Ποστέκογλου, από το Παμπελοποννησιακό στο Tottenham Hotspur Stadium

Newsroom
...

bet365

Η Παναχαϊκή ήταν η πρώτη ομάδα που έφερε στην Ευρώπη τον Αγγελο Ποστέκογλου, που πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τον πάγκο της Τότεναμ και τον «μαγικό κόσμο» της Premier League.

Ετοιμος για τον «μαγικό κόσμο» της Premier League είναι πλέον ο Αντζι Ποστέκογλου, καθώς δείχνει μια ανάσα από τον πάγκο της Τότεναμ. Υστερα από μία διετία στη Σέλτικ όπου και κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματος, ο γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά μεγαλωμένος στην Αυστραλία, επειδή οι γονείς του κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα λόγω της Χούντας, ομογενής κόουτς, θα κάνει όπως φαίνεται ακόμη ένα «άλμα» στην καριέρα του.

Πόσοι όμως θυμούνται πως η πρώτη ευρωπαϊκή του ομάδα ήταν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Παναχαϊκή; Ο 57χρονος τεχνικός ξεκίνησε από την Σάουθερν Μελμπούρν, συνέχισε στις «μικρές» Εθνικές της Αυστραλίας και τον Μάρτιο του 2008 επέστρεψε στην γενέτειρά του για χάρη των Αχαιών. Τότε το club «έτρεχε» ο Κώστας Μακρής, επίσης ομογενής από την Αυστραλία, που τον ήξερε και έτσι επένδυσε πάνω του.

Αυτόματα έγινε ο «Αγγελος» των Πατρινών, έτσι τον φώναζαν, αφού άπαντες στην πόλη έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του, κάτι που φαίνονταν και από τις αντιδράσεις του κόσμου όταν τον συναντούσαν στην Αγίου Νικολάου και ευρύτερα στην παραλιακή. Η ομάδα συμμετείχε στη Γ' Εθνική και το 2007/08 τερμάτισε στην 5η θέση, ενώ το καλοκαίρι οι στόχοι που τέθηκαν ήταν υψηλοί.

Στο υπάρχων ρόστερ όπου ξεχώριζαν οι Σάμαρης, Λισγάρας, Γκούρμα προστέθηκαν και ορισμένοι Λατινοαμερικανοί, όμως ο σύλλογος άρχισε να ταλανίζεται από διοικητική αστάθεια, παρότι προς τα τέλη του ίδιου έτους ανακοινώθηκε η συμφωνία του μεγαλομετόχου με τον Αλέξη Κούγια, ώστε ο δεύτερος να εμπλακεί στα κοινά. Παρότι τις πρώτες ημέρες η συνύπαρξή τους ήταν άψογη, στη συνέχεια υπήρξαν μεταξύ τους κόντρες και η κατάσταση ήταν έκρυθμη.

Επί της ουσίας το club λειτουργούσε με δύο ισχυρούς άνδρες και ο Ποστέκογλου παραιτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου και ύστερα από τη νίκη με 2-0 επί του Αιγάλεω στο Παμπελοποννησιακό. «Ηταν ο τελευταίος μου αγώνας σαν προπονητής της Παναχαϊκής και οι λόγοι είναι πολλοί. Πιστεύω ότι οι σχέσεις που πρέπει να έχει ένας προπονητής με τη διοίκηση, πρέπει να είναι οι καλύτερες και να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών. Εγώ είχα συμφωνία με τον κ. Μακρή, να είμαι απόλυτο αφεντικό, αλλά αυτό έχει αλλάξει τώρα. Την απόφαση αυτή την είχα πάρει εδώ και 2-3 μέρες, αλλά μπορούσα να αφήσω την ομάδα μόνη της σε ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι», είπε στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε εκείνης της αναμέτρησης, αφήνοντας «αιχμές» πως δεν ήταν πλέον το αφεντικό.
..

Πάντως όταν τον Οκτώβριο του 2019 μίλησε στο Gazzetta και η κουβέντα έφτασε στην Παναχαϊκή, εκείνος είχε μόνο ωραίες αναμνήσεις από την εδώ εμπειρία του. «Για μένα ήταν πολλά τα καλά στοιχεία από την παρουσία μου στην Παναχαϊκή. Ολη η εμπειρία μου ήταν πολύ θετική. Ηταν δύσκολα σίγουρα, αφού μια ιστορική και μεγάλη ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή είχε πέσει στην Γ΄ Εθνική. Η Πάτρα είναι μεγάλη πόλη που αγαπάει το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Ηταν ένα τεστ. Να βγω από εκεί που βρισκόμουν, από αυτά που ήξερα να πάω στη δική μου χώρα, στην οποία, όμως, ήμουν σαν ξένος. Παρότι γεννήθηκα στην Ελλάδα, έφυγα πέντε χρονών και μεγάλωσα στην Αυστραλία. Ηταν όλα θετικά, η ομάδα μάλιστα είχε καλή πορεία αφού, όταν αποχώρησα, ήταν δεύτερη. Αγάπησα τους ποδοσφαιριστές, αφού τα έδιναν όλα και προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στη φιλοσοφία μου. Δεν έχω τίποτα κακό να πω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας και για την ιστορία, σε ανύποπτο χρόνο - τον Απρίλιο του 2009 - ο Μακρής σε μία δήλωσή του, όταν αντάλλαζε ανακοινώσεις με τον Κούγια, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εγώ ξέρω ότι έφερα τον καλύτερο προπονητή της Αυστραλίας τον κ. Ποστέκογλου». Τα λόγια του μάλλον προφητικά.

Ο Ποστέκογλου στην Παναχαϊκή

Αγώνες: 34
Νίκες: 17
Ισοπαλίες: 9
Ηττες: 8

@Photo credits: eurokinissi
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα