Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 3-1: «Καθάρισε» από ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά την ήττα από την Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Άστον Βίλα με 3-1 και μείωσε την απόσταση από την Άρσεναλ στο τρίποντο, έχοντας όμως ματς περισσότερο. Έγινε αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα ο Χάαλαντ.

Επιστροφή στα τρίποντα για την Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πολίτες μετά την ήττα από την Τότεναμ στο Λονδίνο είχαν ένα ξέσπασμα με τρία γκολ στο πρώτο μέρος κόντρα στην Άστον Βίλα και επικράτησαν με 3-1. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα μείωσαν την απόσταση από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στους τρεις βαθμούς, όμως έχουν ματς περισσότερο. Έγινε αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα λόγω ενοχλήσεων ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ και προηγήθηκαν στο 4'. Ο Μαχρέζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Ρόδρι με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 11' ο Γκουντογκάν βγήκε τετ α τετ με τον Μαρτίνες μετά από έξυπνη μπαλιά του Ρόδρι, πλάσαρε αλλά τον νίκησε ο διεθνής Αργεντινός κίπερ. Στο 21' ο Μαχρέζ εκτέλεσε το κόρνερ, κεφαλιά - πάσα του Ντίας, αστόχησε ο Χάαλαντ και στο 28' ο Ντε Μπρόινε άδειασε τον Καμαρά, έβγαλε την μπαλιά προς τον Γκρίλις, ο οποίος πλάσαρε από διαγώνια θέση αλλά τον νίκησε ο Μαρτίνες.

Οι Πολίτες βρήκαν το δεύτερο γκολ που άξιζαν στο 39'. Ο Ντε Μπρόινε έβγαλε βαθιά μπαλιά από το κέντρο, λάθος του Τσέιμπερς, ο Μαρτίνες βγήκε και ανάγκασε τον Χάαλναντ να πάει σε πλάγια θέση, ο Νορβηγός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Γκουντογκάν εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 44' ο Ράμσεϊ πάνω στον βημαρτισμό του ανέτρεψε τον Γκρίλις μέσα στην περιοχή, ο Μαχρέζ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Άστον Βίλα κατάφερε μόνο να μειώσει την έκταση του σκορ. Στο 60' ο Ντάγκλας Λουίς έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έβγαλε κάθετη για τον Γουότκινς, ο πρώτος σκόρερ της Βίλα πάτησε περιοχή και πλάσαρε για το 3-1. Η Σίτι είχε μεγάλη ευκαιρία στο 66' όταν ο Ρόδρι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Γκρίλις πρόλαβε τον τον Γιάνγκ, έβγαλε τη σέντρα, κεφαλιά του Άλβαρες η μπάλα σταμάτησε στον Κόνσα.

Στο 80' ο Κοουτίνιο έκανε φανταστικό πλασέ εκτός περιοχής, ο Έντερσον βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και απέκρουσε. Στο 84' ο Μαχρέζ είχε ευκαιρία για τέταρτο γκολ αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Σο 90+2' ο Ντουράν «κεραυνοβόλησε» το δοκάρι και το 3-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρόδρι, Ντίας (46' Ακάνζι), Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (85' Ακέ), Χάαλαντ (46' Άλβαρες), Γκρίλις (69' Φόντεν)

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Γιανγκ (76' Κοουτίνιο) , Κόνσα, Τσέιμπερς, Ντίνιε (61' Μορένο), Ράμσεϊ (76' Κας), Λουίζ, Καμαρά, Μπουεντία (61' ΜακΓκιν), Μπέιλι (61' Ντουράν), Γουότκινς

Βαθμολογία:

pl table

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα