Φαν Ντάικ: «Δεν είχα σταθερή απόδοση, λογική η κριτική που δέχομαι»

Φαν Ντάικ: «Δεν είχα σταθερή απόδοση, λογική η κριτική που δέχομαι»

Newsroom
van-dijk

bet365

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ παραδέχεται ότι κινήθηκε κάτω από τα υψηλά του στάνταρ φέτος, κι ορκίστηκε να επιστρέψει στις καλές αποδόσεις της περασμένης πενταετίας.

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ παραδέχτηκε ότι οι επιδόσεις του έχουν δικαίως επικριθεί αυτή τη σεζόν, με τον έμπειρο αμυντικό της Λίβερπουλ να αναγνωρίζει ότι έχει πέσει κάτω από τα συνηθισμένα υψηλά στάνταρ του.

Ο Ολλανδός διεθνής αποτελεί βασικό στυλοβάτη της άμυνας των reds από τότε που εντάχθηκε στον σύλλογο από τη Σαουθάμπτον έναντι 75 εκατομμυρίων λιρών τον Ιανουάριο του 2018. Οι εμφανίσεις του ήταν καθοριστικές για τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League το 2019 και της Premier League ένα χρόνο αργότερα.

Ο 31χρονος έχει λάβει σε μεγάλο βαθμό τα εύσημα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Άνφιλντ, έχοντας ανακηρυχθεί ως παίκτης της χρονιάς από την PFA το 2019, ενώ έχει μπει και στην ομάδα της χρονιάς τρεις φορές.

Η κριτική έχει στραφεί σε μεγάλο βαθμό πάνω του αυτή την περίοδο εν μέσω της απογοητευτικής σεζόν της Λίβερπουλ, η οποία βλέπει τους "κόκκινους" να βρίσκονται 22 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στην Premier League. Μιλώντας στους Times, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι εμφανίσεις του δικαιολογημένα έχουν φέρει κριτική και αναγνωρίζει ότι ήταν ασυνεπής.

«Κανείς δεν είναι απρόσβλητος από την κριτική, αν κάποιος το λέει αυτό, λέει ψέματα. Αλλά όταν η κριτική υπάρχει και ξέρεις ότι είναι σωστή, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το κεφάλι σου χαμηλά και να επικεντρωθείς στη βελτίωση. Ξέρω ότι η απόδοσή μου πήγαινε όπως πήγαινε και η ομάδα, πάνω κάτω. Ξέρω ότι έχω θέσει ένα υψηλό επίπεδο τα τελευταία πέντε χρόνια που είναι φυσιολογικό να δέχομαι κριτική. Το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να μπλοκάρω τον θόρυβο και να επικεντρωθώ στο πώς αντιμετωπίζω ορισμένες καταστάσεις για να γίνω καλύτερος. Τα τελευταία πέντε χρόνια, εξαιρουμένης της χρονιάς του τραυματισμού μου, έπαιζα κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες σε τόσο σταθερό επίπεδο. Προσπαθώ να επιστρέψω σε αυτό και θα επιστρέψω σε αυτό»

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα