Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Και πάλι... γκέλα κόντρα στην ουραγό κι εκτός τετράδας

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Και πάλι... γκέλα κόντρα στην ουραγό κι εκτός τετράδας

bet365

Σπάταλη επιθετικά, ευάλωτη αμυντικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέτυχε να νικήσει και την ουραγό Μπέρνλι εκτός έδρας (1-1) και συνεχίζει να απογοητεύει, χάνοντας εκ νέου τη θέση της στην τετράδα.

Οι δύο νίκες σε διάστημα τριών ημερών (Μπρέντφορντ, Γουέστ Χαμ) έριξαν μία «αχτίδα» αισιοδοξίας στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολύ περισσότερο, η νίκη επί των Σφυριών την επανέφερε και στην πρώτη τετράδα. Το «σκάνδαλο» με τον Μέισον Γκρίνγουντ και ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Μίντλεσμπρο στο Κύπελλο, όμως, την υπέβαλε ξανά σε mode εσωστρέφειας. Κι ακόμη κι αν απέναντί της είχε την ουραγό Μπέρνλι, ακόμη κι αν προηγήθηκε από νωρίς, στο τέλος δεν μπόρεσε να αποτινάξει το βαρίδιο από πάνω της, πλήρωσε τη συνήθη, πλέον, επιθετική της δυστοκία και σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ευάλωτη άμυνά της πέταξε άλλους δύο βαθμούς (1-1).

Κόντρα στη Μίντλεσμπρο το κοντέρ τω τελικών σταμάτησε στις 30. Προηγουμένως απέναντι στη Γουέστ Χαμ, στις 18. Απόψε κάπου ενδιάμεσα, στις 22 και για άλλη μια φορά η Γιουνάιτεντ απέτυχε να παραγάγει περισσότερα από ένα γκολ με βάση τις ευκαιρίες της. Το πρώτο της ημίχρονο ήταν ιδανικό. Αφού προειδοποίησε με το ακυρωθέν γκολ του Βαράν στο 14’, ο Πολ Πογκμπά κατάφερε να σπάσει την ανομβρία της ομάδας του, καθώς και την προσωπική του, σκοράροντας σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 384 μέρες. Από το γύρισμα το Λουκ Σο, ο Γάλλος βρήκε στρωμένη τη μπάλα κι εκτέλεσε πλασαριστά στον «ουρανό» των διχτύων, βρίσκοντας στόχο μετά από 34 σερί ανεπιτυχή σουτ. Όσο για τη Γιουνάιτεντ, ήταν μόλις το τρίτο γκολ στις τελευταίες 60 τελικές της!

Ο Νταβίντ Ντε Χέα ήταν απλός θεατής του παιχνιδιού για ένα 45λεπτο. Με την αμυντική λειτουργία και τις στιγμές αδράνειας της φετινής Γιουνάιτεντ, δεν μπορεί να επαναπαύεται ποτέ. Κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο 47’, ο νεοαποκτηθείς από τη Βόλφσμπουργκ, Βουτ Βέγκχορστ, «έκοψε» στα δύο την άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων με τρομερή ντρίμπλα σε Μαγκουάιρ-ΜακΤόμινεϊ και κατέγραψε την παρθενική του ασίστ στο Νησί, για το 1-1 του Τζέι Ροντρίγκες. Ξαφνικά, από τις μηδέν τελικές σε ένα ημίχρονο, η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να ψάχνει ξανά το προβάδισμα μα κυρίως, να τα έχει… χαμένα. Ο Ντε Χέα αποσόβησε την απόλυτη ανατροπή στο 52’ λέγοντας «όχι» σε επικίνδυνο σουτ του Βέγκχορστ και οι συμπαίκτες του έχασαν την άνεση να πατούν περιοχή.

Η ώρα του Κριστιάνο Ρονάλντο (έμεινε στον πάγκο στο ξεκίνημα) έφτασε στο 68’, όμως, ούτε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ στάθηκε ικανός να ξεκολλήσει την ομάδα του αλλά και τον εαυτό του που… ψάχνεται στα τελευταία παιχνίδια. Μοναδικές στιγμές του δύο άστοχες κεφαλιές που κατέληξαν πάνω από τα δοκάρια στο 79’ και το 90+’, με την πιο επικίνδυνη φάση των φιλοξενούμενων για ένα δεύτερο γκολ να σημειώνεται στο 78’, όταν από το σόλο του Ράσφορντ ο Βαράν δεν μπόρεσε να σκοράρει με τακουνάκι.

Το 1-1 έμεινε μοιραία μέχρι τέλους και ουσιαστικά «έσβησε» το τρίποντο επί της Γουέστ Χαμ, αφού τα Σφυριά πέρασαν πάλι στην 4η θέση. Και ακολουθούν Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουλβς, όλες εκ των οποίων με λιγότερα παιχνίδια που αν τα κερδίσουν θα προσπεράσουν τους Κόκκινους Διαβόλους στη βαθμολογία, περιπλέκοντας για τα καλά ακόμα και τον μίνιμουμ στόχο της εξόδου στην Ευρώπη!

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Πόουπ, Ρόμπερτς, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Κορνέ (69’ Λένον), Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, ΜακΝίλ, Ροντρίγκεζ (85' Μπαρνς), Βέγκχορστ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ (80’ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (85’ Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο, Καβάνι (68’ Κριστιάνο Ρονάλντο)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα