Εκθεση που σοκάρει για την FA: «Δεν έκανε αρκετά για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή» από παιδόφιλους!

Εκθεση που σοκάρει για την FA: «Δεν έκανε αρκετά για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή» από παιδόφιλους!

bet365

Η FA «δεν έκανε αρκετά για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή» από παιδόφιλους και η έκθεση των 710 σελίδων σοκάρει και γίνεται τεράστιο μάθημα για το μέλλον!

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του αθλήματος στο Νησί είναι η... αποτυχία της αγγλικής Ομοσπονδίας να κάνει αρκετά για να κρατήσει τους παιδεραστές μακριά από τα παιδιά. Αυτό άλλωστε τόνισε ο πρώην πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Κλαρκ και τα λόγια του σκορπίζουν θλίψη, οργή και απογοήτευση.

Η ανεξάρτητη έκθεση 710 σελίδων για τα πεπραγμένα της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, παρουσιάζει όλα τα αδύναμα σημεία. Η Διοργανώτρια Αρχή του αγγλικού ποδοσφαίρου καθυστέρησε στο να ενεργοποιήσει δικλείδες ασφαλείας, αλλά και μέτρα προστασίας για τα νέα παιδιά στο διάστημα από το 1995 έως το 2000.

Ένα σύστημα που απέτυχε να προφυλάξει αυτά τα παιδιά και τα έβαλε σε κίνδυνο. Ναι, απέτυχε να τιμωρήσει δύο κατά συρροή παιδεραστές και να τους αποκλείσει διά βίου από τον χώρο. Χειρισμοί που προκάλεσαν αμφιβολίες, υποψίες και ερωτηματικά ακόμα και για συγκάλυψη συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση.

Οι ομάδες βρέθηκαν κι αυτές στο στόχαστρο και στο επίκεντρο σκληρής κριτικής στην έκθεση που ρίχνει φως στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ποδόσφαιρο από το 1970 έως το 2005. Οι αναφορές κάνουν λόγο για κακούς χειρισμούς, ανικανότητα και σοβαρές ευθύνες.

Υπάρχουν τουλάχιστον 240 περιπτώσεις δραστών και 692 παιδιών που γνώρισαν τον εφιάλτη στο αγγλικό ποδόσφαιρο σε αυτό το διάστημα. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, λίγοι κατήγγειλαν την κακοποίησή τους όταν έγινε. Σε άλλο σημείο της έκθεσης επισημαίνεται πως η αγγλική Ομοσπονδία φανέρωσε έλλειψη σωστής στρατηγικής, αλλά και έλλειψη εξειδικευμένων ατόμων για να διαχειριστούν τέτοια θέματα. Παράλληλα, δεν αντιμετώπισε την προστασία των παιδιών στο ποδόσφαιρο ως προτεραιότητά της παρά τα πρώτα σοβαρά περιστατικά από το 1995 κι έπειτα…

Ο Κλιβ Σέλντον που συνέταξε την έκθεση χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να καταλήξει στα συμπεράσματά του, ενώ εξέτασε έναν συγκεκριμένο αριθμό παιδόφιλων του χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Μπάρι Μπένελ, πρώην προπονητή των Σίτι και Κρου.

Σημειώνει, πως ο Μπένελ, που βρίσκεται στη φυλακή, είχε αποφυλακιστεί το 2003 και η Ομοσπονδία θα έπρεπε να είχε δράσει ανάλογα και να μην του επιτρέψει να ασχοληθεί ποτέ ξανά με το ποδόσφαιρο. Προσθέτει πως αυτή της η αποτυχία οδήγησε αρκετά παιδιά σε κίνδυνο παρότι αναφέρει ότι ο Μπένελ δεν έδειξε διάθεση να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο μετά την τότε αποφυλάκισή του…

«Η FA ενήργησε πάρα πολύ αργά για να εισαγάγει κατάλληλα και επαρκή μέτρα προστασίας των παιδιών και να διασφαλίσει ότι η προφύλαξη έχει ληφθεί αρκετά σοβαρά από εκείνους που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο. Αυτές είναι σημαντικές θεσμικές αποτυχίες για τις οποίες δεν υπάρχει δικαιολογία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η FA δεν έκανε αρκετά για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή» καταλήγει ο Σέλντον.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα