Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Αμπουμπακάρ κρίνει την μεταγραφή του Βέγκχορστ

Σωτήρης Μυκονίου
Η Μπεσίκτας είναι πρόθυμη να συναινέσει στην παραχώρηση του Βέγκχορστ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόνο αν συμφωνήσει με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ.

Την ώρα που η Μπεσίκτας δήλωνε αρνητική στο να συμφωνήσει στην διακοπή του δανεισμού του Ολλανδού επιθετικού για να επιστρέψει στην Μπέρνλι κι από κει να παραχωρηθεί στους «κόκκινους διαβόλους», η διαφαινόμενη αποχώρηση του Καμερουνέζου επιθετικού από την Αλ Νασρ για να αδειάσει μία θέση ξένου για τον Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε τους συσχετισμούς.

Οι «μαύροι αετοί» θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους του Βέγκχορστ την Δευτέρα (09/01) και το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης θα είναι πολύ διαφορετικό ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η μεταγραφική υπόθεση του αντικαταστάτη του.

Βλέπετε η Μπεσίκτας δεν ήθελε ούτε να σκέφτεται την αποχώρηση του Ολλανδού στράικερ, παρά την δική του επιυθμία, ωστόσο το γεγονός πως ο Βενσάν Αμπουμπακάρ θα μείνει ελεύθερος από την Αλ Νασρ αλλάζει τα δεδομένα.

Στο πρόσωπό του οι Τούρκοι βλέπουν έναν αξιόπιστο επιθετικό, που έκανε θραύση με την φανέλα της ομάδας τις δύο σεζόν που αγωνίστηκε σ' αυτήν (2016-2017 και 2020-2021), και τους καλύπτει σαν λύση σε εξαιρετικό βαθμό, ώστε να συναινέσουν στην διακοπή του δανεισμού του Βέγκχορστ, ώστε να μην έχουν μετά δυσαρεστημένο έναν από τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ τους.

Το θέμα είναι πως η περίπτωση του Αμπουμπακάρ μόνο εύκολη δεν είναι. Ο 30χρονος Καμερουνέζος δεν έχει λύσει ακόμη το συμβόλαιό του με την Αλ Νασρ, αφού δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την αποζημίωση που θα λάβει, μιας και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024. Όμως, ακόμη και με τα χρήματα που θα πάρει από τους Άραβες, οι απαιτήσεις θα κυμαίνονται στα 2,6 εκατ. ευρώ ετησίως καθαρά.

Καταλαβαίνει κανείς πως η μεταγραφή του Βουτ Βέγκχορστ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι όσο κοντά θεωρούσαν πολλοί, αφού αν η Μπεσίκτας δεν δώσει την συγκατάθεσή της, αυτή δεν γίνεται να υλοποιηθεί όσο κι αν θέλει ο παίκτης. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει εκείνη να κλείσει πρώτα μία πολύ «αλμυρή» συμφωνία με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ.