Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-6: «Εξάσφαιροι» Μπλε και η ψυχολογία στο ζενίθ ενόψει Ρεάλ! (vid)

Νίκος Κικίδης
Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-6: «Εξάσφαιροι» Μπλε και η ψυχολογία στο ζενίθ ενόψει Ρεάλ! (vid)

bet365

Ποδοσφαιρική «παράσταση» με καλεσμένη τη Σαουθάμπτον! Η Τσέλσι έκανε ό,τι ήθελε στο «St Mary's», σκόρπισε στους έξι ανέμους την αντίπαλό της (0-6) και πήρε ψυχολογικό boost ενόψει του μεγάλου ραντεβού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Η Τσέλσι όφειλε να γεμίσει το ντεπόζιτο της ψυχολογίας ενόψει της δύσκολης αποστολής στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κόντρα στη Ρεάλ και η εκκωφαντική εξάρα στην έδρα της Σαουθάμπτον πρέπει να έκανε τη δουλειά και με το παραπάνω! Από το πρώτο λεπτό, οι Λονδρέζοι απέδειξαν πως ήταν το απόλυτο αφεντικό στο «St Mary's» και με τους Μάουντ - Βέρνερ σε μεγάλα κέφια υπέταξαν με το εντυπωσιακό 6-0 τους Αγίους, σπάζοντας παράλληλα ό,τι ρεκόρ συνάντησαν στο διάβα τους!

Ο Τόμας Τούχελ άλλωστε είχε προειδοποιήσει μετά την ήττα από τους Μερένγκες πως η Τσέλσι έπρεπε να ανεβάσει την απόδοσή της εάν ήθελε να αποφύγει τις περιπέτειες στο Σαουθάμπτον και οι οδηγίες του έγιναν πράξεις στο χορτάρι από την πρώτη κιόλας στιγμή. Οι Μπλε μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και πλησίασαν δυο φορές στο προβάδισμα, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Βέρνερ είδε το δοκάρι να του στερεί το γκολ (3΄,7΄). Η Τσέλσι πάντως δεν είχε σκοπό να πτοηθεί από την ατυχία και στο 8΄τελικά κατάφερε να ανοίξει τον χορό των γκολ με άψογο πλασέ του Μάρκος Αλόνσο.

Στο 16΄ο Μάουντ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 21΄ο Βέρνερ πήρε το αίμα του πίσω, σημειώνοντας το πιο γρήγορο εκτός έδρας 3-0 της Τσέλσι στην ιστορία της στην Premier League. Το κακό πάντως έμελλε να τριτώσει για τον Γερμανό, ο οποίος στο 31΄είδε για ακόμη μια φορά το δοκάρι να του στερεί το γκολ, όμως για καλή του τύχη ο Χάβερτζ πήρε το ριμπάουντ και είχε εύκολο έργο προ κενής εστίας. Κάπως έτσι μάλιστα οι Μπλε έγιναν οι πιο γρήγοροι που πετυχαίνουν τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας αγώνα της Premier League από το 2011 και τη δική τους (!) αναμέτρηση κόντρα στη Μπόλτον (27 λεπτά).

Η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους είχε ξεκαθαρίσει το νικητή της αναμέτρησης, όμως η Τσέλσι δεν είχε αποφασίσει ακόμα να πάρει το πόδι από το γκάζι. Στο 49΄ο... σεληνιασμένος Βέρνερ πέτυχε ακόμα ένα τέρμα για το 5-0, με τον Μάουντ πέντε λεπτά αργότερα να ολοκληρώνει και τη δική του «ντοπιέτα» για το τελικό αποτέλεσμα. Ένα σκορ που έστειλε την Τσέλσι με εκκωφαντικό τρόπο στο -10 από τη δεύτερη στη βαθμολογία Λίβερπουλ, μα κυρίως της χορήγησε την απαραίτητη ψυχολογία για την ανατροπή κόντρα στη Ρεάλ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League στο επικείμενο ραντεβού της Μαδρίτης (12/4).

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάζενχουτλ): Φόρστερ, Λιβραμέντο (73΄Σμόλμποουν), Μπεντνάρεκ, Σαλισού, Γουόκερ - Πίτερς, Γουόρντ - Πράουζ, Ρομέου (36΄Βάλερι), Άρμστρονγκ, Ελγιουνούσι, Άνταμς, Άρμστρονγκ (46΄Ντιαλό)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα (63΄Τζέιμς), Κρίστενσεν, Λόφτους - Τσικ, Αλόνσο, Κόβασιτς, Καντέ, Μάουντ (69΄Ζίγιες), Βέρνερ, Χάβερτζ (46΄Πούλισικ)

«Πάρτι» της Λιντς στο Γουότφορντ

Η φορμαρισμένη Λιντς επικράτησε 3-0 στην έδρα της Γουότφορντ, διεύρυνε το αήττητο σερί της στα τέσσερα παιχνίδια (τρεις νίκες - μια ισοπαλία), διατήρησε τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη στους εννέα βαθμούς και άφησε τους «Χόρνετς» στην προτελευταία θέση της Premier League. O Ραφίνια άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ από το ημικύκλιο, στο 73' ο Ροντρίγκο Μορένο εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Καμαρά για το 0-2, ενώ το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 85΄ ο Τζακ Χάρισον με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα