Χάαλαντ: Από τα δάκρυα του Πεπ για τον Αγουέρο, στο χαμόγελο της ευτυχίας (vids)

Χάαλαντ: Από τα δάκρυα του Πεπ για τον Αγουέρο, στο χαμόγελο της ευτυχίας (vids)

Χάαλαντ: Από τα δάκρυα του Πεπ για τον Αγουέρο, στο χαμόγελο της ευτυχίας (vids)

bet365

Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Πεπ δάκρυζε για τον Αγουέρο και για την ποιότητα που χανόταν από την Σίτι. Και μπορεί ο χαρακτήρας του Αργεντινού να λείπει ακόμα, όμως, τώρα ο Καταλανός κόουτς είναι ξανά ευτυχισμένος. Και ο Χάαλαντ είναι η αιτία...

Κατακτώντας την Premier League για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το... αναγκαστικό διάλειμμα λόγω της τρομερής πορείας της Λίβερπουλ που κατέλαβε το ρετιρέ για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποχαιρετούσε τον Σέρχιο Αγουέρο με κλάματα.

Μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς μιλούσε στο SkySports, ο Καταλανός προπονητής σκεφτόταν πως η Σίτι αποχωριζόταν έναν υπέροχο άνθρωπο και έναν τρομερό σκόρερ που έκανε συνεχώς τη διαφορά για όσα λεπτά κι αν αγωνιζόταν.

Έναν χρόνο μετά, ο Πεπ αδυνατούσε να συγκρατήσει το χαμόγελό του και ήταν ευτυχισμένος για την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Φυσικά τον ικανοποιεί τρομερά και το πάνω χέρι που έχει η Σίτι στην βαθμολογία για την διατήρηση των κεκτημένων στην Premier, ωστόσο, τα γκολ που... τελικά δεν έλειψαν ούτε φέτος, από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι ακόμα περισσότερα.

  • Μονάχα η 31η πιο ακριβή μεταγραφή της Premier

Προκαλεί τρομερή εντύπωση, αλλά ναι. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ και η μετακίνησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Μάντσεστερ Σίτι είναι 31η ακριβότερη προσθήκη σε ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος. Κόστισε μόλις 1 εκατομμύριο περισσότερο από τα 59 εκατ. ευρώ που διέθεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2018 για την απόκτηση του Φρεντ, ενώ, μόλις τρία εκατομμύρια λιγότερα κόστισε στην Τσέλσι ο Ζορζίνιο για τα χαφ, αφήνοντας τη Νάπολι για τους «μπλε» του Λονδίνου.

Το κόστος της μεταγραφής του Νορβηγού στράικερ, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή της ρήτρας αποδέσμευσης που είχε συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ ήταν... τιμή ευκαιρίας για οποιονδήποτε σύλλογο ενδιαφερόταν για τον ποδοσφαιριστή.

Βέβαια, υπολογίζοντας τον μισθό του Χάαλαντ, τη διάρκεια της συνεργασίας του με τους «πολίτες» και τα χρήματα που θα πάνε στο γραφείο του Ραϊόλα για το deal, αλλά και το φημολογούμενο κέρδος που θα έχει ο πατέρας του παίκτη, αρκετές ομάδες θα έκαναν πίσω. Όχι όμως η Σίτι που έχει την οικονομική δυνατότητα και που ήθελε πάση θυσία έναν γκολτζή.

  • Βγήκε η σεζόν εξαφανίζοντας τις ερωτήσεις για την απουσία στράικερ

Η αποχώρηση του Αγουέρο το περασμένο καλοκαίρι, με τον Αργεντινό να μετακομίζει στην Μπαρτσελόνα αλλά να μην παίζει ποτέ με τον Μέσι και μάλιστα να οδηγείται σε απόσυρση λόγω προβλήματος στην καρδιά, προκάλεσε έναν τεράστιο πονοκέφαλο στον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτό είχε να κάνει με τις ερωτήσεις που λάμβανε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν από τους εκπροσώπους του Τύπου αναφορικά με τον πιθανό μεγάλο αντίκτυπο που θα προκαλούσε στην ομάδα η έλλειψη ενός καθαρόαιμου επιθετικού για τα γκολ.

Η Σίτι μπορεί στις εγχώριες διοργανώσεις να μην κατάφερε να φτάσει μέχρι τέλους, αποκλείστηκε με σοκαριστικό και παντελώς απροσδόκητο τρόπο από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, όμως, θέλει να κλείσει την σεζόν ως Πρωταθλήτρια. Και στην Premier, έφτασε πολλάκις σε μεγάλα σκορ, πράγμα που αντέστρεψε τις ερωτήσεις που δεχόταν ο Πεπ.

«Κάποια στιγμή θα σταματήσουμε να σκοράρουμε, θα χάσουμε βαθμούς και με ξαναρωτάτε αν τελικά μας έλειψε ένας επιθετικός» είχε αποφανθεί ο κόουτς των «πολιτών» μέσα στην σεζόν, ωστόσο, όλα βρίσκονται πλέον σε τροχιά... κούπας για την ομάδα του.

  • Τα χρήματα του Τόρες, έστειλαν τον Χάαλαντ στο Etihad

Αφήνοντας ένα παιδί που έβλεπε ότι δεν μπορούσε να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα για να είναι βασικός στα πλάνα του, η Μάντσεστερ Σίτι, τουλάχιστον στη θεωρία αυτή τη στιγμή, βγαίνει απόλυτα κερδισμένη.

Ο Ισπανός επιθετικός, που μάλιστα είναι και έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, πήρε την απόφαση να κάνει το καλύτερο για την καριέρα του και να επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη του πρότζεκτ του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα.

Οι «πολίτες» έλαβαν 55 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρησή του και εκείνες τις μέρες υπήρξαν και οι φωνές που έλεγαν πως η αγγλική ομάδα έχασε ένα ταλέντο που έχει αποδείξει την έφεση στο σκοράρισμα, την ταχύτητα στην επίθεση και την δυνατότητα να βοηθήσει. Τα 55 εκατ.ευρώ από την πώληση του Φεράν Τόρες, έγιναν 60 εκατομμύρια για την αγορά του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ.

Και η διαφορά εμπειρίας στο ανώτερο επίπεδο και φυσικά αποτελεσματικότητας μπροστά από την αντίπαλη εστία ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί να μπει στην ζυγαριά. Γιατί εκείνη θα γείρει σχεδόν αποκλειστικά προς την πλευρά του Νορβηγού στράικερ, ο οποίος ετοιμάζεται να βαδίσει στα βήματα του πατέρα του.

Ο Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ είχε φορέσει τα γαλάζια από το 2000 έως και το 2003 και τώρα, σε πολύ διαφορετικές εποχές του αγγλικού ποδοσφαίρου και της Σίτι, θα απολαύσει τον γιο του υπό τις οδηγίες του Πεπ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα