Μάντσεστερ Σίτι: Η σημασία των γκολ και ο «κόκκινος» Τζέραρντ (vids)

Μάντσεστερ Σίτι: Η σημασία των γκολ και ο «κόκκινος» Τζέραρντ (vids)

Μάντσεστερ Σίτι: Η σημασία των γκολ και ο «κόκκινος» Τζέραρντ (vids)

bet365

Στη χειρότερη των περιπτώσεων η Σίτι θα πήγαινε στην τελευταία αγωνιστική στην ισοβαθμία με την Λίβερπουλ. Και εκεί θα μπορούσαν πάλι να κόψουν το νήμα μαζί. Κι όμως, τα μεγάλα σκορ θα είχαν ήδη κάνει τη δουλειά τους.

Η Γουέστ Χαμ λίγο έλειψε να κάνει ένα τεράστιο δώρο στη Λίβερπουλ το απόγευμα της Κυριακής. Ωστόσο, επειδή τα πάντα έχουν δυο όψεις, όπως και το νόμισμα, ο Φαμπιάνσκι επέτρεψε στους «κόκκινους» να ελπίζουν ακόμα στο θαύμα, με την απόκρουση του πέναλτι που εκτέλεσε στο 86' ο Μαχρέζ.

Το τελικό 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με την αντίδραση που έβγαλε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και η σωτήρια κόντρα που έβαλε ο Λαπόρτ σε πλασέ του Μπόουεν προς τα δίχτυα με το σκορ στην ισοπαλία, επιτρέπουν στους «πολίτες» να πάνε στην τελευταία αγωνιστική με το +1 και να ορίζουν απόλυτα τη μοίρα τους.

Ακόμα κι αν οι πρωτοπόροι τελικά δεν έπαιρναν ούτε βαθμό από το ματς της πρωτεύουσας, την Κυριακή, πάλι το κομμάτι των γκολ θα έκανε τη διαφορά. Γιατί το +5 θα πρόσφερε ασφάλεια...

  • Η σημασία των μεγάλων αποτελεσμάτων

Για όποιους δεν έχουν καλή μνήμη και δεν μπορούν να θυμούνται όλα τα γκολ όλων των αναμετρήσεων που παρακολουθούν, ειδικά αν δεν είναι η ομάδα τους και ειδικά αν ενδιαφέρονται για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, η Σίτι είχε κάνει... κουμάντα εδώ και περίπου δυο μήνες.

Ρίχνοντας μια ματιά στα σκορ στα οποία έφτανε από τα τέλη του Μάρτη μέχρι και πριν από το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί τελικά είναι τόσο σημαντικό να έχει εύρος το αποτέλεσμα κάθε αναμέτρησης. Όταν υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης πολλών τερμάτων, η Σίτι είναι ομάδα που δεν θα πετάξει στα σκουπίδια την ευκαιρία και δεν θ' αφήσει εύκολα το πόδι από το γκάζι.

Ενδεικτικά τα τελευταία τέσσερα ματς πριν την ισοπαλία με την Γουέστ Χαμ:

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 5-1

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 5-0

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 1-5

Σε όλα αυτά θα μπορούσε να προσθέσει κανείς το 5-0 με τη Νόριτς και την Άρσεναλ στο ξεκίνημα της σεζόν, το 7-0 με την Λιντς τον Δεκέμβρη, το 4-0 στο St. James' Park, το 6-3 με την Λέστερ, μια νέα «τεσσάρα» με τα «καναρίνια» και το καρέ κόντρα στην Γιουνάιτεντ στο «Etihad».

  • Κι όμως, το κατάφερε δίχως επιθετικό

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ ώστε η Σίτι να γίνει... σχεδόν τρομακτική επιθετικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η αποχώρηση του Σέρχιο Αγουέρο το περασμένο καλοκαίρι, όσο παραγκωνισμένος κι αν ήταν εκείνος από τον Καταλανό κόουτς, άφησε τους «πολίτες» δίχως καθαρόαιμο επιθετικό.

Και εύλογα θα πει κάποιος πως όταν έχεις Στέρλινγκ, Μπερνάρντο, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Ζεσούς, Φόντεν και Γκρίλις, δεν τον χρειάζεσαι τον στράικερ. Και φυσικά όλοι οι προαναφερθέντες έκαναν τη δουλειά και τη μεγάλη διαφορά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για να βρίσκονται οι «πολίτες» αυτή τη στιγμή στο +7 από τη Λίβερπουλ στη διαφορά τερμάτων.

Αν παρέμενε το 2-0 της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, η διαφορά για την Σίτι θα ήταν στο +5, πράγμα που θα καλούσε τη Λίβερπουλ να σκοράρει όσο περισσότερες φορές θα μπορούσε στην αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον και άλλες τόσες στο ματς με την Γουλβς. Και φυσικά αυτό θα πρόσθετε εξτρά άγχος και πίεση στους «κόκκινους».

Και την τελευταία φορά που η ομάδα αυτή – δίχως τις τόσες εμπειρίες και τους τόσους τίτλους εκείνη την εποχή – αναζητούσε πολλά γκολ για να προσπεράσει τη Σίτι, ήρθε η απόλυτη κατραπακιά στο Selhurst Park με το 3-3 της Κρίσταλ Πάλας...

  • Το τρομερό στόρι με τον Τζέραρντ

Η Λίβερπουλ θα πρέπει να κάνει το δικό της καθήκον στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια. Αρχής γενόμενης από την αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον το βράδυ της Τρίτης, πριν από το Κυριακάτικο ματς με την Γουλβς, έχοντας ήδη παίξει 120 λεπτά στον τελικό του Κυπέλλου και έχοντας να περιμένει και τον τελικό του Champions League.

Εφόσον η ομάδα του Κλοπ πάρει τα αποτελέσματα που θέλει στα δικά της παιχνίδια, θα έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στον Στίβεν Τζέραρντ. Εκείνος, θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για να παρατάξει τους «χωριάτες» κόντρα στην Σίτι στο Etihad κι αν κόψει βαθμούς από τους «πολίτες», ίσως και να έχει την τεράστια ευκαιρία να στέψει τη Λίβερπουλ Πρωταθλήτρια Αγγλίας ξανά μετά το 2020.

Εφόσον ο σύλλογος του λιμανιού πάρει το ματς με τους «άγιους» θα μειώσει -1 και την Κυριακή θα παιχθούν όλα. Η Γουλβς απέτυχε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή θέση με το 1-1 κόντρα στην υποβιβασμένη Νόριτς και ο βαθμός που πήρε η Γουέστ Χαμ από τη Σίτι επέτρεψε στους παίκτες του Μόγιες να σιγουρέψουν το δικό τους «εισιτήριο».

Όπως και να 'χει, αν κι εφόσον ο Stevie G καταφέρει να είναι εκείνος που θα προσφέρει στη Λίβερπουλ τον τίτλο, στο μυαλό του θα είναι σαν να... σβήνεται και το αλησμόνητο γλίστρημα στο ματς με την Τσέλσι του Μουρίνιο στο «Άνφιλντ»...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα