Τότεναμ - Λίβερπουλ 1-2: Άντεξε το... σφυροκόπημα και πήρε το πρώτο της «διπλό»

bet365

Η Λίβερπουλ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ νίκησε με 2-1 την Τότεναμ στο Λονδίνο, επέστρεψε στα τρίποντα μετά από δύο διαδοχικές ήττες και ανέβηκε στη βαθμολογία. Μείωσε ο Κέιν, δύο φορές σημάδεψε το δοκάρι ο εξαιρετικός Πέρισιτς. Πρώτο «διπλό» για τους Reds στην Premier League.

Η Λίβερπουλ... καρδιοχτύπησε αλλά πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. Μετά τις ήττες από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Λιντς οι Reds επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε της Τότεναμ στο Λονδίνο με 2-1 με «ήρωα» τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε τα δυο γκολ των φιλοξενούμενων και οδήγησε την ομάδα του Κλοπ στην πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Premier League. Μείωσε ο Κέιν, δύο φορές σημάδεψε το δοκάρι ο Πέρισιτς.

Οι Κόκκινοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και απειλούσαν με κύριο εκφραστή τον Ντάργουιν Νούνιες. Στο 12' ο Ρόμπερτσον έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ουρουγουανός σέντερ φορ κατέβασε τη μπάλα, την «έσπασε» στον Σαλάχ στην «καρδιά» της περιοχής και ο Αιγύπτιος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο 16΄η Τότεναμ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. O Kέιν έβγαλε τη σέντρα, ο Πέρισιτς πρόλαβε τον Άλισον, κέρδισε την κεφαλιά αλλά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Χόιμπιεργκ βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή, σούταρε όμως τον νίκησε ο Βραζιλιάνος κίπερ.

Κόντρα στη ροή του ματς η Λίβερπουλ διπλασίασε το προβάδισμα της. Στο 39' ο Άλισον έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Ντάιερ με κεφαλιά γύρισε τη μπάλα «τυφλά» προς τον Γιορίς και έδωσε... ασίστ στον Σαλάχ, ο οποίος έσκαψε τη μπάλα και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ... κυριάρχησε. Στο 49' ο Πέρισιτς με δυνατό σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Άλισον, δύο λεπτά αργότερα ο Σεσενιόν έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό «Γ» του Άλισον. Η Λίβερπουλ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 54', όμως ο Σαλάχ αστόχησε από εξαιρετική θέση και δεν κατάφερε να κάνει χατ τρικ.

Η Τότεναμ συνέχισε να «σφυροκοπάει» και μείωσε το σκορ στο 70'. Εξυπνη κάθετη πάσα του Κουλουσέφσκι και ο Κέιν με πλασέ από διαγώνια θέση υπό την πίεση του Κονατέ μείωσε το σκορ σε 2-1. Η πολιορκία συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε και η μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 89'. Ακόμα μια γλυκιά σέντρα του Πέρισιτς, κεφαλιά του Κέιν και ο Μπεντακούρ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα σε κενή εστία και το 1-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Tότεναμ: Γιορίς, Έμερσον (69' Ντόχερτι), Ντάιερ, Λενγκλέ, Ντέιβις, Σεσενιόν (69' Κουλουσέφσκι), Μπισούμα (89' Μπισουμά), Μπεντακούρ, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς, Κέιν

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Έλιοτ (74' Χέντερσον), Σαλάχ (90+2' Οξλέιντ - Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (74' Τζόουνς), Νούνιες (87' Γκόμες)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα