Άρσεναλ - Μπόρνμουθ 3-2: Λύτρωση στο 90+7΄και ανατροπή τίτλου από 0-2 οι Gunners!

Νίκος Κικίδης
Άρσεναλ - Μπόρνμουθ 3-2: Λύτρωση στο 90+7΄και ανατροπή τίτλου από 0-2 οι Gunners!

bet365

Κι όμως, το έκανε κι αυτό! Ακόμα κι αν έχανε με 2-0 από τη Μπόρνμουθ με μόλις τριάντα λεπτά να απομένουν στο ρολόι, η Άρσεναλ ολοκλήρωσε επική ανατροπή (3-2) με γκολ - λύτρωση στο 90+7΄κι έκανε άλμα τίτλου!

Τι άλλο πρέπει να κάνει για να αποδείξει μέχρι και στον τελευταίο επικριτή της πως φέτος έχει όλα τα υλικά για να στεφθεί πρωταθλήτρια! Και τα τελευταία που πρόσθεσε σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα που «μαγειρεύει» από την αρχή της σεζόν ο Μικέλ Αρτετα ήταν η ψυχή, το μέταλλο, το know how της ανατροπής. Ακόμα κι αν όλα της πήγαιναν για 60 λεπτά στραβά. Ακόμα κι αν η Μπόρνμουθ βρέθηκε μπροστά στα εννιά δευτερόλεπτα, προτού τη ρίξει τελείως στα σχοινιά με δεύτερο γκολ στο β΄μέρος. Η Άρσεναλ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει ανατροπή τίτλου με τρία γκολ στο τελευταίο μέρος του αγώνα και να πάρει τη νίκη 3-2, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας στους πέντε βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο αγώνας δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει με χειρότερους οιωνούς για τους Gunners. Μόλις στα εννιά δευτερόλεπτα άλλωστε οι γηπεδούχοι δέχθηκαν την απόλυτη ψυχρολουσία όταν ο Γκάμπριελ δεν κατάφερε να καθαρίσει μια μπαλιά στην περιοχή και επέτρεψε στον επερχόμενο Μπίλινγκ να σκοράρει το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Premier League!

Ακόμα κι έτσι ωστόσο η Άρσεναλ θα μπορούσε να είχε βρει άμεσα την απάντηση, αλλά ας όψεται ο Νέτο! Με τον Βραζιλιάνο άλλωστε να σταματά με εκπληκτικές αποκρούσεις τους Όντεγκααρντ και Σακά στο 4΄η Μπόρνμουθ κατάφερε να διαφύγει από τον κίνδυνο, επιλέγοντας ύστερα να οχυρωθεί στην περιοχή της τη στιγμή που η Άρσεναλ είχε στρατοπεδεύσει στο αντίπαλο μισό. Η πολυπρόσωπη άμυνα της Μπόρνμουθ ωστόσο δεν της επέτρεπε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να φτάνουν μια ανάσα από το 0-2 στο 20΄.

Έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση ο Ουαταρά βρέθηκε απέναντι από τον Ράμσντεϊλ, όμως ο Άγγλος κίπερ απέτρεψε το γκολ με σπουδαία επέμβαση για να κρατήσει την Άρσεναλ ζωντανή! Ό,τι ωστόσο δεν κατάφερε ο Ουαταρά στο α΄μέρος, το πέτυχε ο Σένεσι στο 57΄. Κόρνερ του Ρόθγουελ, κεφαλιά του Αργεντινού και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, παγώνοντας πλήρως την έδρα των Λονδρέζων! Όλα έδειχναν... κατηφόρα και γκέλα της Άρσεναλ, όμως μια στιγμή αρκούσε για να ανάψει τη σπίθα.

Στο 62΄κι έπειτα από κεφαλιά -πάσα του Σμιθ Ρόου, ο Τόμας βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και μείωσε με δυνατό τελείωμα σε 2-1. Η Άρσεναλ πλέον είχε ανακτήσει αυτοπεποίθηση και οκτώ λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τελείωμα στην κίνηση του Γουάιτ! Όλο το ματς πλέον παιζόταν στο μισό της Μπόρνμουθ, με τους Gunners να αγγίζουν την ανατροπή σε δοκάρι του Σακά (73΄) και δυνατό σουτ του Μαρτινέλι μέσα σε διάστημα δυο λεπτών.

Το.. οχυρό ωστόσο που είχε στήσει η Μπόρνμουθ είχε κάνει δύσκολο το έργο των παικτών του Αρτέτα, τη στιγμή που τα νεύρα κυριαρχούσαν λόγω της απροθυμίας του VAR να υποδείξει πέναλτι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για χέρι μέσα στην περιοχή. Ακόμα κι έτσι η Άρσεναλ δεν έχασε το μυαλό της και τελικά βρήκε τη λύτρωση στην τελευταία φάση του αγώνα!

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Νέλσον, ο οποίος έπιασε φανταστικό σουτ από τα όρια της περιοχής για να γράψει το τελικό 3-2 και να προκαλέσει έκρηξη χαράς στο «Εμιρεϊτς». Αν μη τι άλλο μια δήλωση προθέσεων από τους Gunners που με σταθερά βήματα σφυρηλατούν πνεύμα νικητή.... και ποιος ξέρει, στο τέλος της σεζόν, ίσως αναγνωριστούν με το μετάλλιο του πρωταθλητή!

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (46΄ Γουάιτ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Παρτέι, Όντεγκααρντ, Βιεϊρά (84΄Τσάκα), Μαρτινέλι, Σακά, Τροσάρ (22΄Σμιθ Ρόου, 69΄Νέλσον)

Μπόρνμουθ (Γκάρι Ο΄Νιλ): Νέτο, Σμιθ, Μέφαμ, Στέφενς, Σένεσι, Ζεμούρα (64΄Φρέντερικς), Ρόθγουελ (70΄Κουκ), Μπίλινγκ, Ουαταρά (82΄Κρίστι), Σεμενιό (64΄Άντονι), Σολάνκε

Premier League leaderboard

Ο Τραορέ λύτρωσε τη Γουλβς και «πλήγωσε» την Τότεναμ

Η Γουλβς πήρε τη... σκυτάλη από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που πριν λίγες ημέρες απέκλεισε την Τότεναμ από το FA Cup, και με τη σειρά της σόκαρε τους Σπερς, φτάνοντας στην εντός έδρας νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Τραορέ στο 82'. Οι Λονδρέζοι ακόμα και με την ήττα εξακολουθούν να βρίσκονται εντός τετράδας, όμως η Νιουκάστλ και η Λίβερπουλ έχοντας από δύο παιχνίδια λιγότερα βρίσκονται στο κυνήγι τους. Η ομάδα του Λοπετέγκι από την πλευρά της έκανε σημαντικό βήμα σωτηρίας, αφού πλέον βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, απείλησαν στην εστία του Σα και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0. Η εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόρο στις καθυστερήσεις όμως, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια ακριβώς κατάληξη είχε και το τελείωμα του Σον στο 47'. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 74' με τον Κούνια και λίγα λεπτά αργότερα βρήκαν το γκολ της νίκης, με τον Τραορέ να σκοράρει στην επαναφορά από επέμβαση του Φόρστερ σε σουτ του Χιμένες, λυτρώνοντας την ομάδα του.

Επιβλητική επιστροφή στις νίκες για την Μπράιτον

Φοβερή ήταν η Μπράιτον που έστησε πάρτι στην έδρα της, σκορπίζοντας με 4-0 τη Γουέστ Χαμ. Οι Γλάροι, έτσι, επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές και εξακολουθούν να κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα, αφού πλέον βρίσκονται στην 8η θέση, έχοντας λιγότερα ματς από Φούλαμ και Λίβερπουλ. Ο ΜακΆλιστερ στο 18ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντε Τζέρμπι από την άσπρη βούλα. Τα Σφυριά έψαξαν αλλά δεν βρήκαν αντίδραση και στο δεύτερο μέρος παραδόθηκαν στις διαθέσεις των γηπεδούχων με τους Φέλτμαν, Μιτόμα και Γουέλμπεκ να διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Στη 16η θέση, στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Γουέστ Χαμ.

«Λύγισε» την Πάλας η Άστον Βίλα

Σημαντική εντός έδρας νίκη κατάφερε να πάρει η Άστον Βίλα που επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5', όμως το τέρμα του Ζαχά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το ένα και μοναδικό γκολ του ματς πέτυχε στο 27ο λεπτό, ο Άντερσεν, παραβιάζοντας με προβολή στη σέντρα του Κας την εστία της ομάδας του. Οι Αετοί, που από το 62΄ αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Ντουκουρέ, δεν βρήκαν αντίδραση, με την ομάδα του Έμερι να φτάνει στο τρίποντο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα