Premier League: Δριμεία κριτική εναντίον του συλλόγου που αρνείται να κατονομάσει τον παίκτη που κατηγορείται για βιασμό

Newsroom
Η Βρετανίδα βουλευτής Τζες Φίλιπς καταγγέλλει την απόφαση του συλλόγου της αγγλικής λίγκας να μη δώσει το όνομα του παίκτη της που κατηγορήθηκε για βιασμό και συνελήφθη στις αρχές Ιουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου (4/7), η βρετανική αστυνομία επικύρωσε τις κατηγορίες βιασμού εναντίον ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή της Premier League που συνελήφθη στο Βόρειο Λονδίνο. Η ταυτότητα του παίκτη δεν έχει γίνει γνωστή, όμως ο σύλλογος του 29χρονου διεθνούς αρνήθηκε να τον τιμωρήσει ως ότου η έρευνα φτάσει στο τέλος της.

Μια «φρικτή» απόφαση σύμφωνα με τη Τζες Φίλιπς, Υπουργό του «Σκιώδους» Υπουργικού Συμβουλίου της Αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα ενδοοικογενειακής βίας, η οποία κατήγγειλε τη «φρικτή» απόφαση του εν λόγω συλλόγου. Η βουλευτής κατηγορεί τον σύλλογο ότι καταφεύγει πίσω από ένα «επικίνδυνο δεδικασμένο». Ζητά, πριν από την εκλογή νέου πρωθυπουργού, να τροποποιηθεί ο νόμος για να καλυφθεί το «παραθυράκι», που εμποδίζει να δοθεί το όνομα του παίκτη στη δημοσιότητα!

Ο κατηγορούμενος -που σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες είναι κοντά 29 ετών διεθνής σε εθνική ομάδα που έχει προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ- αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Έλαβε άδεια να ξαναρχίσει την επαγγελματική του δραστηριότητα. Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε το κλαμπ για να τον αποβάλει από κάθε δραστηριότητα, ο σύλλογος δήλωσε πως δεν πρόκειται να το κάνει, κι έτσι ο ποδοσφαιριστής έχει ενσωματωθεί επί του παρόντος στην προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Η Φίλιπς καταγγέλλει το «αποκρουστικό μήνυμα» που διαιωνίζει αυτή η κατάσταση. Για τον αξιωματούχο, το γεγονός της ανωνυμίας του ονόματος του κατηγορουμένου δεν ενθαρρύνει άλλα πιθανά θύματα να εμφανιστούν. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα στη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πάρει την απόφαση να μην χρησιμοποιήσει «μέχρι νεωτέρας» τον Μέισον Γκρίνγουντ, που κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία και βιασμό, ενώ ο Μπέντζαμιν Μέντι αποβλήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά τις εννέα κατηγορίες για βιασμό.