβρίου 2023 και την οποία η ΕΠΟ ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα