Οι πιο ακριβές «κόκκινες» πωλήσεις

Οι πιο ακριβές «κόκκινες» πωλήσεις

Οι πιο ακριβές «κόκκινες» πωλήσεις

bet365

Τα 32 εκατομμύρια ευρώ που θα βάλει αρχικά η Λίβερπουλ στα ταμεία της από τη μεταγραφή του Σαντιό Μανέ στην Μπάγερν, την καθιστούν ως μία από τις πιο ακριβές πωλήσεις στην ιστορία του συλλόγου. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται το TOP-5 των deal που έχουν κάνει ποτέ οι «κόκκινοι».

Φιλίπε Κουτίνιο: Η πώληση του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, το καλοκαίρι του 2017, εκτός από τεράστιο κενό στα άκρα της επίθεσης, άφησε και 222 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Μπαρτσελόνα. Η πρώτη κρούση των «μπλαουγκράνα» στη Λίβερπουλ για τον Κουτίνιο έγινε το ίδιο καλοκαίρι, όμως ο αγγλικός σύλλογος είπε αρχικά «όχι». Έχοντας... μυριστεί χρήμα, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να πετύχουν ένα εξαιρετικό deal για το Βραζιλιάνο άσο. Τον Ιανουάριο του 2018, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 135 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Καμπ Νου, σε μία συμφωνία που βρήκε κερδισμένη μόνο τη Λίβερπουλ. Κι αυτό, γιατί η ίδια έκανε μεταγραφικό ρεκόρ πώλησης, ενώ οι Καταλανοί δαπάνησαν ένα πακτωλό χρημάτων για έναν ποδοσφαιριστή, που δεν απέδωσε ποτέ τα αναμενόμενα.

cou

Λουίς Σουάρες: Η σχέση Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα στο μεταγραφικό παζάρι είναι έντονη κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως και η δεύτερη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία των «κόκκινων» έγινε για ποδοσφαιριστή, που μετακινήθηκε στη Βαρκελώνη. Έχοντας ολοκληρώσει μία εκπληκτική σεζόν στο Άνφιλντ, όπου βγήκε κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ στην Premier League, o Λουίς Σουάρες έγινε «μήλον της έριδος» το καλοκαίρι του 2014. Την ώρα που πολλές ομάδες έκαναν πίσω, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του (μόλις είχε δαγκώσει τον Κιελίνι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας), η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να ποντάρει στον Ουρουγουανό επιθετικό. Δαπάνησε περίπου 82 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λίβερπουλ και δε το μετάνιωσε, αφού ο Σουάρες έγινε μέλος της τριπλέτας MSN, που σάρωσε τα πάντα σε Ισπανία και Ευρώπη.

sua

Ραχίμ Στέρλινγκ: Μόλις 17 ετών ήταν όταν έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ και από πολύ μικρή ηλικία πήρε φανέλα βασικού στους «κόκκινους». Μετά από τρεις γεμάτες σεζόν στο Άνφιλντ, ο Στέρλινγκ κλήθηκε από τη διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιό του, όμως δε βρέθηκε ποτέ η «χρυσή» τομή. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις προτάσεις, με αποτέλεσμα να μπει στο κόλπο η Μάντσεστερ Σίτι. Αρχικά, η Λίβερπουλ απέρριψε τις δύο πρώτες προσφορές των «πολιτών», όμως η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή. Σχεδόν 63 εκατομμύρια ευρώ χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους οι Άραβες της Σίτι, προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal για τον Στέρλινγκ, το καλοκαίρι του 2015. Εκείνη την εποχή, ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή, που είχε γίνει ποτέ.

ste

Φερνάντο Τόρες: Από ρεκόρ σε ρεκόρ ήταν οι μεταγραφές του Ισπανού επιθετικού στην Premier League. Το καλοκαίρι του 2007, η Λίβερπουλ δαπάνησε 38 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα ποσό που τότε ήταν το μεγαλύτερο που είχε δώσει ποτέ για απόκτηση ποδοσφαιριστή. Τα χρήματά της, όχι μόνο τα έβγαλε από τα γκολ του Τόρες, αλλά τα πήρε πίσω και με το παραπάνω τον Ιανουάριο του 2011. Η Τσέλσι ήθελε διακαώς να τον αποκτήσει και από τη στιγμή που τα λεφτά δεν... έλειπαν από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, οι «κόκκινοι» φρόντισαν να το εκμεταλλευθούν. Απέρριψαν την πρώτη πρόταση των «μπλε» και όταν το ποσό έφτασε στα 58 εκατομμύρια ευρώ, είπαν το μεγάλο «ναι» στην τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Τότε, ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή που είχε κάνει ποτέ αγγλική ομάδα, όμως μέχρι και σήμερα παραμένει μία από τις χειρότερες, που έχει κάνει στην ιστορία της η Τσέλσι.

tor

Τσάμπι Αλόνσο: Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν είχε καμία πρόθεση να φύγει από το Άνφιλντ, όμως οι κακές σχέσεις που είχε με τον Ράφα Μπενίτεθ τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου. Με το αζημίωτο, φυσικά. Η κουβέντα περί αποχώρησής του είχε ξεκινήσει από το 2008, όμως έγινε πράξη ένα χρόνο μετά και αφού στο μεσοδιάστημα, οι φίλοι των «κόκκινων» σχεδόν τον παρακαλούσαν να παραμείνει. Το καλοκαίρι του 2009, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν απέκτησε μόνο μεγάλους αστέρες για τη γραμμή κρούσης (Κριστιάνο, Κακά, Μπενζεμά) αλλά «έδεσε» και μεσοαμυντικά με την απόκτηση του Τσάμπι Αλόνσο. Η Ισπανός αμυντικός χαφ επαναπατρίστηκε, αφού πρώτα η «βασίλισσα» χρειάστηκε να καταβάλει το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ στη Λίβερπουλ για να τον κάνει κάτοικο Μαδρίτης.

xab

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα