Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι σημαίνει η αγορά του 25% από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τι σημαίνει η αγορά του 25% από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ

Ανδρέας Σουλάι
manutd

bet365

Ο πλουσιότερος Βρετανός άνθρωπος, Τζιμ Ράτκλιφ, ετοιμάζεται να αποκτήσει το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι σημαίνει ωστόσο αυτό για τον σύλλογο και γιατί οι «κόκκινοι διάβολοι» διχάζονται ακόμα περισσότερο με τη συγκεκριμένη εξέλιξη;

«Τρέχουν» οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Καταριανοί, που είχαν μπροστάρη τον Σεΐχη Γιασίμ, απέσυραν την πρόταση τους, καθώς οι Glazers απέρριψαν την τελευταία πρόταση ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ για το 100% των μετοχών.

Μια εξέλιξη που σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, έφερε τον Τζιμ Ράτκλιφ σε pole position. Όχι ωστόσο για την αγορά του 100% των μετοχών του συλλόγου, αλλά για την απόκτηση του 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, ο πλουσιότερος Βρετανός άνθρωπος του πλανήτη, θα δαπανήσει σχεδόν 2 εκατομμύρια λίρες για το μειοψηφικό πακέτο του 25% των «κόκκινων διαβόλων», έχοντας θέσει ωστόσο και τον όρο, να έχει τον πλήρη έλεγχο στον αθλητικό τομέα, το «team» που θα έχει μαζί του από πίσω.

Τι σημαίνει ωστόσο ουσιαστικά η συγκεκριμένη εξέλιξη και γιατί οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν «τρελαθεί» περισσότερο από ότι ήταν πριν.

Οι Glazers μένουν για τα... καλά!

manutd

Όπως γίνεται αντιληπτό η οικογένεια των Glazers μένει κανονικότατα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όχι απλώς μένει, αλλά θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του 75% του συλλόγου, που σημαίνει ότι θα εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Μια εξέλιξη που σίγουρα δεν χαροποιεί τους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία προσεύχονται να αποχωρήσουν οι Glazers.

mautd

Όπως φαίνεται αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος τους, με το «άκυρο» στους Καταριανούς να αποδεικνύει ότι οι Αμερικάνοι θέλουν να μείνουν για πολλά χρόνια ακόμα στη Γιουνάιτεντ, ώστε να «μαζέψουν» όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για τις τσέπες τους...

Ο Ράτκλιφ γίνεται ένα με τους Glazers και μπαίνει απευθείας στην black list των οπαδών

mautd

Στο άκουσμα της είδησης της αγοράς του μειοψηφικού πακέτου του 25% από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, πολλοί θα περίμεναν ότι έστω και έτσι, οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έβλεπαν ένα καλύτερο «αύριο» μπροστά για την ομάδα. Αντιθέτως, μια βόλτα στα social media, δείχνει ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν... αφηνιάσει με τις εξελίξεις, καθώς θεωρούν ότι ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ θα είναι ουσιαστικά το δεξί χέρι των Glazers.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Βρετανός δεν... τόλμησε να βάλει το χέρι στην τσέπη του και να αποκτήσει το 100% των μετοχών, έχει ήδη μπει στην black list των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι οποίοι αναμένεται να δείξουν με κάθε πιθανό τρόπο την εναντίωση τους προς το πρόσωπο του, όπως έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν με την οικογένεια των Glazers.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα