Εθνική Ελλάδος: Ο Πογιέτ έκανε το... απρόβλεπτο και στερείται τον πιο απρόβλεπτο και ποιοτικό του μεσοεπιθετικό

Εθνική Ελλάδος: Ο Πογιέτ έκανε το... απρόβλεπτο και στερείται τον πιο απρόβλεπτο και ποιοτικό του μεσοεπιθετικό

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς σχολιάζει μέσα από το blog του στο Gazzetta την επιλογή του Γκουστάβο Πογιέτ να μην καλέσει τον Φορτούνη στα ματς με Ιρλανδία και Γαλλία.

Από τη στιγμή που δεν υφίσταται και δεν τίθεται κανένα θέμα ή ζήτημα πειθαρχικού παραπτώματος και ενόψει των επίσημων εξηγήσεων του Πογιέτ την προσεχή Τρίτη (όπου θα μιλήσει στους ρεπόρτερ της Εθνικής) θα πρέπει να θεωρήσουμε πως ο Κώστας Φορτούνης δεν κάνει αγωνιστικά στον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ότι δεν είναι αυτό που θα ήθελε, έχοντας δει ο ίδιος τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας. Δεν είναι αυτό που ενδεχομένως θα του ταίριαζε είτε αγωνιστικά γενικά είτε και τακτικά. Και για αυτόν τον λόγο δεν θα τον έχει στα πλάνα του.

Προφανώς και ο Πογιέτ γνωρίζει καλύτερα τα της Εθνικής και των παικτών του από εμάς. Φυσικά όμως και εμείς έχουμε το δικαίωμα να διαφωνούμε με την επιλογή του να αφήσει τελείως εκτός τον Φορτούνη. Ναι ο Φορτούνης δεν ήταν ποτέ ο μετρ της άμυνας ή και της τακτικής εάν το προτιμάτε έτσι. Είναι όμως ο πιο απρόβλεπτος και ποιοτικός μεσοεπιθετικός από το διαθέσιμο υλικό της Ελλάδας. Είναι ένας πολύ ποιοτικός χαφ ακόμα και μετά τους 2 χιαστούς του. Και για μένα ο πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικός της Εθνικής μας.

Είναι ο παίκτης που με μία ενέργεια ή μία στατική μπάλα μπορεί να σου κάνει τη διαφορά. Και αυτά τα στοιχεία φυσικά θα τα στερηθεί σε αυτό το διάστημα η Εθνική μας ομάδα. Όλα του τα θετικά στοιχεία.

Ο Πογιέτ

Όλοι κρίνονται, ακόμα και οι... κρίνοντες

Σε αυτή τη ζωή και στον ποδοσφαιρικό κόσμο δεν υπάρχει κανένας που να μην κρίνεται. Κρίνονται ακόμα και οι... κρίνοντες. Εμείς που... μοστράρουμε τις φωτογραφίες μας και γράφουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Και εμείς κρινόμαστε και από τον κόσμο και γενικότερα. Έτσι λοιπόν θα κριθεί και ο Γκουστάβο Πογιέτ και από τις επιλογές του αλλά και από τις κλήσεις του. Και γενικά από το πώς θα διαχειριστεί τους επόμενους αγώνες.

Προσωπικά εάν βγάλω εκτός τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα από τη μέση και μπροστά δεν βλέπω κάποια άλλη σταθερά που να δικαιολογεί διαρκή παρουσία στην 11άδα της Εθνικής μας. Μόνο ο Μπακασέτας είναι αυτή η μονάδα που αγωνιστικά λες δεν... βγαίνει από την 11άδα.

Το γήπεδο καθορίζει έναν παίκτη και η εικόνα του Φορτούνη στο γήπεδο μας δείχνει πως είναι ένα κεφάλαιο και για την Εθνική. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Άρα υπό αυτό το πρίσμα η μη κλήση του είναι μία άδικη εξέλιξη για αυτόν. Φυσικά και ο Ουρουαγουανός τεχνικός είναι ο άνθρωπος που έχει κριθεί ως ο αρμόδιος να παίρνει και τις δύσκολες αποφάσεις. Και αυτή είναι μία δύσκολη απόφαση.

Προσωπικά επίσης σέβομαι την επιλογή του κάθε προπονητή ως προς το να έχει αγαπημένους παίκτες. Και γενικά πάντα επιδιώκω να αντιμετωπίζω με σεβασμό κάθε προπονητή. Αυτή η απόφαση του Πογιέτ πάντως και με βάση το υλικό του αγωνιστικά - πάντα για μένα - δεν δικαιολογείται. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.