Σίγκουρντσον: Στα χέρια της εισαγγελίας η υπόθεσή του, ενάμιση χρόνο μετά τη σύλληψή του για παιδοφιλία

Σίγκουρντσον: Στα χέρια της εισαγγελίας η υπόθεσή του, ενάμιση χρόνο μετά τη σύλληψή του για παιδοφιλία

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Σίγκουρντσον: Στα χέρια της εισαγγελίας η υπόθεσή του, ενάμιση χρόνο μετά τη σύλληψή του για παιδοφιλία

bet365

Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον έχει τεθεί σιωπηρά στο περιθώριο μετά τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2021 με την κατηγορία της παιδοφιλίας και πλέον, η υπόθεσή του βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας του Μάντσεστερ απ' όπου θα αποφασιστεί το αν θα περάσει από δίκη.

Η είδηση της σύλληψης ενός ποδοσφαιριστή της Premier League και της Έβερτον με την κατηγορία της παιδοφιλίας τον Ιούλιο του 2021 είχε προκαλέσει «σεισμό» στο αγγλικό και διεθνές ποδόσφαιρο. Ο πρωταγωνιστής στην υπόθεση ήταν ο Γκίλφι Σίγκουρντσον όπως είχαν επιβεβαιώσει από την αρχή τα ΜΜΕ της Ισλανδίας, αν και τα αγγλικά Μέσα με τη σειρά τους δεν κατονόμασαν ποτέ τον παίκτη μέχρι να του αποδοθούν κι επισήμως κατηγορίες, με την πλευρά των Τόφιζ να ανακοινώνει επίσης ανώνυμα πρώτα την αναστολή του από το ρόστερ και σε δεύτερο χρόνο τον τερματισμό του συμβολαίου του.

Περισσότερο από ενάμισης χρόνος πέρασε έκτοτε και μόλις τώρα, τον Φεβρουάριο του 2023 η υπόθεσή του έφτασε στα χέρια της εισαγγελίας του δικαστηρίου του Μάντσεστερ. Όπως αναφέρει το ισλανδικό «RUV», οι βρετανικές δικαστικές αρχές εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία που τους προωθήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου ως αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας και αναμένεται, λοιπόν, να αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν σε ποινική δίωξη κατά του Ισλανδού πρώην διεθνούς μέσου ή αν η υπόθεση θα μπει οριστικά στο συρτάρι. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του δικαστηρίου, δεν υπάρχει διορία ή σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εκδοθεί απόφαση.

Ο 33χρονος, πλέον, Σίγκουρντσον, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ένα 24ωρο μετά τη σύλληψή του στις 16 Ιουλίου του 2021, παραμένει στην Αγγλία δίχως το δικαίωμα εξόδου από τη χώρα και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί ξανά, ούτε σε συλλογικό ούτε σε διεθνές επίπεδο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πατέρας του έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Frettabladid» μέσω της οποίας κάλεσε την ισλανδική κυβέρνηση να παρέμβει για να στηρίξει τον γιο του, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στην υπόθεση είχε ξεπεράσει τα λογικά πλαίσια.

«Αν κάποιος βρίσκεται υπό κράτηση σε μια άλλη χώρα για ένα υποτιθέμενο αδίκημα, δεν μπορείς να τον αφήσεις να μαραζώνει εκεί για έναν, ενάμιση χρόνο, απλά περιμένοντας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, με την οικογένειά του να ελπίζει μάταια όλο αυτό το διάστημα σε αλλαγή της μόνιμης κατοικίας του από την Αγγλία στην Ισλανδία, ώστε να γίνει δυσκολότερο για τη βρετανική δικαιοσύνη να επεκτείνει την απαγόρευση εξόδου του.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα