Χάαλαντ: Μια επένδυση... 250 εκατομμυρίων

Κώστας Ζάλιαρης
Η Σίτι αποφάσισε να κάνει τον Χάαλαντ δικό της παρά τα λεγόμενα του Πεπ το περασμένο διάστημα για... ανέφικτη οικονομική υπόθεση. Στα 250 εκατομμύρια το σύνολο της μεταγραφής, ποιο το όριο του μισθού του, τι παίρνουν Ραϊόλα και... πατέρας.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, 9η Μαΐου, το... θωρηκτό από την Νορβηγία φέρεται να έχει περάσει και από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ στις Βρυξέλλες και να επέστρεψε άμεσα στην Βεστφαλία, γνωρίζοντας όμως πως έχει βάλει σε τροχιά ολοκλήρωσης τη μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι.

Κόντρα και σε όσα έλεγε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο πρόσφατο παρελθόν περί αδυναμίας, αλλά και επιλογής της ομάδας του να μην διαθέσει... τρελά χρήματα για ν' ασχοληθεί με την περίπτωση του Χάαλαντ, αυτός τελικά θα βάλει την γαλάζια φανέλα από τη νέα σεζόν και θ' αποτελέσει τον επιθετικό που... δεν είχαν φέτος οι «πολίτες».

  • Η πανέξυπνη ρήτρα των 75 εκατομμυρίων

Ζούμε στην εποχή που ο Νεϊμάρ κόστισε 222 εκατομμύρια ευρώ και ο χορός των χρημάτων στο ποδόσφαιρο είναι τέτοιος που ο καθένας μπορεί να ζητήσει και να πάρει όσα θέλει (βλ. τα 100 εκατ. που ζήτησε και... πήρε για τον Γκρίλις η Βίλα).

Κάπως έτσι, η ρήτρα των 75 εκατομμυρίων ευρώ που τοποθετήθηκε στη συμφωνία για να μετακομίσει ο Χάαλαντ από την Ζάλτσμπουργκ στην Ντόρτμουντ, ήταν... κόλπο γκρόσο. Κι αυτό, διότι ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος για τον Νορβηγό επιθετικό θα έπρεπε να διαπραγματευτεί μονάχα για τους μισθούς του παίκτη κι όχι για το φιξαρισμένο ποσό που θα έπρεπε να διαθέσει για τη μεταγραφή.

Και αυτή τη στιγμή τα 75 εκατομμύρια για τον Έρλινγκ Χάαλαντ είναι... μηδαμινά μπροστά στην ποιότητα και στα όσα μπορεί να προσφέρει ο υψηλόσωμος στράικερ. Ενδεχομένως το ποσό αυτό με τα μπόνους και τις προσθήκες στα συμβόλαια ν' αυξηθεί μάξιμουμ κατά 10 εκατομμύρια. Όχι παραπάνω...

  • Ο μισθός του για 5ετές συμβόλαιο και το όριο του KdB

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε στην Μάντσεστερ Σίτι έχει λαμβάνειν 375.000 λίρες την εβδομάδα, στο καλύτερο συμβόλαιο που υπάρχει στον σύλλογο. Και είναι τέτοια η συνεισφορά και η σημασία της παρουσίας του Βέλγου στην ομάδα και τα πλάνα του Πεπ, που του αξίζει πέρα ως πέρα ο μισθός έναντι του οποίου έχει συμφωνήσει με το κλαμπ.

Και αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο συμβόλαιο με τον KdB είχε υπογραφεί σε μια περίοδο που εκείνος δεν είχε καν μάνατζερ, έκανε τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις μόνος του και κατάφερε να πετύχει ένα τρομερά συμφέρον deal και για τις δύο πλευρές.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα τον φτάσει στον μισθό, αλλά δεν θα τον ξεπεράσει. Ίσως και να μην τον ισοφαρίσει, αφού στον σύλλογο του Μάντσεστερ θέλουν ν' αφήσουν τον Ντε Μπρόινε να προπορεύεται σε αυτό το κομμάτι και να είναι το ... όριο για όλους τους υπόλοιπους ή για μελλοντικές προσθήκες.

Είναι και μια μορφή επιβεβαίωσης προς εκείνον πως είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή ό,τι πιο πολύτιμο έχουν οι «πολίτες», τους οποίους και οδηγεί όσο μπορεί προς την κορυφή της Premier. Ο μισθός του Χάαλαντ αναμένεται ν' αναρριχηθεί περίπου στις 350-360.000 λίρες την εβδομάδα και το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα έχει διάρκεια μέχρι και το 2027.

  • Το ποσό για το γραφείο του Ραϊόλα και το σενάριο για τον πατέρα του Χάαλαντ

Ο εκπρόσωπος του Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ο Μίνο Ραϊόλα που εδώ και λίγες μέρες έχει «φύγει» από τη ζωή, αφού νοσηλευόταν με βαριά αρρώστια από τον περασμένο Ιανουάριο και τελικά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στους πνεύμονές του, τον νίκησε. Φυσικά τα πάντα είχαν δρομολογηθεί και μεταφερθεί στους συνεργάτες του για την υπόθεση του Νορβηγού, για τον οποίο το deal φαίνεται πως φτάνει πλέον κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Το γραφείο του Ραϊόλα, λοιπόν, βάσει των όσων κυκλοφορούν στον διεθνή Τύπο, ενδεχομένως θα λάβει 40 εκατομμύρια ευρώ για την μεταγραφή αυτή, ενώ, η φημολογία θέλει και τον πατέρα του ποδοσφαιριστή να παίρνει χρήματα για τη μετακίνηση του γιου του.

Ο άλλοτε χαφ της Μάντσεστερ Σίτι (2000-2003), λέγεται πως θα έχει κέρδος 30 εκατομμυρίων ευρώ μόλις ο γιος του βάλει τη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε κι εκείνος στην καριέρα του, εκεί όμως όπου υπέστη τον καθοριστικό τραυματισμό από τον Ρόι Κιν, οδηγώντας τον στην απόσυρση έπειτα από μερικά χρόνια...