Η Premier League προειδοποίησε τους συλλόγους για χασούρα 1,5 δισ. ευρώ

Gazzetta team
Η Premier League προειδοποίησε τους συλλόγους για χασούρα 1,5 δισ. ευρώ

bet365

Η πλευρά της Premier League έκρουσε τον κίνδυνο στις 20 ομάδες ότι θα χάσουν σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ από την αναστολή λόγω κορονοϊού, με την Ένωση Παικτών πάντως να εξακολουθεί να μην αποδέχεται την μείωση μισθών.

Η αντιπαράθεση της Premier League με την PFA για το ζήτημα της περικοπής των μισθών καλά κρατεί, με την δεύτερη να μένει αμετακίνητη στην άρνησή της, παρά την προειδοποίηση της διοργανώτριας αρχής για συνολική απώλεια των ομάδων περί το 1,5 δισ. ευρώ.

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των 20 συλλόγων με μέλη της Ένωσης Παικτών και την διοργανώτρια αρχή, η PFA δήλωσε εκ νέου ότι δεν θα αποδεχθεί την μείωση μισθού κατά 30% στους ποδοσφαιριστές για το υπόλοιπο της σεζόν, με το επιχείρημα ότι θα είναι επιβλαβής για τον οργανισμό Υγείας (NHS).

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι μέσω των φόρων που καταβάλλονται στο κράτος –κι ως εκ τούτου και στον NHS-, η ενδεχόμενη μείωση θα προκαλούσε απώλεια 200 εκατομμυρίων ευρώ στο σύστημα υγείας, ποσό που οπωσδήποτε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ εν μέσω της κρίσης του Covid-19.

Η θέση της βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την έκκληση που απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες να θυσιάσουν μέρος των απολαβών τους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα