7 λόγοι που οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνιστούν στην Premier League

7 λόγοι που οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνιστούν στην Premier League
Η αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αγωνίζεται στα γήπεδα της Αγγλίας, αποδεικνύοντας πως η Premier League δεν αποτελεί τυχαία το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Γιατί ένας ποδοσφαιριστής λέει πολύ δύσκολα «όχι» σε κάποιο σύλογο της Premier League; Είναι τα χρήματα; Eίναι το πρεστίζ του πρωταθλήματος; Eίναι όλα αυτά ή και κάτι άλλο μαζί; Σίγουρα, οι λόγοι που ωθούν όλο και περισσότερους παίκτες παγκόσμιας κλάσης στα γήπεδα της Αγγλίας είναι πολλοί. Επίσης είναι γνωστό πως το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αποτελεί το αγαπημένο εκατομμύριων φιλάθλων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι το παρακολουθούν κάθε χρόνο, χωρίς να χάνουν ούτε έναν αγώνα του.

Από τα ματς του υποβιβασμού και τις «μάχες» τίτλου μέχρι τα παιχνίδια χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον μεταξύ ομάδων στη μέση του πίνακα, η Premier League σε καθηλώνει. Μάλιστα από φέτος και για τα επόμενα έξι χρόνια θα έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε και τις 380 συναρπαστικές αναμετρήσεις, ετησίως, στο Novasports. Μέχρι τη σέντρα του πρωταθλήματος στις 5 Αυγούστου, λοιπόν, είπαμε να βάλουμε στη σειρά εφτά λόγους, για τους οποίους οι παγκόσμιοι αστέρες των γηπέδων θέλουν να αγωνιστούν στην Premier League.

Η ιστορία του πρωταθλήματος

ποδόσφαιρο

Το Νησί ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Είναι το πιο δημοφιλές άθλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ίσως αιώνες θα έλεγε κανείς. Από τον Μεσαίωνα οι κάτοικοι των πόλεων στη Μεγάλη Βρετανία έπαιζαν κάτι σαν ποδόσφαιρο, ενώ η μοντέρνα εκδοχή του σπορ ξεκίνησε σε αυτόν τον τόπο τον 19ο αιώνα. Οι σύλλογοι έχουν μεγάλη ιστορία με πολλούς από αυτούς να μετρούν ακόμη και πάνω από 150 χρόνια ζωής. Αντίστοιχα και πολλά στάδια «ζουν» από τις τελευταίες δεκαετίες του 1800.

Οι κορυφαίοι προπονητές

Κλοπ-Γκουαρδιόλα

Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Αντόνιο Κόντε, Στίβεν Τζέραρντ, Μάρκο Σίλβα, Μίκελ Αρτέτα, Φρανκ Λάμπαρντ και πόσοι ακόμη κορυφαίοι προπονητές, κάθονται φέτος στους πάγκους των συλλόγων της Premier League. Αν μη τι άλλο είναι δελεαστικό για έναν ποδοσφαιριστή να δέχεται οδηγίες από ένα σπουδαίο μυαλό, από έναν μεγάλο μάνατζερ με εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο. Αντίστοιχα και για τους καλύτερους προπονητές εκεί έξω, η ιδέα του να διαχειριστούν μια ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος αποτελεί πρόκληση.

Η τηλεοπτική κάλυψη

Όταν το βρετανικό BBC μετέδωσε για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό αγώνα της Premier League το μακρινό 1965, η κάλυψη ήταν ασπρόμαυρη και μόνο λίγοι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν. Σήμερα, το αγγλικό πρωτάθλημα το παρακολουθούν σε κορυφαία ανάλυση στις τηλεοράσεις τους πάνω από 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε περίπου 200 χώρες του κόσμου, με τους περισσότερους να γνωρίζουν απ' έξω το βιογραφικό σχεδόν κάθε μεγάλου παίκτη και να έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα στατιστικών. Στην Ελλάδα από τις 5 Αυγούστου 2022 έως και το 2028, θα απολαμβάνουμε και τις 380 συναρπαστικές αναμετρήσεις, ετησίως, της Premier League μέσα από το Novasports.

Εκτός από το live του αγώνα, όμως, με το EON Sports Mode οι τηλεθεατές θα μπορούν να δουν ζωντανά όλα τα αποτελέσματα, τις συνθέσεις ομάδων, τα στατιστικά παικτών και τις βαθμολογίες από τις κορυφαίες διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις. Και το καλύτερο; Με την επιλογή timeshift θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο κάθε φάσης, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να γυρίσουν πίσω σε έναν αγώνα και να παρακολουθήσουν ξανά οποιαδήποτε φάση.

O μεγάλος ανταγωνισμός

κασκόλ

Απλά ρίξε μια ματιά στις ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες έξι θέσεις του περσινού πρωταθλήματος. Δεν θα μπορούσε οποιαδήποτε από αυτές να βρεθεί στη θέση της Μάντσετσερ Σίτι; Μόνο στην Premier League υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός και περισσότερες από τέσσερις ομάδες μπορούν να παλέψουν στα ίσια για τον τίτλο. Γιατί, λοιπόν, ένας παίκτης που παίρνει μεταγραφή π.χ. στην Τότεναμ, να μην ελπίζει πως θα σηκώσει κι αυτός το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν; Εδώ όλα είναι πιθανά.

Τα στάδια της Premier League

Στάδιο

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για τα στάδια του αγγλικού πρωταθλήματος; Σε κανένα άλλο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν μαζεμένα τόσα πολλά σύγχρονα γήπεδα, με χωρητικότητα άνω των 50.000 θεατών, τα οποία να προσφέρουν τέτοια ποδοσφαιρική απόλαυση. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι ξεχωριστό το να αγωνίζεται στο χορτάρι ενός γηπέδου της Premier League. Είναι η αύρα, το δέος, η ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι, που μετατρέπουν οποιοδήποτε παιχνίδι σε ένα fun to watch υπερθέαμα.

Το επίπεδο και το πρεστίζ του πρωταθλήματος

grealish

Όπως συμβαίνει και με ένα καλό εστιατόριο ή ξενοδοχείο, το ίδιο ακριβώς γίνεται και με ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, στο οποίο μαζεύονται δεκάδες σταρ του αθλήματος. Όταν σε αυτό αγωνίζονται σπουδαίοι παίκτες όπως ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Χάρι Κέιν και πόσοι ακόμα, είναι λογικό να θέλουν κι άλλοι πρωτοκλασσάτοι ποδοσφαιριστές άλλων πρωταθλημάτων, να βρεθούν συμπαίκτες ή αντίπαλοί τους στα γήπεδα της Premier League. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φετινή μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Αν και το επίπεδο του αγγλικού πρωταθλήματος είναι αρκετά δύσκολο, αποτελεί πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει να εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το πρεστίζ άλλωστε του να αγωνίζεται κάποιος στην Αγγλία, είναι διαφορετικό.

Χρήματα και δόξα

salah

Κακά τα ψέματα, η Premier League εκτός από το καλύτερο πρωτάθλημα, αποτελεί και το πιο πλούσιο στον κόσμο. Έτσι είναι λογικό οι παίκτες να δελεάζονται κι από τα υψηλά συμβόλαια που μπορούν να προσφέρουν ακόμη και οι τελευταίες ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Αν τώρα μιλήσουμε για τις Big 6, εκεί τα χρήματα που «παίζουν» είναι αστρονομικά και δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη ευρωπαϊκή λίγκα.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, οι παραπάνω λόγοι οδηγούν όλο και περισσότερους παίκτες παγκόσμιας κλάσης να πουν το «ναι» στις προτάσεις από την Premier League, αλλά και εκατομμύρια φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες της κάθε χρόνο. Από φέτος, λοιπόν, στις 5 Αυγούστου όταν και κάνει σέντρα και μέχρι και το 2028, θα μπορούμε να τους παρακολουθούμε και στην Ελλάδα στο Novasports. Επίσης, εκτός από το αγγλικό πρωτάθλημα, οι συνδρομητές Nova-Wind θα μπορούν να απολαμβάνουν το πιο πλούσιο αθλητικό premium περιεχόμενο μέσα από 12 αθλητικά κανάλια με LIVE αγώνες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου - όπως η ισπανική La Liga, η γερμανική Bundesliga, η γαλλική Ligue 1.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα