Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Πόκερ» για το μέλλον του κλαμπ με κερδισμένους τους... Γκλέιζερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Πόκερ» για το μέλλον του κλαμπ με κερδισμένους τους... Γκλέιζερ

Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Πόκερ» για το μέλλον του κλαμπ με κερδισμένους τους... Γκλέιζερ

bet365

Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει θέσει προς πώληση τις μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναμένεται από το τελικό deal να εισπράξουν πέντε δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα επένδυσαν για την αγορά του κλαμπ πριν 15 χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνιστικά είναι στην καλύτερη της κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια, όμως στο παρασκήνιο του «Ολντ Τράφορντ»... τρέχουν οι διοικητικές εξελίξεις. Οι οπαδοί των Κόκκινων Διαβόλων δεν «χώνεψαν» ποτέ τη διοίκηση των Γκλέιζερ, ακόμα και στα πρώτα επιτυχημένα χρόνια της παρουσίας τους, εξέφρασαν με κάθε τρόπο την επιθυμία τους να αποχωρήσουν και οι Αμερικάνοι είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους, γεμίζοντας παράλληλα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι ιδιοκτήτες των Κόκκινων Διαβόλων ανέθεσαν στην επενδυτική τράπεζα Raine την διαδικασία της πώλησης των μετοχών τους. Θυμίζουμε πως πρόκειται για το τραπεζικό ίδρυμα που είχε αναλάβει την... απαλλαγή της Τσέλσι από τα χέρια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ντέιβιντ Μπέκαμ, Λιούις Χάμιλτον, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και Έλον Μασκ ήταν μερικοί από τους πρώτους που γράφτηκαν για τη διοικητική διαδοχή της Γιουνάιτεντ. Οι φήμες έκαναν την δουλειά τους και συνέβαλαν στην... εκτόξευση των μετοχών του συλλόγου.

Τελικά η επόμενη μέρα της Γιουνάιτεντ φαίνεται πως είναι... κούρσα για δύο «άλογα». Από τη μία ο σεΐχης Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και από την άλλη ο εκ των πλουσιότερων ανθρώπως της Μεγάλης Βρετανίας, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Οι Γκλέιζερ το 2008 αγόρασαν ένα από τα πλέον εμπορικά brand στο χώρο του αθλητισμού με λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και μάλιστα πήραν δάνειο κοντά στα 600 εκατ. ευρώ το οποίο «φόρτωσαν» στο ίδιο το κλαμπ. Με δεδομένο πως η τιμή πώλησης της Γιουνάιτεντ είναι στα έξι δισεκατομμύρια οι σίγουροι κερδισμένοι από την διαδικασία είναι οι Αμερικανοί που 15 χρόνια μετά την επένδυση τους θα πουλήσουν την ομάδα με πέντε δισεκατομμύρια περισσότερα, από όσα την αγόρασαν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα