Τα έβαλε με την FA η Ακαδημία Γραμμάτων της Ουρουγουάης για την τιμωρία του Καβάνι

Κώστας Τόπας
Τα έβαλε με την FA η Ακαδημία Γραμμάτων της Ουρουγουάης για την τιμωρία του Καβάνι

bet365

Την ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών που επέβαλε η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) στον Έντινσον Καβάνι, καταδίκασε η Ακαδημία Γραμμάτων της Ουρουγουάης.

Η αγγλική ομοσπονδία τιμώρησε με αποκλεισμό τριών αγώνων τον Έντινσον Καβάνι για το ρατσιστικό (;) ποστάρισμά του μετά τη νίκη επί της Σαουθάμπτον,

Από την πλευρά του ο έμπειρος επιθετικός αποδέχθηκε την τιμωρία και ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας πως δεν είχε καμία κακή πρόθεση.

Ωστόσο, η Ακαδημία Γραμμάτων της Ουρουγουάης, η οποία είναι μια ένωση που έχει αφιερωθεί στην προστασία και προβολή της ισπανικής γλώσσας που χρησιμοποιείται στην Ουρουγουάη, δεν συμφώνησε με την ποινή που επιβλήθηκε στον στράικερ της Γιουνάιτεντ, Έντινσον Καβάνι.

Μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι λέξεις που αναφέρονται στο χρώμα του δέρματος, το βάρος και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούνται συχνά μεταξύ φίλων και συγγενών στη Λατινική Αμερική, ειδικά στο υποκοριστικό.

«Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει διαπράξει μια σοβαρή αδικία με τον Ουρουγουανό αθλητή… και έχει δείξει την άγνοιά της και το λάθος της στην έκδοση της απόφασης με βάση τη χρήση της γλώσσας, και ειδικά στα ισπανικά, χωρίς να λάβει υπόψη όλες τις πολυπλοκότητες και τα νοήματά της. Στο πλαίσιο στο οποίο γράφτηκε, η μόνη αξία που μπορεί να δοθεί στη λέξη «negrito» -και ειδικά λόγω της χρήσης του υποκοριστικού- είναι στοργική».

Διαβάστε επίσης:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα