Άλισον: Προσπέρασε στο φινάλε τον Σα, τρομερή βελτίωση στις τελικές εντός περιοχής! (vid)

Άλισον: Προσπέρασε στο φινάλε τον Σα, τρομερή βελτίωση στις τελικές εντός περιοχής! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Άλισον: Προσπέρασε στο φινάλε τον Σα, τρομερή βελτίωση στις τελικές εντός περιοχής! (vid)

bet365

Ο Άλισον Μπέκερ κατέκτησε ακόμα ένα Golden Glove στην Premier League, κατάφερε την τελευταία στιγμή να μην επιτρέψει στον Σα να κατακτήσει μια ιδιαίτερη επίδοση, ενώ, πλέον δεν ανησυχεί τόσο όταν βλέπει αντιπάλους να τον «απειλούν» μέσα από το «κουτί».

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών για τους «κόκκινους» κι ένας ποδοσφαιριστής που συνείσφερε στον μέγιστο βαθμό στην εποχή του Κλοπ όπου ο σύλλογος έχει γίνει ξανά υπερδύναμη στην Αγγλία και την Ευρώπη.

Φέτος κατέγραψε 20 clean sheets σε 36 παιχνίδια στην Premier κατακτώντας το «Χρυσό Γάντι» για την επίδοσή του, αν και θα ήθελε πολύ κι εκείνος όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του να έχει κρατήσει η Άστον Βίλα την Σίτι έστω στην ισοπαλία για να πάει ο τίτλος στο «Άνφιλντ».

Ο Άλισον ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 και με το υψηλότερο ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων φτάνοντας στο 76%, προσπερνώντας την τελευταία στιγμή τον Ζοσέ Σα της Γουλβς!

Ο άλλοτε πορτιέρε του Ολυμπιακού μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου βρισκόταν στο 74,5%, με τον Άλισον στο 73,7%, ωστόσο, ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ τερμάτισε με την καλύτερη στατιστική σε αυτό το κομμάτι.

Κάτι που αξίζει ιδιαίτερη μνεία είναι το γεγονός πως ο Άλισον καταγράφει τρομερή βελτίωση στις επιτυχημένες επεμβάσεις του σε ό,τι αφορά στις τελικές των αντιπάλων του μέσα από την περιοχή.

Είχε μόλις 58,2% την σεζόν 2019-2020 και φέτος έφτασε στο 75%! Φυσικά αυτό ήταν απόλυτα καθοριστικό στο κυνήγι της Σίτι και τη διεκδίκηση του τίτλου, έστω κι αν χάθηκε το πρωτάθλημα στα τελευταία λεπτά της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Ελάχιστα πάνω από το 85% κινείται και το ποσοστό των επιτυχημένων μεταβιβάσεών του, παρά τα πολλά λάθη του στο κάκιστο διάστημα των «κόκκινων» τους πρώτους μήνες του 2021...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα