Λίβερπουλ - Τότεναμ 4-3: Από την αυτοχειρία, στα... ουράνια με λύτρωση Ζότα στο 90+4!

Νίκος Κικίδης

bet365

Αν και επέτρεψε στην Τότεναμ να επιστρέψει από το 3-0 του... 15΄με γκολ ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, η Λίβερπουλ βρήκε τη λύτρωση (4-3) με ήρωα τον Ζότα στο 90+4΄κι έκανε άλμα Ευρώπης!

Και πώς να μην λατρεύεις τον μαγικό κόσμο της Premier League; Σε ένα ματς - αποθέωση του αθλήματος, Λίβερπουλ και Τότεναμ έζησαν ένα ατελείωτο roller coaster συναισθημάτων, με το τελευταίο χαμόγελο ωστόσο να ανήκει στους Reds! Αν και κατάφεραν να απωλέσουν το 3-0 του... 15΄ γνωρίζοντας την ισοφάριση από την αλύγιστη Τότεναμ στις καθυστερήσεις, μια στιγμή λάμψης του Ζότα στο 90+4΄τους χάρισε τη νίκη - θρίλερ με 4-3 και έθεσε τις βάσεις για ευρωπαϊκή έξοδο τη νέα σεζόν.

Η αλήθεια είναι πάντως πως το ξεκίνημα δεν προμήνυε χτυποκάρδια στο φινάλε, αλλά καθολικό μονόλογο της Λίβερπουλ! Επαναλαμβάνοντας άλλωστε τις καταστροφικές προηγούμενες εμφανίσεις, οι Λονδρέζοι μπήκαν χαμένοι στο γήπεδο και οι Reds τους σφυροκόπησαν μέχρι να φτάσουν στο 3-0 στο 15΄. Το πρώτο βήμα έγινε με
το άριστο τελείωμα του Τζόουνς μόλις στο 3΄έπετα από συστημένη μπαλιά του Άρνολντ, με τον Λουίς Ντίας να γράφει το 2-0 δυο λεπτά αργότερα με προβολή στο πρώτο δοκάρι.

Έχοντας πιάσει από το λαιμό τους φιλοξενούμενους, οι παίκτες του Κλοπ δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και στο 15΄έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Ο Ρομέρο γκρέμισε τον Χάκπο μέσα στην περιοχή, ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε για να ανέβει στην 6η θέση των all time scorers της Λίβερπουλ με 184 γκολ! Όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους, όμως προς το τέλος του ημιχρόνου η χαλαρότητα των Reds επέτρεψε στην Τότεναμ να μειώσει. Αφού απείλησε με ευκαιρία του Σον και σωτήρια παρέμβαση του Φαν Ντάικ, η ομάδα του Λονδίνου τελικά βρήκε το γκολ ένα λεπτό αργότερα.

Στο 40΄ο Πέρισιτς άδειασε τον Φαν Ντάικ και μοίρασε για τον Κέιν που εκτέλεσε άψογα για το 208ο γκολ του στην Premier League, πιάνοντας τον Ρούνεϊ στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης. Μια επέμβαση του Άλισον σε προσπάθεια του Κουλουσέφσκι ήταν τελευταία πράξη ενός θεαματικού πρώτου μέρους που έδωσε τη θέση του σε ένα... ανιαρό (στο ξεκίνημά του) δεύτερο.

Το δοκάρι του Σον άλλωστε στο 54΄η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή, με τη Λίβερπουλ να έχει βάλει το ματς για «ύπνο» σε μια προφανή διαχείριση του αποτελέσματος. Στο 77΄ωστόσο ο αγώνας πήρε φωτιά! Ο Σον κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας υπό την... επίβλεψη του Φαν Ντάικ και νίκησε τον Άλισον για το 3-2, μετατρέποντας ξαφνικά το ματς στο απόλυτο θρίλερ. Και σαν μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις η Λίβερπουλ βίωσε την απόλυτη ψυχρολουσία.

Ο Κορεάτης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ριτσάρλισον πήρε την κεφαλιά και άνοιξε λογαριασμό στην Premier League με τη φανέλα της Τότεναμ, ισοφαρίζοντας σε 3-3 σε ένα σοκαριστικό φινάλε. Η Λίβερπουλ ωστόσο κρατούσε έναν τελευταίο άσο στο μανίκι της. Εκεί όπου όλα έδειχναν... αυτοχειρία, ένα μοιραίο λάθος των Λονδρέζων επέτρεψε στον Ζότα να βγει στο τετ-α-τετ και να εκτελέσει για το τελικό 4-3 στο 90+4΄, υπογράφοντας το πιο τρελό ματς του φετινού πρωταθλήματος! Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Reds να προσπερνούν την αντίπαλό τους στη βαθμολογία και να ανεβαίνουν στην πέμπτη θέση, επτά βαθμούς μακριά από την τετράδα.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς (87΄Μίλνερ), Έλιοτ (63΄Χέντερσον), Λουίς Ντίας (63΄Ζότα), Σαλάχ, Χάκπο (73΄Νούνιες)

Τότεναμ (Ράιαν Μέισον): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Πόρο (90΄Μόουρα), Πέρισιτς (90΄Νταντζούμα), Σκιπ (84΄Ριστάρλισον), Χόιμπεργκ, Κουλουσέφσκι (66΄Σαρ), Σον, Κέιν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα