Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: «Σβηστή» επιστροφή στο -2 από την Άρσεναλ

Ιάσονας Θεριός
Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: «Σβηστή» επιστροφή στο -2 από την Άρσεναλ

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι του ιστορικού Χάαλαντ «τσαλαπάτησε» με ευκολία τα Κεράσια της Μπόρνμουθ, και με το εκτός έδρας 4-1 κατάφερε να επανέλθει σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, βρισκόμενη πλέον στο -2 αλλά με ματς περισσότερο.

Η Μάντσεστερ Σίτι, βασιζόμενη στην αποτελεσματικότητά της σε ένα απόλυτα κοντρολαρισμένο πρώτο ημίχρονο «ξεμπέρδεψε» νωρίς με την Μπόρνμουθ και με το τελικό 4-1 βρέθηκε ξανά στο -2 από την κορυφή και την Άρσεναλ, έχοντας βέβαια ματς περισσότερο. Εξαιρετικός ο νεαρός μετρονόμος, Ρίκο-Λιούις, δεν βαριέται να... διαλύει ρεκόρ ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Οι Πολίτες δεν χρειάστηκε καν να... ιδρώσουν στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, κι όμως βρέθηκαν να επιστρέφουν στα αποδυτήρια έχοντας εξασφαλίσει αέρα τριών τερμάτων. Ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι και σχεδόν «υπνωτίζοντας» την Μπόρνμουθ με συνεχείς κοντινές πάσες πήραν από νωρίς το πάνω χέρι. Στο 15' ο Άλβαρες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά το δοκάρι του Χάαλαντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Από την καρδιά της περιοχής σκόραρε και το νορβηγικό... τανκ 14 λεπτά αργότερα, έχοντας βρεθεί για ακόμη μια φορά στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Αυτό μάλιστα ήταν το 27ο φετινό τέρμα του Χάαλαντ στην Premier League, χάρη στο οποίο έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν με τη φανέλα της Σίτι, αφήνοντας πίσω του τον Αγουέρο ήδη από τον Φλεβάρη. Ο Φόντεν στο 45' έθεσε ακόμα πιο γερές βάσεις νίκης, λέγοντας «ευχαριστώ» στην... ασίστ του Μπίλινγκ και νικώντας τον Νέτο στο τετ α τετ.

Η ομάδα του Πεπ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε το πρώτο. Με γκολ. Μόλις στο 47' ο Άλβαρες εκτέλεσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, το σουτ βρήκε και στον Μέφαμ και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0. Ο Καταλανός σε... αντίθεση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Λειψία, αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές, οι οποίες σε συνδυασμό με την έκταση του σκορ και τη διάθεση της Μπόρνμουθ να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες της, επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα και τον απόλυτο έλεγχο των φιλοξενούμενων. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν τα Κεράσια ωστόσο, ήταν να μειώσουν σε 4-1 με τον Λέρμα να βρίσκει δίχτυα στο 83ο λεπτό με όμορφο βολέ εντός περιοχής.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ντίας, Άκε (80' Γουόκερ), Γκουντογκάν (55' Γκόμες), Ρόδρι (55' Φίλιπς), Φόντεν, Γκρίλις (72' Μαχρέζ), Άλβαρες, Χάαλαντ (72' Περόνε)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα