Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Ντύθηκε... Χάαλαντ ο Γκβάρντιολ και φουλ για πρωτάθλημα!

gvardiol_city

bet365

Με ντοπιέτα από τον «καυτό» αμυντικό Γκβάρντιολ αλλά και χαρακτηριστική άνεση η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Φούλαμ εκτός έδρας (4-0) και συνεχίζει να δείχνει ασταμάτητη στην κούρσα για το πρωτάθλημα.

Ποιος να τη σταματήσει; Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ξανά... άνιωθη προ της πίεσης για το κυνήγι του πρωταθλήματος και πέρασε σαν σίφουνας από το Δυτικό Λονδίνο επικρατώντας 3-0 στην έδρα της Φούλαμ για να πατήσει στην κορυφή της Premier League και να μεταφέρει το άγχος στο στρατόπεδο της 2ης Άρσεναλ, που έμεινε πια στο -2. Πριν μερικές μέρες ο Έρλινγκ Χάαλαντ «καθάρισε» για τους Πολίτες με τέσσερα γκολ κόντρα στη Γουλβς, αλλά αυτή τη φορά το κοστούμι του... killer το φόρεσε ο απίστευτος Γιόσκο Γκβάρντιολ, που πέτυχε δύο γκολ και ως... αμυντικός μετρά πια έξι γκολ και ασίστ στις πέντε τελευταίες του συμμετοχές στην Premier League. Φόντεν και Άλβαρες οι σκόρερ των άλλων τερμάτων των Σίτιζενς, που ψαλίδισαν σημαντικά τη διαφορά των τερμάτων από τους Gunners (+2 οι Λονδρέζοι).

Ο Κροάτης στόπερ - που αγωνίζεται ως μπακ - ήταν αυτός που απλοποίησε τα πράγματα από νωρίς, σπάζοντας τον αναγνωριστικό ρυθμό του ματς. Στο 13ο λεπτό συνέκλινε, συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ντε Μπρόινε και με άψογο πλασέ νίκησε τον Λένο για το 1-0. Η ομάδα του Πεπ Γκουαδιόλα, χωρίς καν να πατήσει το γκάζι, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με τον Ακάντζι στο 44' να αστοχεί από κοντά.

Η Φούλαμ σπατάλησε την καλύτερή της ευκαιρία για να παγώσει τους πρωταθλητές στο 57', όταν το τακουνάκι του Μουνίζ μέσα από την περιοχή σταμάτησε στην αγκαλιά του Έντερσον και λίγο μετά... τιμωρήθηκε. Στο 59ο λεπτό ο Φόντεν εκτέλεσε από την καρδιά της περιοχής και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη Σίτι. Ο Γκβάρντιολ στο 71' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη «γαλάζια» νίκη με κοντινή προβολή και το... κερασάκι στην τούρτα τοποθέτησε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άλβαρες από την άσπρη βούλα, με τον Ντιόπ της Φούλαμ μάλιστα να αποβάλεται στην ίδια φάση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα