Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2: Το Λονδίνο είναι Μπλε (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2: Το Λονδίνο είναι Μπλε (vid)

bet365

Η Αρσεναλ προηγήθηκε νωρίς, αλλά η Τσέλσι έκανε την ανατροπή στο φινάλε με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά, πήρε αέρα τεσσάρων βαθμών στη μάχη της τετράδας και άφησε 12ους του Gunners.

Η εποχή του Μίκελ Αρτέτα χρειαζόταν μια πειστική εμφάνιση και ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για να εκκινήσει και επίσημα να επιδρά στην παραπαίουσα φέτος Άρσεναλ. Το ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι, τελευταίο μάλιστα ματς στο 2019, φάνταζε ως η ιδανική συνθήκη για να γυρίσει ο διακόπτης. Μέχρι το 83', η Άρσεναλ βρισκόταν πολύ κοντά σε όλους αυτούς τους στόχους. Ωστόσο, η Τσέλσι σόκαρε το «Emirates» μέσα σε τέσσερα λεπτά στο φινάλε, γύρισε το ματς και απέδειξε ότι είναι το αφεντικό του Λονδίνου παρά τα σκαμπανεβάσματα της, μετά τη νίκη κόντρα και στην Τότεναμ.

Οι παίκτες του Αρτέτα μπήκαν στο ματς με φανερή διάθεση, απέναντι στην υποτονική Τσέλσι. Το καλύτερο που θα μπορούσε να της συμβεί ήταν ένα γρήγορο γκολ κι αυτό ήρθε, με τον συνήθη ύποπτο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να νικά τον Κέπα στο 13' με κοντινή κεφαλιά. Αυτό ήταν το υπ' αριθμόν 45 γκολ του Γκαμπονέζου από την έναρξη της περασμένης σεζόν, περισσότερα από κάθε άλλον στην Premier League.

Η Άρσεναλ κράτησε εύκολα το προβάδισμα για τα αποδυτήρια, ο οιωνός ήταν ζωντανός. Ποτέ άλλοτε δεν είχε χάσει απέναντι στην Τσέλσι όταν προηγείτο στο ημίχρονο. Όλα τα ρεκόρ όμως υπάρχουν για να σπάνε και οι Μπλε έβαλαν μπρος στο τελευταίο δεκάλεπτο για μια σπουδαία ανατροπή. Πρώτα, χρειάστηκαν την βοήθεια του Λένο, ο οποίος έκανε μια παντελώς άστοχη έξοδο στο μακρινό φάουλ του Ζορζίνιο και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 στο 83'. Η ψυχολογία των Κανονιέρηδων «έσπασε», προπάντων του Γερμανού κίπερ, ο οποίος υπέπεσε στο 7ο λάθος που οδηγεί σε γκολ από πέρυσι.

Η απόλυτη ψυχρολουσία ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν οι παίκτες της Τσέλσι έβγαλαν μια έξοψη αντεπίθεση, ο Τάμι Έιμπραχαμ εκτέλεσε άψογα έχοντας εξουδετερώσει τον Μουστάφι και ολοκλήρωσε την σπουδαία ανατροπή. Με αυτό το τρίποντο, η Τσέλσι πρόσθεσε ακόμα ένα μετά από αυτό στην έδρα της Τότεναμ, απέδειξε ότι το Λονδίνο της... ανήκει και απομακρύνθηκε ξανά στο +4 από την 5η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη, η Άρσεναλ ψάχνει τρόπο να σταματήσει ο κατήφορος, παρέμεινε στους 24 βαθμούς και θα μπει στο 2020 στην χειρότερη δυνατή κατάσταση.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς (23' Μουστάφι), Μέιτλαντ-Νάιλς, Λουίζ, Σάκα, Γκεντουζί, Τορέιρα, Νέλσον, Οζίλ (75' Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κέπα, Τομόρι (59' Λάμπτεϊ), Ζούμα, Ρούντιγκερ, Έμερσον (34' Ζορζίνιο), Κόβασιτς 970' Χάντσον-Οντόι), Καντέ, Αθπιλικουέτα, Μάουντ, Ουίλιαν, Έιμπραχαμ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα