Τσέλσι: Ο «κλέφτης» Γκάλαχερ την ανεβάζει αθόρυβα

Τσέλσι: Ο «κλέφτης» Γκάλαχερ την ανεβάζει αθόρυβα

Ανδρέας Σουλάι
gallagher

bet365

Η Τσέλσι δείχνει να ανεβαίνει σιγά, σιγά, με τον Κόνορ Γκάλαχερ να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αγωνιστική ανάκαμψη που παρουσιάζει η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Η Τσέλσι δείχνει να έχει σφυγμό. Μετά το πολύ κακό ξεκίνημα, με μόλις μία νίκη στις πρώτες έξι αγωνιστικές, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της, έχοντας τρεις νίκες, στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των «μπλε», είναι ο Κόνορ Γκάλαχερ. Ο Άγγλος χαφ, δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο 100% σε αυτόν τον πιο προωθημένο ρόλο που του έχει δώσει ο Αργεντινός κόουτς της Τσέλσι, «ποντάροντας» πάνω στην πολύ καλή φυσική κατάσταση που διαθέτει και στην ικανότητα του, να αντιλαμβάνεται και να διαβάζει σωστά το παιχνίδι των αντιπάλων.

gallagher

Ο 24χρονος μέσος, που φοράει και το περιβραχιόνιο, ελέω της απουσίας των Ρις Τζέιμς και Μπεν Τσίλγουελ, μοιάζει εντελώς μεταμορφωμένος σε αυτόν τον νέο ρόλο που έχει αναλάβει, καθώς παρότι παίζει ουσιαστικά πίσω από τον σέντερ φορ, έχει την... υποχρέωση να «κόβει» και να δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη των αντιπάλων του, μη αφήνοντας του να περάσουν το κέντρο.

Ενδεικτικό, είναι το στατιστικό με τα «κλεψίματα» στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, καθώς εκεί ο Γκάλαχερ έχει καταφέρει να κερδίσει την μπάλα περισσότερες φορές από κάθε άλλον ποδοσφαριστή στο πρωτάθλημα, μετρώντας 13.

Ο Γκάλαχερ, κερδίζει τουλάχιστον μια στις δύο μονομαχίες που δίνει εντός των τεσσάρων γραμμών (57%), καθώς «κλέβει» την μπάλα σχεδόν τέσσερις φορές (3.67) σε κάθε παιχνίδι. Το ίδιο δυναμικός στα αμυντικά του καθήκοντα δείχνει και πιο μπροστά στο γήπεδο, καθώς κερδίζει σχεδόν το 50% (47%) των μονομαχιών που δίνει στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Παράλληλα και στον τομέα της δημιουργίας, ο Άγγλος μέσος δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα, έχοντας ποσοστό μεταβιβάσεων στο 92%, ενώ μεταφέρει την μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, τουλάχιστον πέντε φορές ανά παιχνίδι, με ποσοστό επιτυχίας στο 82%.

gallagher

Μπορεί ο Γκάλαχερ να μην είναι ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της... τηλεόρασης, καθώς ούτε σκοράρει συχνά, ούτε προσφέρει ενέργειες που... δίνουν άλλοι ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο Άγγλος χαφ δείχνει να κάνει σωστά αυτό που του ζητάει ο προπονητής, χωρίς να προκαλεί μεγάλο θόρυβο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα