Άρσεναλ - Φούλαμ 2-1: Απτόητοι Gunners, 4X4 με ανατροπή και λυτρωτή Γκάμπριελ (vid)

Άρσεναλ - Φούλαμ 2-1: Απτόητοι Gunners, 4X4 με ανατροπή και λυτρωτή Γκάμπριελ (vid)

bet365

Ο Γκάμπριελ κόστισε ένα γκολ, αλλά το πήρε πίσω στο φινάλε σφραγίζοντας την ανατροπή κόντρα στη Φούλαμ στο 85' (2-1) και λυτρώνοντας έτσι τους Κανονιέρηδες στο 85' που διεύρυναν το απόλυτο σερί τους!

Θα ήταν κρίμα να τελειώσει το σερί της από μία αμυντική ανορθογραφία. Η Άρσεναλ ερχόταν με φόρα από το 3X3 και μόνο μια στιγμή ατομικής αδράνειας φαινόταν ικανή να την βγάλει εκτός τροχιάς. Όπως και συνέβη, με το λάθος του Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες να δίνει άκοπα το γκολ στον παμπόνηρο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, βάζοντας για πρώτη φορά φέτος τους Gunners με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, αυτή η Άρσεναλ μπορεί κι έτσι. Το απέδειξε, γυρίζοντας ανάποδα το ματς στο «Emirates» (2-1), με τον «μοιραίο» Γκάμπριελ να γίνεται... ωραίος στο φινάλε και διορθώνοντάς το σφάλμα του να χαρίζει το τέταρτο τρίποντο σε τέσσερις αγωνιστικές στους Λονδρέζους!

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα δεν παρέκκλινε από τις αρχές της και την εικόνα που βγάζει ως τώρα στη σεζόν. Μπορεί οι Ζιντσένκο και Παρτέι να έλειπαν λόγω τραυματισμού, ωστόσο, οι Κανονιέρηδες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, εγκλωβίζοντας στο αμυντικό μισό τους Κότατζερς, οι οποίοι πάντως φαινόταν πως πρώτος τους στόχος ήταν να φυλάξουν τα νώτα τους. Και το κατάφερναν αρκετά καλά για 45 λεπτά, επιτρέποντας μόλις ένα σουτ προς την εστία, αυτό του Σάκα που εξουδετέρωσε ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ, Μπερντ Λένο.

Ο Γερμανός ήταν καθοριστικός σε όλη τη διάρκεια του ματς, ειδικά όταν ο κλοιός άρχισε να στενεύει με την έναρξη του β' μέρους. Είχε, όμως, και άξιο συμπαραστάτη. Ο Μίτροβιτς έκλεψε την παράσταση στο 56', όταν σε μία φάση που άλλος επιθετικός πιθανώς να μην κυνηγούσε καν, έκλεψε με περίσσια ευκολία την μπάλα από τον αφελή, Γκάμπριελ μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με τη μία τον Ράμσντεϊλ για το 0-1. Γκολ Νο100 του Σέρβου «killer» με τη Φούλαμ και Νο4 ήδη στη σεζόν, ξεπερνώντας, δηλαδή, όσα πέτυχε σε ολόκληρη τη σεζόν 2020/21 στο πρωτάθλημα!

Η απάντηση της Άρσεναλ, όμως, ήταν άμεση. Στο 64΄, ο κάπτεν Μάρτιν Όντεγκααρντ με άψογο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα κι άναψε τη «σπίθα» της ανατροπής. Και στο 85; Η στιγμή της «έκρηξης». Από κόρνερ του Μαρτινέλι και συνωστισμό στη μικρή περιοχή του Λένο, ο Βραζιλιάνος στόπερ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από... κάτι σαν ασίστ του Σαλιμπά και έβαλε «φωτιά» στο «Emirates», παίρνοντας το αίμα του πίσω. Η Άρσεναλ, έτσι, τελείωσε το ματς με τις περισσότερες επαφές μπάλας στην αντίπαλη περιοχή σε ματς Premier League (52) από τον Δεκέμβριο του 2017 και συνεχίζει χωρίς απώλεια βαθμού την πολλά υποσχόμενη πορεία της!

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Τίρνεϊ (61' Νκέτια), Ελνένι, Τζάκα, Σάκα, Όντεγκααρντ (90+4' Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Ζεσούς (89' Τομιγιάσου)

Τα υπόλοιπα ματς της τέταρτης αγωνιστικής (28/8):

Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ (16:00)

Γουλβς - Νιούκαστλ (16:00)

Νότιγχαμ Φόρεστ - Τότεναμ (18:30)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα