Ματ Λε Τισιέ: Παραιτήθηκε από τη Σαουθάμπτον μετά τον σάλο ανάρτησής του για την Ουκρανία

Ματ Λε Τισιέ: Παραιτήθηκε από τη Σαουθάμπτον μετά τον σάλο ανάρτησής του για την Ουκρανία

bet365

Ο Ματ Λε Τισιέ προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στο twitter με αφορμή ένα tweet περί θεωρίας συνωμοσίας για τα θύματα στην Μπούτσα της Ουκρανίας, γεγονός που τον ώθησε να παραιτηθεί από τη θέση του πρεσβευτή της Σαουθάμπτον.

Παρελθόν από τη Σαουθάμπτον και τη θέση του πρεσβευτή αποτελεί ο θρύλος των αγγλικών γηπέδων, Ματ Λε Τισιέ. Ο παλαίμαχος σταρ των Αγίων βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μετά από ένα tweet που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό, το οποίο απηχούσε θεωρία συνωμοσίας πίσω από τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού στην Μπούτσα της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος σήμερα Λε Τισιέ έκανε «retweet» μία δημοσίευση που υπονοούσε ότι οι εικόνες από τις φρικαλεότητες στην ουκρανική πόλη που μετέδωσαν τα media ήταν ψευδείς, φέρνοντας σε αντιδιαστολή την αντίστοιχη κάλυψη σε θέματα όπως η πανδημία, ο Τζο Μπάιντεν και τα όπλα μαζικής καταστροφής. Την κοινοποίησή του, μάλιστα, συνόδευσε από τη λέξη «Αυτό», επιβεβαιώνοντας δηλαδή το περιεχόμενο του tweet.

Αμέσως ξέσπασε «βροχή» από σχόλια και η κατακραυγή οδήγησε τον Λε Τισιέ να ανακοινώσει την παραίτησή του από το κλαμπ του αγγλικού νότου!

«Προς όλους τους φίλους της Σαουθάμπτον. Αποφάσισα να παραιτηθώ από τον ρόλο μου ως πρεσβευτής της ομάδας. Οι απόψεις μου είναι δικές μου και πάντα ήταν, είναι σημαντικό για μένα να αποσυρθώ σήμερα για να αποφύγω οποιαδήποτε σύγκρουση. Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει τη σχέση μου και την αγάπη μου με τον σύλλογο και θα παραμείνω για πάντα οπαδός των Αγίων. Καταλαβαίνω, όμως, ότι είναι σημαντικό να διαχωρίσω τα πιστεύω μου από τη σχέση μου με τον σύλλογο που υποστήριξα και αγωνίστηκα στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου. Θα σας ξαναδώ στο ‘’St. Marys’’ και πάντα θα είμαι στη διάθεση του κλαμπ», δήλωσε αργότερα ο Λε Τισιέ ανακοινώνοντας την παραίτησή του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο παλαίμαχος φορ της εθνικής Αγγλίας μοιράζεται αμφιλεγόμενες απόψεις και θεωρίες συνωμοσίας. To 2020 είχε ασκήσει κριτική στη διαχείριση της αγγλικής κυβέρνησης κατά της πανδημίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα λοκντάουν και τη χρήση μάσκας. Το περασμένο καλοκαίρι, μάλιστα, είχε ισχυριστεί πως η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο «Parken Stadium» οφειλόταν στο εμβόλιο κατά της Covid-19, παρά το γεγονός πως ο Δανός δεν είχε ακόμη εμβολιαστεί.

Ex-footballer Matt Le Tissier slammed for posting warped conspiracy theories about Russian war crimes in Bucha

Matt Le Tissier steps down from role as Southampton ambassador after controversial tweets

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα