Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-0: «Κατήφορος» των Κανονιέρηδων στην τελική ευθεία! (vid)

Newsroom
Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 1-0: «Κατήφορος» των Κανονιέρηδων στην τελική ευθεία! (vid)

bet365

Λυγίζει στο πιο καθοριστικό σημείο της σεζόν η αρμάδα του Μίκελ Αρτέτα. Η Άρσεναλ υπέστη τρίτη διαδοχική ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της Σαουθάμπτον (1-0) και υποχώρησε προσωρινά κάτω από Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ήταν ζήτημα λίγων εβδομάδων να «καταρρεύσει». Και το ερώτημα είναι αν μπορεί να ξαναβρεί την ανιούσα, πριν να είναι πολύ αργά. Η Άρσεναλ παρουσιαζόταν ως το φαβορί για την τετράδα και την επιστροφή στο Champions League, αλλά απέναντι στη Σαουθάμπτον έχασε οριστικά αυτόν τον τίτλο, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική της ήττα (1-0) που την έριξε και τυπικά κάτω από Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και το ματς λιγότερο από τους Κόκκινους Διαβόλους μόνο δικαιολογία δεν αποτελεί, αφού είναι το λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι και μάλιστα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (20/4).

Χωρίς τους Λακαζέτ, Παρτέι, Τίρνεϊ, Τομιγιάσου, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα όπως και στο ματς κόντρα στη Μπράιτον απέτυχε να εκμεταλλευτεί το πρώτο μέρος. Στη μοναδική, τεράστια ευκαιρία της, όμως, άγγιξε το 0-1, αλλά ο Φόρστερ «απογειώθηκε» και είπε «όχι» στο πλασέ του Σάκα με σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία. Και σαν να μην έφτανε η δυσκολία στο να προκαλέσει το «ρήγμα», το ημίχρονο έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: ένα γκολ για τη Σαουθάμπτον. Ο Μπεντνάρεκ τελείωσε εντυπωσιακά τη φάση από την πάσα του Ελγιουνούσι και άνοιξε το σκορ στο 44', στιγμές δηλαδή πριν από την ανάπαυλα.


Στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε... μονόλογος. Η Άρσεναλ τελείωσε το ματς με ποσοστό κατοχής 83%, 19 τελικές προσπάθειες στο β' μέρος (μόνο οι τέσσερις στον στόχο), αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ και πλέον βρίσκεται στο -3 από την Τότεναμ και ισόβαθμη στους 54 βαθμούς με τους Κόκκινους Διαβόλους.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Μαγκαλιάες, Ταβάρες, Όντεγκααρντ, Λοκόνγκα, Τζάκα, Μαρτινέλι, Νκέτια, Σάκα

H Μπρέντφορντ «απέδρασε» από την έδρα της Γουότφορντ με... δημιουργό Έρικσεν

Η πρότελευταία Γουότφορντ ηττήθηκε για τρίτο διαδοχικό ματς, καθώς η Μπέντφορντ «απέδρασε» από το «Βίκαρατζ Ρόουντ» με γκολ στο 90+5' (1-2). Οι «Μέλισσες» προηγήθηκαν στο 15' με τον Νόργκααρντ, οι «Χόρνετς» απάντησαν στο 55' με τον Ντένις, έφτασαν κοντά στο να πάρουν τον βαθμό, όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη χάρη στην κεφαλιά του Γιάνσον στο 90+5' μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κρίστιαν Έρικσεν. Aυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του Δανού μεσοεπιθετικού σε έξι ματς με τη φανέλα της Μπρέντφορντ. Η Γούοντφορντ βρίσκεται στη 19η θέση με 22 βαθμούς, ενώ η Μπρέντφορντ είναι 11η με 39.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα