Λίβερπουλ: Βραδιές υπερηφάνειας στη «μαύρη» 30ετία

Λίβερπουλ: Βραδιές υπερηφάνειας στη «μαύρη» 30ετία

Λίβερπουλ: Βραδιές υπερηφάνειας στη «μαύρη» 30ετία

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις νίκες, που κρατούσαν ψηλά το φρόνιμα των φίλων της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, το διάστημα που η ομάδα τους ήταν μακριά από την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (26/4/1992)
«Αυτοκτονικές» τάσεις έδειξε στο φινάλε εκείνης της σεζόν η ομάδα του Φέργκιουσον, με τη Λίβερπουλ να την αποτελειώνει και να της στερεί οριστικά το πρωτάθλημα. Στην προτελευταία αγωνιστική, οι «κόκκινοι» μπορεί να είχαν μείνει μακριά από τη διεκδίκηση του τίτλου, όμως επικράτησαν με 2-0 (Ρας, Γουόλτερς). Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έθεσε νοκ άουτ τη Γιουνάιτεντ και χάρισε το πρωτάθλημα στη Λιντς.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (19/3/1995)
Για μία ακόμη χρονιά οι «κόκκινοι» είχαν μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου, όμως οι «μπέμπηδες» ήταν στο κόλπο και σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας. Ωστόσο, στο παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής, μίλησε ο «νόμος» του Άνφιλντ, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί με 2-0 (Ρέντναπ, Πάλιστερ αυτ.) και στερεί από τη μεγάλη της αντίπαλο τον τίτλο, αφού η Γιουνάιτεντ έμεινε σε εκείνο το σημείο στο -6 από την πρωτοπόρο Μπλάκμπερν.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-0 (6/5/1998)
Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκονταν οι «κανονιέρηδες», πριν την επίσκεψή τους στο Άνφιλντ, για την 32η αγωνιστική. Η Λίβερπουλ ουσιαστικά δε διεκδικούσε κάτι, όμως έδειξε στους πρωτοπόρους τη δύναμη της έδρας της. Με δύο γκολ του Ινς και από ένα των Όουεν και Λεόναρντσεν, οι γηπεδούχοι συνέτριψαν την Άρσεναλ με 4-0 και έδωσαν την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να «πιάσει» κορυφή.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1 (17/12/2000)
Απόλυτη κυρίαρχος της Premier League ήταν τότε η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τη Λίβερπουλ να έχει μείνει πολλούς βαθμούς μακριά από την κορυφή, παρά το γεγονός πως δεν είχε ολοκληρωθεί ούτε ο πρώτος γύρος. Ωστόσο, ένα γκολ του Μέρφι έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους με 1-0 και άνοιξε ένα γύρο... πελατειακής σχέσης του Άγγλου μέσου με τη Γιουνάιτεντ. Τα επόμενα χρόνια, η Λίβερπουλ έφυγε δύο ακόμη φορές νικήτρια από το Ολντ Τράφορντ με 1-0, με σκόρερ πάντοτε τον Ντάνι Μέρφι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-4 (14/3/2009)
Ίσως η μεγαλύτερη στιγμή υπερηφάνειας των φίλων των «κόκκινων» στα 30 χρόνια μακριά από την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αρκετά μπροστά από τους διώκτες τους, πριν το ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής, όμως η Λίβερπουλ πέρασε σαν σίφουνας από το Ολντ Τράφορντ. Μπορεί οι γηπεδούχοι να προηγήθηκαν με τον Ρονάλντο, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τους Τόρες, Τζέραρντ, Αουρέλιο και Ντοσένα για το επιβλητικό 1-4.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 (6/3/2011)
Η βαθμολογική τους διαφορά ήταν χαοτική πριν την 29η αγωνιστική, αφού η Γιουνάινεντ – που ήταν και στην κορυφή – απείχε 21 πόντους από τη Λίβερπουλ. Στα ντέρμπι, όμως, αυτά δε μετρούν, με τον Ντιρκ Κάιτ να μετατρέπει τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ολλανδός επιθετικός έφτασε στο χατ-τρικ, οδηγώντας την ομάδα του σε ένα άνετο 3-1, επί της μεγάλης αντιπάλου της, στο Άνφιλντ.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 5-1 (8/2/2014)
Με έναν άκρως εκκωφαντικό τρόπο οι «κόκκινοι» για μια ακόμη φορά έριξαν μια ομάδα από την κορυφή της βαθμολογίας. Η Άρσεναλ βρισκόταν στην πρώτη θέση, πριν την επίσκεψή της στο Άνφιλντ, στην 25η αγωνιστική. Η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή στο γήπεδό της, συντρίβοντας την ομάδα του Βενγκέρ με σκορ 5-1. Σκρτελ (2), Στέρλινγκ (2) και Στάριτζ ήταν οι σκόρερ για τους γηπεδούχους, με την Τσέλσι να εκμεταλλεύεται το αποτέλεσμα και να ανεβαίνει στην κορυφή.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-3 (16/3/2014)
Σε αντίθετους ρόλους από αυτούς που είχαν τα προηγούμενα χρόνια οι δύο ομάδες, διεξήχθη η αναμέτρηση της 30ης αγωνιστικής. Η Λίβερπουλ ήταν γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος, αντίθετα με τη Γιουνάιτεντ που παρέπαιε στην πρώτη της σεζόν μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Το άνετο 3-0 στο Ολντ Τράφορντ (Τζέραρντ 2, Σουάρες) έδωσε διπλή χαρά στους φίλους των «κόκκινων». Από τη μία «βύθισαν» περισσότερο τη μεγάλη τους αντίπαλο, από την άλλη παρέμειναν στο κυνήγι του τίτλου.

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-4 (21/11/2015)
Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε αναλάβει λίγες μέρες πριν την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ και ήδη στο σύλλογο έπνεε άλλος αέρας. Η πρώτη νίκη του Γερμανού στην Premier League ήρθε απέναντι στην Τσέλσι, στο Στάμφορντ Μπριτζ, όμως η αμέσως επόμενη τόνωσε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των φίλων της ομάδας. Αντίπαλος ήταν η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μάντσεστερ Σίτι, την οποία συνέτριψαν οι «κόκκινοι» στο Ετιχάντ. Μανγκαλά (αυτογκόλ), Κουτίνιο, Φιρμίνο και Σκρτελ σκόραραν στο εντυπωσιακό 1-4, που έφερε τη – μετέπειτα πρωταθλήτρια – Λέστερ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (14/1/2018)
Τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 100 βαθμούς, η Σίτι βρήκε... το μάστορά της από τη Λίβερπουλ. Πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση, για την 23η αγωνιστική, οι «πολίτες» ήταν αήττητοι, όμως στο Άνφιλντ έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Το τελικό 4-3 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Οι «κόκκινοι» ήταν εντυπωσιακοί και έφτασαν σε μία ευρεία νίκη, χάρις στα γκολ των Τσαμπερλέιν, Φιρμίνο, Μανέ και Σαλάχ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα