Σάλτσμπουργκ: Βάζει 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία της από την μεταγραφή του Χάαλαντ

Κώστας Τόπας
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα λάβει μόνο 40 εκατομμύρια ευρώ από την μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια ευρώ θα τα λάβει η πρώην ομάδα του Σάλτσμπουργκ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι από την επόμενη σεζόν, αφού συμφώνησε σε όλα με τους Πολίτες και την Τρίτη (10/05) ανακοινώθηκε επίσημα. Οι «Πολίτες» χρειάστηκε να δαπανήσουν 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, χωρίς σε αυτό το ποσό να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους. Με αμοιβές εκπροσώπων και μπόνους, το deal άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι τα χρήματα τα οποία θα λάβει η Ντόρτμουντ από τη συμφωνία με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι Βεστφαλοί φαίνεται πως είναι οι «χαμένοι» σε αυτή την υπόθεση καθώς τα ταμεία τους θα γεμίσουν με 40 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια ευρώ θα τα λάβει η Σάλτσμπουργκ, η προηγούμενη ομάδα του Έρλινγκ Χάαλαντ, προτού μεταβεί στη Ντόρτμουντ.

Οι άνθρωποι της αυστριακής ομάδας είχαν εξασφαλίσει ένα ποσοστό μεταπώλησης πριν δώσουν τα χέρια με τους Βεστφαλούς το 2020, με αποτέλεσμα να βγουν κι αυτοί κερδισμένοι από τη συμφωνία της Μάντσεστερ Σίτι με τον Έρλινγκ Χάαλαντ.