Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 1-0: Ο Τσιμίκας κέρασε, ο Νούνιες σκόραρε!

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 1-0: Ο Τσιμίκας κέρασε, ο Νούνιες σκόραρε!

bet365

Η Λίβερπουλ από την ασίστ του Τσιμίκα πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη, επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Γουέστ Χαμ και βρέθηκε στο -4 από την τετράδα. Γκέλα για την Τσέλσι.

Η Λίβερπουλ είναι ολοζώντανη στη μάχη του Champions League, επικράτησε 1-0 της Γουέστ Χαμ και πλησίασε στην τετράδα. Ο Τσιμίκας ήταν εξαιρετικός, ο Νούνιες αρχίζει να… δικαιώνει τον Κλοπ και οι Reds βρίσκουν ρυθμό. Μια νίκη από το 1964 κι έπειτα μετρούν στο Ανφιλντ οι Λονδρέζοι.

Από ασίστ του Τσιμίκα

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 15ο λεπτό είχε την πρώτη φάση στο ματς, όμως το τρομερό βολέ του Νούνιες έβγαλε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνσκι. Ο Τσιμίκας ήταν αρκετά δραστήριος και στο 22' έβαλε την υπογραφή του στο γκολ των Reds. Ο διεθνής μπακ βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Νούνιες και ο Ουρουγουανός με κεφαλιά πέτυχε το 4ο γκολ του στη σεζόν. Παράλληλα, αυτή ήταν η 5η ασίστ του «Τσίμι» και μόνο ο Ντε Μπρόινε έχει περισσότερες στη χρονιά (11) από όλους τους παίκτες της Premier League.

Ενα λεπτό αργότερα ο Νούνιες προσπάθησε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, αλλά το απίθανο βολέ του έβγαλε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνσκι. Η ομάδα του Κλοπ κυριαρχούσε στο γήπεδο, έψαχνε το δεύτερο γκολ, αλλά δεν είχε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, στο 39' είχε τεράστια ευκαιρία, αλλά η σουτάρα του Νούνιες σταμάτησε στο δοκάρι.

Βέβαια, τα τελευταία λεπτά λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε θρίλερ, μιας και από το... πουθενά η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέναλτι. Ατσαλο μαρκάρισμα του Γκόμες στον Μπόουεν και οι Λονδρέζοι βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ωστόσο, ο Αλισον νίκησε τον Μπόουεν, έπιασε το δεύτερο πέναλτι στην Premier League και κράτησε το μηδέν.
Η παράδοση ήταν με τους «Κόκκινους», μιας και είναι αήττητοι στα τελευταία 111 παιχνίδια στα οποία προηγούνταν στο ημίχρονο! Αυτή συνεχίστηκε, αφού η Λίβερπουλ με άγχος πήρε αυτό που ήθελε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν, έχασαν μοναδικές ευκαιρίες με Αρνολντ, Φιρμίνο, ενώ είχαν δοκάρι στην προσπάθεια του Χέντερσον. Βέβαια, όσο το γκολ δεν ερχόταν τόσο το άγχος μεγάλωνε. Μάλιστα, στο 87ο λεπτό οι Λονδρέζοι πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Σούτσεκ σε κενή εστία αστόχησε!

Κακή Τσέλσι «κόλλησε» στο μηδέν με την Μπρέντφορντ


Η Τσέλσι δεν έθελξε με την απόδοσή της με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 με την Μπρέντφορντ στο Community Stadium, και μάλιστα οι «μέλισσες» ήταν αυτές που είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να φτάσουν στη νίκη. Ο Κέπα ήταν από τους διακριθέντες των φιλοξενούμενων και έδειξε για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του στο 9' βγάζοντας με υπερένταση την γυριστή κεφαλιά του Τόνεϊ. Στην συνέχεια η Μπρέντφορντ έκλεισε την Τσέλσι στην περιοχή της κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς πάντως να σημειώσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα. Ο Κέπα χρειάστηκε να επέμβει εκ νέου στο 34ο λεπτό όταν από καραμπόλα ο Τόνεϊ έχασε και πάλι σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Μετά το ημίωρο οι παίκτες του Πότερ ισορρόπησαν την κατάσταση και απείλησαν αρχικά με το μακρινό σουτ του Αθπιλικουέτα στο 36' και στην συνέχεια με την σέντρα-σουτ του Μπρόγια στο 39' που δεν πρόλαβε για εκατοστά ο Χάβερτζ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, όταν στο 51' ο Εμπουεμό σημάδεψε από κοντά τον Κέπα με την κεφαλιά. Οι παίκτες του Φρανκ διατήρησαν τον έλεγχο του ματς μέχρι το 70ό λεπτό, χωρίς όμως να σκοράρουν με τα τελευταία 20 λεπτά να μετατρέπονται σε «ροντέο». Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους ως την λήξη, αλλά Εμπουεμό, Χένρι και Τόνεϊ από πλευράς γηπεδούχων και Πούλισικ, Στέρλινκ και Ομπαμεγιάνγκ δεν βρήκαν στόχο. Το τελικό 0-0 αφήνει την Τσέλσι στην τέταρτη θέση με 19 βαθμούς και την Μπρέντφορντ στην 11η με 14.

Ακάθεκτη η Νιουκάστλ

Η Νιουκάστλ μετά την ισοπαλία στο Ολντ Τράφορντ, επικράτησε 1-0 της Εβερτον εντός έδρας , έμεινε αήττητη σε έκτο σερί ματς διατηρήθηκε σε τροχιά Ευρώπης. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και πήραν αυτό που ήθελαν. Η Νιουκάστλ είχε καλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό με τον Μέρφι και στο 31' βρήκε δίχτυα με υπέροχο τελείωμα του Αλμιρόν έπειτα από ασίστ του Γκιμαράες. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά ο Αλμιρόν τόσο στο 54' όσο και στο 69' δε βρήκε δίχτυα.

Διπλό... ανάσα η Σαουθάμπτον

Επειτα από πέντε διαδοχικά ματς χωρίς νίκη, η Σαουθάμπτον επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Μπόρνμουθ και πήρε βαθμολογική ανάσα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τσε Ανταμς στο 9ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, είχαν κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να πάρουν το βαθμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα