Κέιν: «Η Τότεναμ έχει χάσει κάποιες από τις αξίες που είχε υπό τον Ποτσετίνο»

Κέιν: «Η Τότεναμ έχει χάσει κάποιες από τις αξίες που είχε υπό τον Ποτσετίνο»

Newsroom
Η αντίδραση του Κέιν μετά από χαμένη ευκαιρία

bet365

Ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, απολογείται για τη δύσκολη σεζόν των Σπερς και παραδέχεται ότι ο σύλλογος έχει χάσει κάποιες από τις αξίες του τα τελευταία χρόνια...

Ο Χάρι Κέιν παραδέχτηκε ότι η Τότεναμ έχει χάσει κάποιες από τις αξίες που την έκαναν τόσο ανταγωνιστική με τον πρώην προπονητή της Μαουρίσιο Ποτσετίνο, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sky Sports».

Οι Σπερς διανύουν έναν ταραχώδη μήνα με την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε, τον διευθυντή ποδοσφαίρου Φάμπιο Παρατίτσι και τον υπηρεσιακό προπονητή Κριστιάν Στελίνι, ο οποίος απολύθηκε μετά την οδυνηρή συντριβή της περασμένης Κυριακής με 6-1 στο Νιούκαστλ.

Η Τότεναμ της οποίας η αναμονή για ένα τρόπαιο φτάνει τα 16 χρόνια, δεν κατάφερε να κερδίσουν κάποια κούπα υπό τον Ποτσετίνο, αλλά ήταν μεταξύ των ομάδων με τις καλύτερες επιδόσεις στην Premier League υπό τον Αργεντινό κόουτς και έφτασαν στον πρώτο τελικό του Champions League του συλλόγου το 2019 κάτι που ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου Χάρι Κέιν φαίνεται πως αναπολεί...

Πριν από το ματς στο Λίβερπουλ ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, μίλησε στο «Skysports» για τη φετινή σεζόν του συλλόγου και αναπόλησε τη θητεία του Ποτσετίνο.

«Ήταν δύσκολο. Πριν από κάθε σεζόν έχεις στόχους ως ομάδα και βάζεις στόχο να πετύχετε πράγματα, να κερδίσετε πράγματα και κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε μερικές καλές στιγμές. Είχαμε κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά απλώς δεν βρήκαμε τη συνέπεια που χρειάζεστε για να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο.

Ήταν δύσκολο για πολλούς λόγους, υπήρξαν πολλές αλλαγές και ως παίκτης προσπαθείς και προσαρμόζεσαι και προσπαθείς να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις, αλλά δεν ήταν εύκολο. Αν μπορέσουμε να τελειώσουμε αυτή τη σεζόν με λίγη θετικότητα, θα πάει μέχρι τον Ιούλιο και την προετοιμασία της σεζόν όπου μπορούμε να ξαναρχίσουμε».

Για το πώς η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί ανέφερε: «Είναι συζητήσεις που πρέπει να γίνουν προς το τέλος της σεζόν. Νιώθω ότι χάσαμε λίγο από τις αξίες σε αυτόν τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επιστρέψουμε ξανά στην ίδια σελίδα και προφανώς ακόμη και με τους φιλάθλους».

Ενώ όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τον ορισμό «αξίες της Τότεναμ» σημείωσε: «Όταν είσαι εδώ τόσο καιρό, είμαι εδώ από τότε που ήμουν 11 χρονών, καταλαβαίνεις πώς είναι οι οπαδοί, καταλαβαίνεις πώς είναι ο σύλλογος. Έχω περάσει καλές στιγμές με τον σύλλογο, έχω περάσει όχι και τόσο καλές στιγμές.

Οι αξίες είναι… όλοι θέλουν να κερδίζουν και όλοι θέλουν να σηκώνουν τρόπαια και αυτός είναι τελικά ο στόχος μας κάθε χρόνο. Όμως, βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση από μερικούς από τους συλλόγους γύρω μας και πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά να βρούμε έναν τρόπο να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι.

Πιθανότατα δεν το κάναμε αυτό τα τελευταία χρόνια, οπότε τελικά το θέμα είναι να επιστρέψουμε στους αγώνες ακριβώς στην κορυφή και η ομάδα μας έχει αρκετό ταλέντο για να το κάνει».

Ενώ για τη θητεία του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και αν την αναπολεί ανέφερε:

«Ναι, νομίζω ότι είχαμε τρία ή τέσσερα πολύ καλά χρόνια όταν αγωνιζόμασταν στην κορυφή και αυτό ήταν χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Είχαμε ένα πολύ καλό μείγμα νέων και έμπειρων παικτών. Είναι αδύνατο στο ποδόσφαιρο να κάνεις κλικ και να επιστρέφεις στις καλές στιγμές και να λες «πάμε πίσω σε αυτό που ήταν», γιατί κάθε σεζόν και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Αλλά νιώθω ότι υπήρχαν κάποιες αξίες εκείνη την εποχή και μια κουλτούρα που πραγματικά μας έκανε να πετύχουμε τα πράγματα που κάναμε.

Ίσως λοιπόν να έχουμε χάσει μέρη αυτού τα τελευταία χρόνια και πρέπει να κοιτάξουμε πίσω σε αυτό και να δούμε τα καλά πράγματα που μπορούμε να πάρουμε και να προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε στο μέλλον»

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα