Λίβερπουλ: Θα γίνει η φανέλα της η πιο ακριβή στην ιστορία ή θα αντιδράσουν οι οπαδοί της;

Λίβερπουλ: Θα γίνει η φανέλα της η πιο ακριβή στην ιστορία ή θα αντιδράσουν οι οπαδοί της;

Newsroom
Λίβερπουλ: Θα γίνει η φανέλα της η πιο ακριβή στην ιστορία ή θα αντιδράσουν οι οπαδοί της;

bet365

Η ομάδα του Άνφιλντ βρίσκεται σε συζητήσεις για την επέκταση της χορηγίας που την δεσμεύει με την Standard Chartered αλλά είναι επίσης ανοιχτή στο ενδεχόμενο να βρει νέο συνεργάτη που θα της επιτρέψει να φτάσει τα 80 εκατ. λίρες «ματσάροντας» ή και ξεπερνώντας τη συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Emirates.

Η Λίβερπουλ συνεργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια με την τράπεζα Standard Chartered που φιγουράρει στο μπροστινό μέρος της φανέλας της. Ένα deal που, ανά σεζόν, της αποφέρει περίπου 46 εκατομμύρια ευρώ και που θα μπορούσε να διπλασιαστεί από το 2023.

Τον Ιούνιο του 2023 λήγει το τρέχον συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι «κόκκινοι» με τη βρετανική τράπεζα και το οποίο αντικατέστησε τη μάρκα μπύρας Carlsberg το 2010. Η τελευταία φορά που ανανεώθηκε η συμφωνία ήταν τον Μάιο του 2018, λίγες μόλις μέρες πριν τον τελικό του Champions League που έχασε η Λίβερπουλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο και το ποσό που τέθηκε στο τραπέζι ήταν 40 εκατομμύρια λίρες (46 εκατομμύρια ευρώ). Τώρα αυτό το χρηματικό ποσό μπορεί να ανέλθει στα 80 εκατομμύρια λίρες (94 εκατομμύρια ευρώ).

Το συμβόλαιο που έκλεισε η Λίβερπουλ για τη χορηγία της φανέλας της έγινε σε μια εποχή που δεν ήταν παρά μία ομάδα μακριά από τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας, μακριά από το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Όταν η Λίβερπουλ υπέγραψε με την τράπεζα, το έκανε παραμονές ενός τελικού Champions League που έμελλε να είναι η αρχή των πάντων. Τα επόμενα χρόνια ήρθαν το Τσάμπιονς Λιγκ το 2019, η Πρέμιερ Λιγκ το 2020, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και δύο εγχώρια κύπελλα.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε και μαζί της διπλασιάστηκε κι η αξία της φανέλας της.

Η ομάδα, η οποία διευθύνεται από την Fenway Sports Group, στην οποία ανήκει, μεταξύ άλλων, η Boston Red Sox, βρίσκεται λοιπόν σε συζητήσεις για την επέκταση της τρέχουσας χορηγίας της με την Standard Chartered, αλλά είναι επίσης ανοιχτή στην πιθανότητα εύρεσης νέου συνεργάτη.

Έναν συνεργάτη που θα της επιτρέψει να φτάσει ένα deal ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τη συμφωνία που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με την αεροπορική εταιρεία Emirates και που αποφέρει ετησίως περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να κρατούν το κλειδί αυτού του «megadeal» και η Λίβερπουλ έχει ήδη λάβει προσφορές από μια πλατφόρμα «blockchain» και ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων για να βάλει τα ονόματά τους στη φανέλα της.

Αν αυτή η συμφωνία υλοποιηθεί θα είναι μια άνευ προηγουμένου συμφωνία στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου υπάρχουν ομάδες που έχουν ήδη συμβόλαια με τέτοιου είδους επιχειρήσεις, αλλά καμία δεν έχει φτάσει στο σημείο να εμφανίζεται ως βασικός χορηγός στη φανέλα της. Ένας χώρος στον οποίο κυριαρχούν οι στοιχηματικές εταιρίες τα τελευταία χρόνια.

Η Άστον Βίλα, η Άρσεναλ, η Έβερτον, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λιντς έχουν εταιρείες κρυπτονομισμάτων στο χαρτοφυλάκιο χορηγιών τους. Όπως και η Κρίσταλ Πάλας παρά τις αντιδράσεις των οπαδών της οι οποίοι περιέγραψαν αυτές τις εταιρείες ως «παράσιτα». Και στο κομμάτι των οπαδών ίσως «σκοντάψει» και ένα πιθανό deal της Λίβερπουλ με εταιρείες κρυπτονομισμάτων δεδομένου ότι μιλάμε για μια ομάδα με οπαδική βάση ανθρώπους της εργατικής τάξης.

Ο στόχος -επιχειρηματικά- της Λίβερπουλ είναι να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο που θα συνεχίζει την ανοδική γραμμή της αξίας της φανέλας της, η οποία, μεταξύ 2009 και 2015, απέφερε περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν στον σύλλογο και το οποίο θα μπορούσε τώρα να τοποθετηθεί πολύ πάνω από αυτό της ιστορικής αντιπάλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία λαμβάνει κάτι παραπάνω από 50 εκατομμύρια για τη συμφωνία της με την εταιρεία τεχνολογίας TeamViewer.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα