Οι ματσάρες του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη, ποιοι θα είναι οι νικητές; (polls)

Ιάσονας Θεριός
Οι ματσάρες του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη, ποιοι θα είναι οι νικητές; (polls)

bet365

Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, ακόμα πέντε ματσάρες που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον σας και υπόσχονται θέαμα. Ποιες ομάδες θα βγουν νικήτριες;

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου επιβάλλεται να ξεκινά από τα... ματς. Για ακόμη μια φορά οι σπουδαιότερες αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών γηπέδων σε Premier League, Supeleague, Serie A και La Liga αναμένεται να προσφέρουν απλόχερα θέαμα και να γεμίσουν το weekend των ποδοσφαιρόφιλων. Ξεχωρίζουν φυσικά τα Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πάντως και τα Παναθηναϊκός - Άρης, Ρόμα - Νάπολι και Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη.

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22/10-19:30|Novasports Premier League)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22/10-19:30|Novasports Premier League)

Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ (22/10-14:30|Novasports Premier League)

Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ (22/10-14:30|Novasports Premier League)

Παναθηναϊκός - Άρης (23/10-19:30|Cosmote Sport 1HD)

Παναθηναϊκός - Άρης (23/10-19:30|Cosmote Sport 1HD)

Ρόμα - Νάπολι (23/10-21:45|Cosmote Sport 2HD)

Ρόμα - Νάπολι (23/10-21:45|Cosmote Sport 2HD)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη (22/10-22:00|Novasports 1)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη (22/10-22:00|Novasports 1)

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πότερ και Τεν Χαγκ θα κονταροχτυπηθούν το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να μαγνητίσει τα βλέμματα της Premier League και του ποδοσφαιρικού κόσμου. Οι δύο ικανότατοι προπονητές έχουν αναλάβει τις μεγαλύτερες δουλειές της μέχρι τώρα καριέρας τους, με στόχο να αναγεννήσουν δύο τεράστιους αγγλικούς συλλόγους, χρησιμοποιώντας τη δική τους ποδοσφαιρική ταυτότητα. Ο Πότερ παραμένει αήττητος στον πάγκο των Μπλε, με την ομάδα του μάλιστα να έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στα παιχνίδια μετά την πρόσληψη του. Αυτή θα είναι η πρώτη σημαντική του πρόκληση ως κόουτς της Τσέλσι και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να αφήσει το «Στάμφορντ Μπριτζ» απογοητευμένο.

Ο Τεν Χαγκ είδε την ομάδα του να πραγματοποιεί μακράν την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση της υπό τις οδηγίες του μεσοβδόμαδα στη νίκη επί της Τότεναμ. Μπορεί να έχει να διαχειριστεί και το θέμα...Κριστιάνο, αλλά η Γιουνάιτεντ με αυτόν στο τιμόνι εξελίσσεται. Οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην 4η θέση ενώ οι Κόκκινοι Διάβολοι στην 5η και μόλις ένας βαθμός τους χωρίζει. Το κίνητρο δεν λείπει ποτέ από τέτοιες αναμετρήσεις, το γεγονός όμως, ότι ίσως κριθούν και λεπτομέρειες που ενδέχεται να καθορίσουν την τετράδα στο τέλος της σεζόν προσδίδει κάτι ξεχωριστό στο ματς.

Το «City Ground» θα φλέγεται το μεσημέρι του Σαββάτου, εκεί όπου η Νότιγχαμ Φόρεστ θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ για την Premier League. Η επιστροφή της Φόρεστ στην πρώτη κατηγορία μόνο εύκολη δεν έχει υπάρξει προς το παρόν. Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ο Κούπερ όμως ακόμα δουλεύει για να κάνει τις πολύ ποιοτικές προσθήκες του καλοκαιριού ένα ενιαίο σύνολο. Μέχρι τότε, κάθε βαθμός που παίρνει θα είναι πολύ σημαντικός. Η Νότιγχαμ δεν έχει τίποτα να χάσει απέναντι στη Λίβερπουλ και με την ώθηση της έδρας της θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Η ομάδα του Κλοπ διανύει περίοδο...αντεπίθεσης. Προέρχεται από την τεράστια νίκη απέναντι στη Σίτι, που της έδωσε πολύ μεγάλο ψυχολογικό boost. Με αυτήν ως οδηγό επικράτησε και της Γουέστ Χαμ μεσοβδόμαδα ενώ στα δυτικά Midlands θα ταξιδέψει με στόχο να συνεχίσει την... αναρρίχηση της, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται 7η. Premier League είναι αυτή και όλα είναι ανοιχτά και σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.

Το...τρένο του Γιοβάνοβιτς συνεχίζει ακάθεκτο και «απόλυτο» στη Superleague. Ο Άρης όμως, θα κοιτάξει να χαλάσει το σερί του Παναθηναϊκού και να φύγει από τη Λεωφόρο με το «διπλό». Οι φίλοι των Πράσινων είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενοι. Βλέπουν την ομάδα τους να διανύει μια φανταστική περίοδο, χτίζοντας στην πολύ επιτυχημένη περυσινή σεζόν, να παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και να καταφέρνει να παίρνει τις νίκες, οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Οι φίλοι του Άρη από την άλλη, είδαν τις προσδοκίες τους για αυτή την χρονιά να...περιορίζονται μετά τα αρνητικά αποτέλεσματα της αρχής της σεζόν και ακόμη μια αλλαγή προπονητή, παρά το πολύ ποιοτικό υλικό της ομάδας.

Το σύνολο του Πάρντιου όμως, πήρε ψυχωμένη νίκη με ανατροπή κόντρα στον Ιωνικό και ξεπέρασε την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ. Οι κίτρινοι στο ματς απέναντι στο Τριφύλι θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα και να χτίσουν την ψυχολογία τους. Όσο εντυπωσιακός κι αν δείχνει ο Παναθηναϊκός φέτος το ματς δεν θα είναι απλό, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ωστόσο θα προσπαθήσει για ακόμη μια φορά να αποδείξει την ανωτερότητα της και να συνεχίσει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Η Νάπολι φέτος σε Ιταλία και Ευρώπη ενθουσιάζει, είναι απλά απολαυστική. Φρένο στα όνειρα της για Σκουντέτο όμως, θα προσπαθήσει να βάλει, προς το παρόν, η Ρόμα του Μουρίνιο. Η ομάδα του Σπαλέτι έχει όλα τα βλέμματα καρφωμένα πάνω της για δύο λόγους. Για το ποδοσφαιρικό θέαμα που προσφέρει και γιατί όλοι περιμένουν να δουν αν μπορεί επιτέλους να τα καταφέρει, αν μπορεί να σπάσει την κατάρα και να φτάσει σε έναν τίτλο. Το νεανικό ρόστερ που διαθέτει μπορεί να είναι τρομερά ταλαντούχο, λειτουργεί όμως σαν καλοκουρδισμένη μηχανή ως σύνολο και αυτό κάνει τη διαφορά. Σε δέκα ματς στη Serie A οι Παρτενοπέι είναι αήτηττοι μέχρι στιγμής, μετρώντας οκτώ νίκες και έχοντας σκοράρει 25 γκολ.

Και η Ρόμα πάντως, στη δεύτερη χρονιά της με τον Special One στον πάγκο, δείχνει ακόμα πιο βελτιωμένη. Αν η τύχη μάλιστα δεν της γυρνούσε την πλάτη ορισμένες φορές, ίσως το ματς της Κυριακής να ήταν ντέρμπι κορυφής. Άλλωστε σε περίπτωση που οι Ρωμαίοι πάρουν τη νίκη θα βρεθούν μόλις έναν βαθμό κάτω από τους Ναπολιτάνους. Ο Μουρίνιο έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει τίτλους και δεν θα βρει καλύτερη ευκαιρία από την συγκεκριμένη αναμέτρηση για να αποδείξει ακριβώς αυτό. Η Νάπολι από την άλλη, με «διπλό» στη Ρώμη θα φωνάξει πως ίσως η φετινή να είναι πράγματι η χρονιά της.

Η μεν βρίσκεται στην κορυφή, με ώθηση από τη νίκη στο Clasico και παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Η δε μετρά μόλις δύο νίκες στη σεζόν και έχει προβληματίσει με την απόδοσή της. Το Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη πάντως, δεν είναι ποτέ ένα αδιάφορο ματς στη La Liga. Οι Μαδριλένοι θα κοιτάξουν να... καθαρίσουν και με αυτό το εμπόδιο και να συνεχίσουν την πορεία τους. Η ποιότητα τους είναι τεράστια σε όλες τις θέσεις και μπορεί να καθορίσει οποιοδήποτε παιχνίδι. Η λειτουργία της Ρεάλ συνολικά πάντως, είναι εξαιρετική και πείθει πως μπορεί να την οδηγήσει σε ακόμη μια μαγική χρονιά. Ούτως ή άλλως διαθέτει ένα τρομερό κράμα εμπειρίας και ταλέντου το οποίο ο Αντσελότι διαχειρίζεται εξαιρετικά.

Οι Σεβιγιάνοι αντίθετα, βρίσκονται μακριά από τον καλο τους εαυτό. Το πολύ αξιόλογο ρόστερ τους δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκπληρώσει τις προσδοκίες του κόσμου τους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως, απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας ο Λοπετέγκι και επέστρεψε σε αυτόν ο Χόρχε Σαμπάολι. Με τον Αργεντινό τεχνικό η Σεβίλλη είναι αήττητη σε τέσσερα παιχνίδια. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας προποπνητής που έχει την ικανότητα να μεταφέρει το πάθος του στους παίκτες του και να τους δώσει την ώθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Πρωταθλητές. Το αν θα τα καταφέρουν ή αν θα υποκλιθούν στη Βασίλισσα μένει να φανεί.

Loading...