Premier League: Ο σύλλογος του παίκτη που κατηγορείται για βιασμό δεν τον τιμωρεί μέχρι νεωτέρας

Premier League: Ο σύλλογος του παίκτη που κατηγορείται για βιασμό δεν τον τιμωρεί μέχρι νεωτέρας

bet365

Μέσω δηλώσεων στο βρετανικό Μέσο «Athletic», ο σύλλογος της Premier League στον οποίο αγωνίζεται ο παίκτης που συνελήφθη για βιασμό, αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει ως ότου η έρευνα φτάσει στο τέλος της.

Κανονικά συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ο ποδοσφαιριστής της Premier League που συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό. Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε για να τον αποβάλει από κάθε δραστηριότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών, ο σύλλογος του παίκτη δήλωσε μέσω του «Athletic» πως δεν πρόκειται να τιμωρήσει προς το παρόν τον παίκτη του, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι παρών στο κλαμπ κι ως εκ τούτου θα λάβει μέρος και στην προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Ο εν λόγω παίκτης, ηλικίας κοντά στα 30 του χρόνια και διεθνής με ομάδα που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, συνελήφθη στις 4 Ιουλίου σε περιοχή του Βόρειου Λονδίνου και μια μέρα αργότερα ακολούθησαν άλλες δύο κατηγορίες για βιασμό δεύτερης γυναίκας. Έκτοτε, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ως τα τέλη Αυγούστου, γεγονός που δεν απέτρεψε το κλαμπ από το να τον διατηρήσει στις τάξεις του μέχρι νεωτέρας. Συγκεκριμένα, η θέση του συλλόγου όπως αναφέρθηκε στο βρετανικό Μέσο ήταν η εξής:

«Είμαστε ενήμεροι γα τις καταγγελίες οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας. Έχουμε επιβεβαιώσει ότι ο παίκτης αρνείται τις κατηγορίες και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας. Δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, συνεπώς ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένου και των επιτρεπόμενων ταξιδιών».

Η απόφαση του αγγλικού συλλόγου έρχεται λιγότερο από έξι μήνες μετά την υπόθεση του Μέισον Γκρίνγουντ, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και απειλές θανάτου και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έθεσε αμέσως σε αναστολή. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη σεζόν υπήρξαν δύο ανάλογες υποθέσεις: η μία αφορούσε τον Ιβ Μπισούμα, πρώην της Μπράιτον και νυν παίκτη της Τότεναμ, με τις κατηγορίες να αποσύρονται λίγο καιρό αργότερα και η δεύτερη έναντρίτο παίκτη της Premier League, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα