Μαγκουάιρ: «Έχω 50 συμμετοχές, είμαι ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ, δεν έχω κάτι να αποδείξω»

Μαγκουάιρ: «Έχω 50 συμμετοχές, είμαι ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ, δεν έχω κάτι να αποδείξω»

Μαγκουάιρ: «Έχω 50 συμμετοχές, είμαι ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ, δεν έχω κάτι να αποδείξω»

bet365

Ο κεντρικός αμυντικός της Αγγλίας εκφράζει την απογοήτευσή του για την κριτική που δέχεται και λέει ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατάκτηση του Euro 2024 θα είναι αποτυχία για τα «τρία λιοντάρια».

Ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι ο άνθρωπος για τη δουλειά για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Έχει εκπροσωπήσει την Αγγλία σε μεγάλους προημιτελικούς, ημιτελικούς και έναν τελικό, έχει 54 συμμετοχές, ήταν στην ομάδα του Euro 2020, εκτέλεσε πέναλτι υπό πίεση και είδε τους φιλάθλους πολλές φορές να τον αποθεώνουν. Είναι επίσης ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει φορέσει τη φανέλα της 168 φορές αλλά φέτος έχασε τη θέση του από τον Λισάντρο Μαρτίνες στο κέντρο της άμυνα. Μάλιστα πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αποχώρησή του το καλοκαίρι. Μιλώντας στου «Times» ο έμπειρος στόπερ απαντά στο αν αισθάνετε ότι τον εκτιμούν. «Για την Αγγλία, ναι, το αισθάνομαι.

Προφανώς, η περσινή σεζόν ήταν δύσκολη για την ομάδα, αλλά, ακούστε, έχω αποδείξει τον εαυτό μου στον Γκάρεθ, ο οποίος δουλεύει με ένα ευρύ φάσμα κεντρικών αμυντικών. Έχει την επιλογή όλων των Άγγλων κεντρικών αμυντικών της χώρας και παίζω, κάθε φορά που είμαι διαθέσιμος.Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις τα υπόλοιπα παιδιά ξέρουν τι προσφέρω στην ομάδα. Είμαι 30 ετών, αλλά δεν θα έπρεπε πραγματικά να χρειάζεται να αποδείξω κάτι. Έχω πάνω από 50 συμμετοχές. Είμαι ο αμυντικός της Αγγλίας με τα περισσότερα γκολ», τόνισε. (σ.σ. έχει 7 διεθνή γκολ, ένα περισσότερο από τον Τζακ Τσάρλτον και τον Τζον Τέρι).

«Έχω παίξει σχεδόν 200 φορές για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είμαι αρχηγός του συλλόγου εδώ και τρία χρόνια, αλλά καταλαβαίνω επίσης ότι όταν είσαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχεσαι τον μεγαλύτερο έλεγχο. Την περασμένη σεζόν σε επίπεδο συλλόγου, η απόδοσή μου δεν ήταν αρκετά καλή, παράλληλα με όλους τους άλλους σε επίπεδο συλλόγου, δεν δυσκολεύτηκα μόνο εγώ. Κι όλοι οι άλλοι.», πρόσθεσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις βλέψεις της Αγγλίας στο προσεχές Euro.

«Νομίζω ότι και για μένα, στην ηλικία μου, 30 ετών πλέον, πάω με την νοοτροπία "Αν δεν κερδίσουμε το τουρνουά, θα είναι αποτυχία". Πρέπει πρώτα να προκριθούμε - εννοώ ότι είναι ένας δύσκολος όμιλος, [αλλά] ήρθαμε εδώ και πήραμε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Αλλά αυτή είναι η νοοτροπία μου. Έχω συμμετάσχει σε τρία μεγάλα τουρνουά και έχω φτάσει τόσο κοντά. Πιστεύω ότι έχουμε τους παίκτες για να το κερδίσουμε. Πήγαμε στο Κατάρ θέλοντας να κερδίσουμε το τουρνουά. Έτσι, τελικά, όταν αποκλειστήκαμε, ως ομάδα απογοητευτήκαμε. Οι εμφανίσεις ήταν καλές, κρατήσαμε τα περισσότερα καθαρά φύλλα στο τουρνουά, ήμασταν από τους πρώτους στο σκοράρισμα παρά το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε στον προημιτελικό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα