Premier League: Σκάνδαλο ντόπινγκ με τουλάχιστον 15 παίκτες θετικούς από το 2015 ως το 2020 χωρίς τιμωρία

Premier League: Σκάνδαλο ντόπινγκ με τουλάχιστον 15 παίκτες θετικούς από το 2015 ως το 2020 χωρίς τιμωρία

bet365

Αποκάλυψη-«βόμβα» από τη «Daily Mail», πάνω από 15 παίκτες της Premier League έδειξαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ την πενταετία 2015-2020, χωρίς να επιβληθούν ποινές!

Σκάνδαλο ντόπινγκ στην Premier League φέρνει στο φως η «Daily Mail». Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αγγλικού Μέσου, τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές της κορυφαίας κατηγορίας δεν πέρασαν επιτυχημένα από έλεγχο ντόπινγκ στο διάστημα 2015 με 2020, χωρίς να επιβληθούν ποινές!

Συγκεκριμένα, οι 12 από τους 15 βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες ενίσχυσης απόδοσης, ενώ η υπόθεση του ενός ερευνάται ακόμα, πέντε μήνες μετά το θετικό δείγμα, δίχως να έχει υποστεί κυρώσεις από το αρμόδιο όργανο.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί ότι από τους συνολικά 88 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στα αρχεία της βρετανικής ομοσπονδίας αντι-ντόπινγκ από Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία την τελευταία επταετία, οι 15 από τους 24 παίκτες που έδειξαν θετικοί σε απαγορευμένη ουσία και δεν αγωνίζονταν στην Premier League, τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τρεις μήνες!

Στην εξήγησή της, η ομοσπονδία δήλωσε στη «Daily Mail» πως η μη επιβολή ποινών οφειλόταν σε ακούσια κατάποση ή σε χρήση για θεραπευτικούς λόγους.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, η Daily Mail αναφέρει πως οι αποκαλύψεις καθυστέρησαν αρκετά να βγουν στο φως της δημοσιότητας, αφού το βρετανικό πρακτορείο αντι-ντόπινγκ άργησε να δώσει την άδεια για τη δημοσίευση των σχετικών πληροφοριών.

Ανάμεσα στα θετικά δείγματα και τις ουσίες που ανιχνεύθηκαν, το ένα τεστ αφορούσε χρήση αμφεταμίνης, τρία τεστ την τριαμσινολόνη που χορηγείται ως θεραπεία για δερματικές παθήσεις, τέσσερα τεστ για το διεγερτικό Ritalin και ακόμα ένα για το ενισχυτικό τεστοστερόνης HCG, ορμόνη που χορηγείται συνήθως σε ποδηλάτες και παλαιστές. Το τεστ για το HCG ανιχνεύθηκε στο δεύτερο μισό της περιόδου 2019-20.


Photo credit: Daily Mail

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα