Euro 2024: «Πέταξε» για Γερμανία η Τουρκία και... έφυγε από το εναλλακτικό μονοπάτι της Ελλάδας!

Ιάσονας Θεριός
turkey_winnn

bet365

Η Τουρκία υπέταξε 4-0 τη Λετονία και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για το Euro 2024, κάτι που σημαίνει πως δεν θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας στο ενδεχόμενο των play-offs του Nations League. Κινδυνεύει η Κροατία, που ηττήθηκε 2-1 από την Ουαλία.

Και μαθηματικά στο Euro η Τουρκία, που, διαλύοντας με 4-0 τη Λετονία, εξασφάλισε την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι και ταυτόχρονα επισημοποίησε την... απουσία της από τη εναλλακτική διαδρομή της Ελλάδας προς το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μοντέλα πήρε το απευθείας εισιτήριο και έτσι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εθνική μας ομάδα στα play-offs του Nations League, αν φυσικά το δικό μας σύνολο δεν ολοκληρώσει την υπέρβαση και μείνει εκτός από την Ολλανδία.

Υπενθυμίζουμε πως το «σωσίβιο» της «γαλανόλευκης» αποτελεί το Final-4 της League C του Nations League, ο νικητής του οποίου παίρνει την πρόκριση για το Euro. Η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε την Τουρκία στον ημιτελικό, όμως πλέον αυτή της... άδειασε τον δρόμο. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο πιο πιθανός αντίπαλος της εθνικής είναι το Καζακστάν, εφόσον φυσικά δεν κάνει την έκπληξη και πάρει την πρόκριση από τον 8ο όμιλο. Αυτό γιατί οι Καζάκοι ως επιλαχόντες θα είναι η τρίτη ομάδα του League C και θα πρέπει να βρουν απέναντί τους τη δεύτερη, δηλαδή τη «γαλανόλευκη». Πιθανότερο σενάριο για το άλλο ζευγάρι της τετράδας φαντάζει το Γεωργία - Λουξεμβούργο.

Αν το Καζακστάν πάρει την πρόκριση, τότε η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Λουξεμβούργο και σε αυτή την περίπτωση η Γεωργία (σίγουρα θα είναι στα play-offs) θα παίξει με το Αζερμπαϊτζάν.

Στα του ματς τώρα, η Τουρκία... αγχώθηκε για λίγο αλλά εν τέλει πήρε τη σπουδαία νίκη-πρόκριση. Ο Γιουνούς άνοιξε το σκορ με φοβερή βολίδα στο 58', όμως στο 78' ο Ικάουνιεκς είχε δοκάρι για το 1-1, με τους γηπεδούχους να στήνουν πάρτι στη συνέχεια. Δύο γκολ του Τοσούν (83' και 90+2') και ένα του Ακτούρκογλου (87') διαμόρφωσαν το τελικό 4-0.

Η Κροατία έβαλε «φωτιά» για τη δεύτερη θέση

Μεγάλη νίκη για την Ουαλία στο Κάρντιφ. Οι Δράκοι νίκησαν με 2-1 την Κροατία και έπιασαν τη Χρβάτσκα στους δέκα βαθμούς, με δυο αγωνιστικές να απομένους. Βασικός και αναντικατάστατος ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος έφτασε τις 103 εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 47' όταν ο Μπρουκς έβγαλε έξυπνη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Γουίλσον έφυγε στον χώρο, ο Βίντα δεν τον πρόλαβε καιι ο χαφ της Φούλαμ νίκησε τον Λιβάκοβιτς. Στο 60' ο Τζέιμς έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Γουίλσον με κεφαλιά έδωσε αέρα δυο τερματων στην ομάδα του.

Η Κροατία μπήκε στο ματς στο 75'. O Μόντριτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μουρ πήρε την κεφαλιά αλλά άθελα του την έστειλε προς τον Πάσαλιτς, ο οποίος με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Η Ουαλία διαχειρίστηκε το προβάδισμα της και πήρε μια μεγάλη νίκη.

Αποτελέσματα
Τουρκία - Λετονία 4-0
Ουαλία - Κροατία 2-1

Βαθμολογία
Τουρκία 7 (13-6) 16
Ουαλία 6 (8-8) 10
Κροατία 6 (10-4) 10
Αρμενία 6 (8-9) 7
Λετονία 7 (5-17) 3

Επόμενη αγωνιστική (18/11)
Αρμενία - Ουαλία
Λετονία - Κροατία

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα