Ο «πονοκέφαλος» της FIFA για το βραβείο Puskas

Ανδρέας Σουλάι
garnacho_bicycle

bet365

Το απίθανο γκολ του Γκαρνάτσο στο «Goodison Park» θα είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί για το βραβείο Puskas στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, η FIFA θα έχει δύσκολη δουλειά για την απονομή του βραβείου, καθώς ο Αργεντίνος δεν είναι ο μόνος που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία της Premier League πέτυχε ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στην άνετη επικράτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Έβερτον. Ο Αργεντίνος επιθετικός κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ που σπάνια βλέπει κανείς, «πληγώνοντας» την Έβερτον με ένα απίθανο ανάποδο «ψαλιδάκι».

Νταλότ έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή και ο Γκαρνάτσο έπιασε ασύλληπτο ψαλιδάκι, με τη μπάλα να «καρφώνεται» στο παραθυράκι της εστίας για το 1-0 των Κόκκινων Διάβολων. Ένα γκολ το οποίο θύμισε φυσικά και εκείνο του Γουέιν Ρούνεϊ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η FIFA ωστόσο δεν αναμένεται να έχει εύκολο έργο για την επιλογή του καλύτερου γκολ της χρονιάς. Μπορεί ο Γκαρνάτσο να έθεσε γερές βάσεις και να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου Puskas, ωστόσο η παγκόσμια συνομοσπονδία έχει στα «χέρια» της και άλλα απίθανα γκολ.

Η ασύλληπτη γκολάρα του Ντι Μάρκο

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Φεντερίκο Ντιμάρκο πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ της χρονιάς.

Στο παιχνίδι ανάμεσα στην Ίντερ και τη Φροζινόνε, ο Ιταλός μπακ των «νερατζούρι» κατάφερε να σκοράρει λίγο πιο κάτω από το κέντρο. Ο Ντιμάρκο πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και έπιασε στον ύπνο τον τερματοφύλακα της Φροζινόνε, πετυχαίνοντας ένα φοβερό γκολ, υποψήφιο για το βραβείο Puskas.

Γκολ για Puskas και ο Κέιν

Ο Κέιν μοιάζει ασταμάτητος στην Μπάγερν. Σκοράρει με κάθε τρόπο και οδηγεί τους Βαυαρούς. Το πιο εντυπωσιακό γκολ ωστόσο, το έχει πετύχει φέτος απέναντι στην Ντάρμστααντ.

Στο 69΄και με το σκορ στο 4-0 υπέρ της Μπάγερν, ο Άγγλος φορ είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ εκτός εστίας και κατάφερε να τον κρεμάσει με σουτ πίσω από το κέντρο, θέτοντας γερή υποψηφιότητα για για το βραβείο Puskas!

Ο 19χρονος Καμαρά της Μετς μέσα στα φαβορί

Γκολ για Puskas πέτυχε πριν από περίπου έναν μήνα και ο Λαμίν Καμαρά της Μετς. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της γαλλικής κατάφερε να σκοράρει ένα απίθανο γκολ κόντρα στη Μονακό, θέτοντας και αυτός υποψηφιότητα για το βραβείο.

Ο Καμαρά είδε εντελώς εκτός εστίας τον τερματοφύλακα της Μονακό και τον «σόκαρε» με σουτ πίσω από το κέντο, σημειώνοντας ένα απίθανο τέρμα!

Απίθανη γκολάρα στην Τανζανία

Ένα γκολ, άξιο για το βραβείο Puskas, σημειώθηκε και στην Τανζανία, στο παιχνίδι ανάμεσα στην Αζάμ και την Μτίμπουα.

Ο Κίπνε Τζούνιορ, των γηπεδούχων, «κουβάλησε» την μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές και με μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά, κατάφερε να πετύχει ένα τρομερό γκολ, το οποίο ίσως να βρεθεί και στα υποψήφια του βραβείου για το καλύτερο γκολ της χρονιάς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα