Λίβερπουλ - Λιντς 1-2: Η τέλεια «ληστεία» με ήρωες Μελιέ και Σάμερβιλ

Λίβερπουλ - Λιντς 1-2: Η τέλεια «ληστεία» με ήρωες Μελιέ και Σάμερβιλ

bet365

Η ψυχωμένη Λιντς με ήρωα τον εξαιρετικό Μελιέ και «χρυσό» σκόρερ τον Σάμερβιλ στο 89' νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και ξεκόλλησε από την ζώνη του υποβιβασμού. Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Reds, οι οποίοι βρίσκονται στην 9η θέση.

Τεράστια νίκη για τη Λιντς! Τα Παγώνια με φανταστικό τον Γάλλο τερματοφύλακα Μελιέ και «ήρωα» στο 89' τον Σάμερβιλ νίκησαν τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με 2-1 και πήραν βαθμολογικό οξυγόνο, καθώς έφτασαν στους 12 βαθμούς, ανέβηκαν στη 15η θέση και ξεκόλλησαν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Reds στα τελευταία δύο ματς έχουν χάσει από τις δύο ομάδες που ήταν στον πάτο της βαθμολογίας και βρίσκονται στην 9η θέση. Πρώτη ήττα της Λίβερπουλ στην έδρα της στην Premier League με βασικό τον Φαν Ντάικ μετά από 70 παιχνίδια (59 νίκες και 11 ισοπαλίες).

Oι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ «δώρο» στο 4'. Ο Γκόμεζ γύρισε τη μπάλα στα... τυφλά, ο Άλισον έκανε αντίθεση κίνηση, γλίστρησε και ο Ροντρίγκο προ κενής εστίας πέτυχε ένα γκολ... προπόνησης. Στο 13' ο Φιρμίνο έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά τον νίκησε ο Μελιέ σε τετ α τετ και ένα λεπτό αργότερα ο Αλεξάντερ Άρνολντ έβγαλε τη σέντρα η μπάλα πέρασε στην άλλη πλευρά στον Ρόμπερτσον, ο οποίος τη σήκωσε και ο Σαλάχ εξ επαφής ισοφάρισε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες να ανακτήσουν το προβάδισμα τους. Στο 20' μετά από σέντρα του Κρίστενσεν ο Άαρονσον σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον και στο 21' ο Βραζιλιάνος νίκησε σε τετ α τετ τον Χάρισον.

Μετά το 65' η Λίβερπουλ κυριάρχησε στο ματς, όμως βρήκε απέναντι της τον Μελιέ. Στο 66' ο Νούνιες βγήκε τετ α τετ αλλά ο Γάλλος του είπε «όχι», στο 79' με φοβερή απόκρουση έβγαλε δυνατό σουτ του Νούνιες, στο 83' μπλόκαρε το σουτ του Φιρμίνο, στο 86' νίκησε με το πόδι τον Σαλάχ και στο 88' έβγαλε την καρφωτή κεφαλιά του Φιρμίνο. Η Λιντς κατάφερε κόντρα στη ροή του ματς να «κλέψει» το τρίποντο στο 89'. Ο Γκνόντο βρήκε τον Μπάμφορντ στην περιοχή, αυτός την έσπασε στον Σάμερσβιλ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ χάρισε την ομάδα του την πρώτη της νίκη επί της Λίβερπουλ μετά από 21 χρόνια.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79' Μίλνερ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ (60' Τζόουνς), Φαμπίνιο (61' Χέντερσον), Τιάγκο, Φιρμίνο, Σαλάχ, Νούνιες

Λιντς: Μελιέ, Κρίστενσεν, Κοχ, Κούπερ, Στράουκ, Άνταμς, Ρόκα, Χάρισον (73' Γκνόντο), Άαρονσον, Σάμερβιλ (90' Έιλινγκ), Ροντρίγκο (52' Μπάμφορντ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα