Κόμπι Μέινου: Το «στοίχημα» του Κάρινγκτον λάμπει στο «Ολντ Τράφορντ»

Κόμπι Μέινου: Το «στοίχημα» του Κάρινγκτον λάμπει στο «Ολντ Τράφορντ»

Μέινου

bet365

Γέννημα θρέμμα του Μάντσεστερ. Στις ακαδημίες της Γιουνάιτεντ από τα εννιά του. Πάλεψε και εδραιώθηκε στην πρώτη ομάδα και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια των «κόκκινων διαβόλων», με την ωριμότητα του να μην συνάδουν με ένα 19χρονο παιδί. Ο Κόμπι Μέινου ήρθε για να μείνει.

Κοντρόλ-στρώσιμο στον εαυτό του, πλασέ στο «παραθυράκι» του Κέλεχερ και... χαλαρός πανηγυρισμός. Το «ποίημα» του Κόμπι Μέινου ξεχώρισε από το μεγάλο ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» φρέναραν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και έβαλαν ακόμη μεγαλύτερη φωτιά στη μάχη του πρωταθλήματος με τον 19χρονο μέσο να κάνει τη διαφορά και να επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα του κλαμπ.

Ένας πιστός στρατιώτης του Κάρινγκτον

Γεννήθηκε στο Στόκπορτ του Μάντσεστερ τον Απρίλιο του 2005. Η καταγωγή του προέρχεται από την Γκάνα του με τους γονείς του να έχουν μεταναστεύσει στην Αγγλία. Ο Μέινου ξεκίνησε να περπατάει με μια μπάλα στα πόδια του. Η αγάπη του για την στρογγυλή Θεά έκανε... μπαμ από νωρίς.

Μόλις στα έξι του χρόνια εντάχθηκε σε μια ομάδα της περιοχής. Ο Μέινου ξεκίνησε να παίζει στην ακαδημία της Τσέντλι & Γκάτλεϊ. Ο τότε προπονητής του, Στιβ Βέιρ, τον ξεχώρισε και εστίασε εξ αρχής πάνω στον μικρό Μέινου.

«Είχα πολλά παιδιά σε αυτές τις ηλικίες. Πολλά είχαν ταλέντο, ωστόσο δεν έχω δει ξανά κάτι σαν τον Μέινου. Προσπαθείς να δεις πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Τον δοκιμάζεις συνεχώς ακόμα και σε τόσο μικρή ηλικία για να καταλάβεις εάν όντως είναι ξεχωριστός. Δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο σε αυτό το επίπεδο», είχε δηλώσει ο πρώτος προπονητής του Μέινου στο BBC.

Οι άνθρωποι της Τσέντλι & Γκάτλεϊ γνώριζαν ότι η περίπτωση του Μέινου δεν ήταν κλασική. Ήξεραν ότι και οι δύο πλευρές θα κερδίσουν από την ιστορία. Και έτσι οι ίδιοι προσπάθησαν να τον προωθήσουν σε μια μεγάλη ομάδα, επιλέγοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και τελικά δικαιώθηκαν, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχασαν χρόνο και τον άρπαξαν στα εννιά του χρόνια. Από το 2014 μέχρι και σήμερα ο Κόμπι Μέινου φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρόκειται για έναν πιστό στρατιώτη του Κάρινγκτον.

Το... στοίχημα του Κάρινγκτον και το ονειρικό «κανονικό» ντεμπούτο

Το όνομα του Κόμπι Μέινου ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια στα τείχη του Κάρινγκτον. Δεν αποτελεί φρέσκο... νέο. Άπαντες στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίμεναν με ανυπομονησία την άνοδο του Μέινου. Ο νεαρός χαφ αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα για τους υπεύθυνους των ακαδημιών του συλλόγου. Ένα χαφ από το μέλλον. Άριστος με την μπάλα στα πόδια του, κάνοντας ωστόσο τρομερή δουλειά και στα αμυντικά καθήκοντα με φοβερή αθόρυβη δουλειά.

Στη Γιουνάιτεντ περίμεναν καρτερικά να περάσουν τα χρόνια ώστε να μεγαλώσει ο Μέινου. Η πρώτη φορά που κλήθηκε στην πρώτη ομάδα ήταν τον Οκτώβρη του 2022, όταν ο Μέινου ήταν ακόμα 17 ετών. Η ωριμότητα του και η πολλή δουλειά που έριχνε στις προπονήσεις τον έκαναν να ξεχωρίσει άμεσα. Δεν άργησε να έρθει και το ντεμπούτο του. Ο Έρικ Τεν Χαγκ του έδωσε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής σε ένα ματς Κυπέλλου με την Τσάρλτον τον Γενάρη του 2023.

Έναν μήνα αργότερα έκανε το ντεμπούτο του και στην Premier League απέναντι στη Λέστερ. Μπορεί να μην πήρε πολλά λεπτά, ωστόσο ακόμα και αυτά τα λιγοστά ήταν αρκετά για να τον κάνουν να ξεχωρίσει. Ήταν αναμενόμενο ότι ο Μέινου θα λάμβανε έναν πιο σημαντικό ρόλο με την έναρξη της επόμενης σεζόν. Ο τραυματισμός του ωστόσο τον άφησε πίσω με αποτέλεσμα να χάνει το πρώτο σκέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Ένα παιχνίδι το οποίο θα μνημονεύεται λόγω της απίθανης γκολάρας που πέτυχε ο Γκαρνάτσο. MVP ωστόσο αναδείχθηκε ο Κόμπι Μέινου. Στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μέινου έκανε ό,τι ήθελε στον χώρο του άξονα. Έκοβε, πάσαρε, μοίραζε το παιχνίδι. Ο 19χρονος έκανε το τέλειο παιχνίδια για έναν μέσο και παρά το «θρυλικό» γκολ του Γκαρνάτσο, ήταν αυτός που στο τέλος της αναμέτρησης παρέλαβε το βραβείο του Man of The Match.

Το... τεμάχιο με τη Γουλβς και η all around εμφάνιση με τη Λίβερπουλ

Το πρώτο μεγάλο γκολ του Μέινου ήρθε στο δραματικό Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Μολινό». Η Γιουνάιτεντ ήταν κοντά σε μια... χοντρή γκέλα με τον Νέτο να ισοφαρίζει στο 90+5' για τη Γουλβς. Όλα έδειχναν... Χ. Ο Μέινου ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με ένα πλασέ-αριστούργημα νίκησε τον Σα και χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα μεγάλο «τρίποντο». Αυτό το πλασέ ήταν ουσιαστικά και η «σφραγίδα» του Μέινου στο φετινό step up του στην πρώτη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων». Το timing και η ομορφιά του τέρματος, έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα γκολ του 19χρονου -σε λίγες ημέρες- Μέινου.

Το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ απλώς επαλήθευσε τα όσα λέγονται και γράφονται για τον Μέινου όλο αυτό το διάστημα. Η all around εμφάνιση του 19χρονου απέναντι στη Λίβερπουλ δεν προκάλεσε έκπληξη. Έκανε αυτά που ξέρει να κάνει καλύτερα. Χωρίς «φωνές» και... φασαρίες. Απλά και λιτά. Πέρα από το φοβερό γκολ, ο Μέινου είχε 2/3 επιτυχημένες ντρίμπλες, δύο κοψίματα και ένα σουτ με το οποίο σκόραρε. Παράλληλα έδωσε εννιά μονομαχίες, εκ των οποίων κέρδισε τις οκτώ, ενώ είχε και τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν από κάθε άλλον στο παιχνίδι, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με το απόλυτο 5/5 στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Μάλιστα, ο Μέινου έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει γκολ στη Λίβερπουλ στην ιστορία της Premier League. Παράλληλα είναι μόλις ένας από τους συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» που έχουν συμπληρώσει τις δέκα συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Premier League.

Ο Μέινου ωστόσο έχει γράψει και μερικά... facts και με το εθνόσημο, έχοντας κερδίσει μια θέση στις τελευταίες κλήσεις του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Πρόκειται για τον νεότερο ποδοσφαιριστή που εκπροσωπεί την Αγγλία σε αγώνα απέναντι στη Βραζιλία, σε ηλικία 18 ετών και 339 ημερών. Είναι μόλις ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Γιουνάιτεντ που αγωνίζεται με το εθνόσημο της Αγγλίας στο στήθος, ενώ είναι ο δεύτερος νεότερος «κόκκινος διάβολος» που έχει αγωνιστεί στο «Γουέμπλεϊ» εκπροσωπώντας τα «τρία λιοντάρια».

Μπορεί η σεζόν να μην έχει εξελιχθεί ιδανικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η... έλευση του Κόμπι Μέινου αποτελεί μεγάλο κέρδος για το κλαμπ. Ο Άγγλος κατάφερε να κερδίσει επάξια μια θέση στην ενδεκάδα του Τεν Χαγκ και αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα του συλλόγου. Με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο τιμόνι, η Γιουνάιτεντ ευελπιστεί να επιστρέψει στις παλιές και ένδοξες εποχές και με την πάροδο του χρόνου ο Μέινου αναμένεται να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα