Premier League: Ποιος είναι ο κορυφαίος επιθετικός της σύγχρονης εποχής; (vids/poll)

Κώστας Ζάλιαρης
Premier League: Ποιος είναι ο κορυφαίος επιθετικός της σύγχρονης εποχής; (vids/poll)

bet365

Τέσσερις σκόρερ που έγραψαν ή συνεχίζουν να γράφουν ποδοσφαιρική ιστορία. Τέσσερα ονόματα αλληλένδετα με συγκεκριμένα κλαμπ. Οι Ρούνεϊ, Αγουέρο, Ντρογκμπά και Ανρί έδωσαν λάμψη στην Premier League, όμως, ποιος είναι ο κορυφαίος της σύγχρονης εποχής της κορυφαίας Λίγκας;

Μάντσεστερ και Λονδίνο... Οι δύο πόλεις στις οποίες οι δυο νυν και δυο πρώην αστέρες που μπαίνουν στην αντιπαράθεση, άφησαν το στίγμα τους όχι μονάχα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Κόκκινοι και μπλε και στις δύο περιπτώσεις. Σίτι – Γιουνάιτεντ και Τσέλσι – Άρσεναλ. Τα μεγάλα κλαμπ με τους πολυάριθμούς οπαδούς ανά τον κόσμο είτε απήλαυσαν, είτε συνεχίζουν ν' απολαμβάνουν – στην προκειμένη μονάχα ο Αγουέρο συνεχίζει στην ομάδα του – τις υπηρεσίες αυτών που έχουν πλέον θρυλική υπόσταση στα μάτια των υποστηρικτών των συλλόγων.

Ποιον, όμως, από αυτούς θα επιλέγατε ως τον κορυφαίο στράικερ της σύγχρονης εποχής της Premier League υπολογίζοντας γκολ, τίτλους, δυσκολίες, συνθήκες ομάδων και υστεροφημίας;

  • Γουέιν Ρούνεϊ

Πόσοι θυμούνται τον παλιό, καλό Γουέιν Ρούνεϊ που δεν χάριζε κάστανα σε αντιπάλους; Που έπεφτε και έβαζε τα πόδια του στη φωτιά; Που ήταν πραγματικός εκτελεστής; Ο νυν παίκτης – κόουτς της Ντέρμπι Κάουντι, έχει γράψει μοναδική ιστορία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία μετακινήθηκε στα 18 του χρόνια και έδειξε τις διαθέσεις του κι όσα θ' ακολουθούσαν από την πρώτη του συμμετοχή με τους «κόκκινους διαβόλους». Ντεμπούτο και χατ-τρικ σε ματς του Champions League απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Ο «Ρου» που πλέον με την εμπειρία που του προσφέρουν τα 34 έτη ζωής και οι παραστάσεις του από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, υπερασπίζεται τους συναδέλφους του και έχει πυγμή ο λόγος του, συνέδεσε το όνομά του με την εντυπωσιακή Γιουνάιτεντ των '00s. Με 253 γκολ, είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για το κλαμπ του Μάντσεστερ.

  • Τιερί Ανρί

Το ίνδαλμα από τη Γαλλία για όλους τους οπαδούς της Άρσεναλ. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «κανονιέρηδων», ο άνθρωπος που αγάπησε όσο ελάχιστοι το κλαμπ, που απήλαυσε τη συνεργασία του με τον Αρσέν Βενγκέρ και που δάκρυσε στ' αποκαλυπτήρια του αγάλματός του, το οποίο στέκει αγέρωχο με το... γνωστό μπλαζέ ύφος σε πανηγυρισμό, έξω από το «Έμιρεϊτς». Ο Τιερί Ανρί με το χαρακτηριστικό, τρομερό πλασέ του στην κίνηση, αυτό με το οποίο σκόραρε και χάρισε πρόκριση όταν επέστρεψε για λίγο δανεικός από το MLS στην Άρσεναλ, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004, στον τελικό του Champions League στο Μονακό το 2006 και να γίνει αναπόσταστο κομμάτι και σημείο αναφοράς στα χρονικά του κλαμπ της πρωτεύουσας. Είναι ίσως ο πρώτος που σκέφτονται όλοι ως την πιο χαρακτηριστική μορφή της σύγχρονης εποχής της Premier League για την Άρσεναλ, μετά τον Αλσατό τεχνικό. Μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στο κορυφαίο πρωτάθλημα (175 τέρματα) και μεταξύ άλλων έχει να παρουσιάσει τέσσερα Golden Boots από το 2002, το 2004, το 2005 και το 2006!

  • Σέρχιο Αγουέρο

Είναι ο άνθρωπος που έκλεψε από τον Τιερί Ανρί τον τίτλο του καλύτερου ξένου σκόρερ από καταβολής Premier League, ξεπερνώντας τον «Τιτί» στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα γκολ στη Λίγκα, έχοντας από πάνω μονάχα... ντόπιους. Είναι πλέον 4ος με 180 γκολ, ενώ, έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ απ' οποιονδήποτε άλλον σε ολόκληρη την ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι, άλλωστε, ο άνθρωπος με τον οποίο ουσιαστικά αναγγενήθηκε η γαλάζια ομάδα του Μάντσεστερ, έβαλε τέλος στην κυριαρχία της Γιουνάιτεντ στην πόλη, κατέκτησε το πρωτάθλημα με το πιο δραματικό φινάλε το 2012 για να επιστρέψει στην κορυφή έπειτα από κάτι παραπάνω από τρεις δεκαετίες και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Σέρχιο Αγουέρο είναι υπερπολύτιμη μονάδα για τους «πολίτες», από τους πιο αποτελεσματικούς στράικερ στην Premier League, με τρομερές επιδόσεις γκολ/λεπτά συμμετοχής (0,69 και 0,64 με τα top clubs) και δικαίως μπαίνει στην κουβέντα για τον καλύτερο επιθετικό που έχει δει ο κόσμος στη σύγχρονη εποχή του κορυφαίου πρωταθλήματος.

  • Ντιντιέ Ντρογκμπά

Ο Ιβοριανός «βασιλιάς». Αυτός τον οποίο εμπιστεύθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο ακόμα κι όταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έλεγε στον Πορτογάλο, τότε το 2004, να προσφέρει τον Ροναλντίνιο, με τον «special one» να επιμένει στην απόκτηση του Ντρογκμπά. Και η ιστορία έδειξε ότι ο νυν τεχνικός της Τότεναμ κάτι παραπάνω ήξερε και δικαιώθηκε που στήριξε και πίστεψε στις ικανότητες του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο θρυλικός παλαίμαχος επιθετικός που τα τελευταία χρόνια της καριέρας του αποκόμισε και εμπειρίες από το ποδόσφαιρο των ΗΠΑ σε επίπεδο USL, γνωρίζει πως η ιστορία της καριέρας του έχει μπλε χρώμα και θα έχει για πάντα. Τίτλοι, γκολ, στιγμές, «παλιοσειρές» με παίκτες όπως οι Τέρι, Τσεχ, Λάμπαρντ και Άσλεϊ Κόουλ, είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Άρσεναλ κόντρα στην οποία πάντοτε σκόραρε, ήταν εκείνος που χάρισε στους «μπλε» το Champions League του 2012 και πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα