Άρσεναλ: Ο Μικέλ Αρτέτα πήρε ένα... δέντρο ελιάς στις συναντήσεις της ομάδας

Άρσεναλ: Ο Μικέλ Αρτέτα πήρε ένα... δέντρο ελιάς στις συναντήσεις της ομάδας

Newsroom
arsenal_arteta

bet365

Αφού έφερε τον σκύλο στο προπονητικό, ο Μικέλ Αρτέτα ελπίζει ότι η τελευταία του ιδέα θα διδάξει στους παίκτες του ότι οι ρίζες πρέπει να καλλιεργούνται, αν κάτι πρόκειται να ευδοκιμήσει.

Ο Μικέλ Αρτέτα πήρε ένα δέντρο ελιάς στις ομαδικές συναντήσεις της Άρσεναλ για να δείξει στους παίκτες του ότι οι ρίζες πρέπει να καλλιεργούνται αν κάτι πρόκειται να ευδοκιμήσει. Ο προπονητής της Άρσεναλ φύτεψε επίσης ένα ελαιόδεντρο 150 ετών, παρόμοιας ηλικίας με τον σύλλογο, έξω από το γραφείο του στο προπονητικό κέντρο στο London Colney του Hertfordshire, ώστε όλοι να μπορούν να κατανοήσουν τη διαδικασία της καλλιέργειας. «Είναι πολύ δυνατή, αλλά χρειάζεται πολλή φροντίδα. Πρέπει να φροντίζουμε τις ρίζες του κάθε μέρα, να βεβαιωνόμαστε ότι δεν δηλητηριάζονται, δεν καταστρέφονται και παραμένουν στη σωστή κατάσταση», τόνισε σχετικά.

Τον περασμένο μήνα ο έμπειρος κόουτς άρχισε να φέρνει στο προπονητικό κέντρο ένα λαμπραντόρ, γνωστό χαϊδευτικά ως Win. Ήλπιζε να εκμεταλλευτεί έρευνες που έχουν δείξει ότι το χάιδεμα ενός σκύλου μπορεί να ηρεμήσει, να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να ενισχύσει το πνεύμα της συντροφικότητας που επέτρεψε στην Άρσεναλ να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα της Premier League για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Η Γουίν, η οποία απολαμβάνει ψητό κοτόπουλο που μαγειρεύει ο σεφ του συλλόγου, ανήκει σε μέλος του προσωπικού, με το οποίο ζει μαζί. «Η αντίδραση των παικτών ήταν απίστευτη», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός «Είναι μία από εμάς και θα είναι στο ταξίδι μας. Σου αλλάζει τη διάθεση. Μπαίνεις στο κτίριο και σου δίνει όλη της την αγάπη. Ξαφνικά απλά νιώθεις την ενέργεια και οι παίκτες αρχίζουν να την αγκαλιάζουν, είναι όμορφο να το βλέπεις. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ σημαντικά», πρόσθεσε.

Ο Αρτέτα σημείωσε επίσης ότι ένας σκύλος μπορεί να ενώσει μια οικογένεια, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι παίκτες και το προσωπικό της Άρσεναλ. «Υπάρχουν πράγματα στον σύλλογο που μπορούν να γίνουν για να συνδεθούμε με τον κόσμο, να δείξουμε αγάπη και βρήκα ότι αυτός ο σκύλος ήταν ο τέλειος εκπρόσωπος αυτού που είμαστε τώρα. Όλοι αγαπάμε τη νίκη και η Γουίν χρειάζεται πολλή αγάπη».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα